Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Fat Duck *** (England)

Crist(al)ian 77

50 Shades of Grape
Administratör
Efter en mjukstart i London med (usel) lunch på Gordon och Ducasse så bar det västerut till Bray där höjdpunkten på resan Fat Duck ligger. Fat Duck är Hestons barn och behöver väl inte närmare presentation (det är som att fråga vilken årgång CdM på magnum släpptes för första gången...
clear.png
). Ytterst svårbokad restaurang men tipset är att försöka med större sällskap (+4) vilket gäller för alla populära restauranger. Vi lyckades inte få ihop det innan de stängde för ombyggnad och gästspelade i Australien, men nu precis vid nyöppnandet 29 september 2015 lyckades matporrsurfandes @Jesper boka bord. Först var tanken lunch på lördagen men över natten så vart alla bord fullbokade så det blev fredag kväll vilket knappast var någon förlust! Eftersom Fat Duck varit stängt för ombyggnad så finns den inte i guiden 2015 men jag dunkar in *** i alla fall i förebyggande syfte.


Varning, förskottsbetalning gäller om 255 £ för menyn gäller, så den som bokar sällskapet behöver ha deg! Sen tillkommer dricka med den fördelen att man glömt att man reda betalt för maten...
clear.png



Fat Duck är mer än mat och är ett helt koncept, en upplevelse helt enkelt och med minnen som röd tråd. Därför bör en varning för den som tänkt besöka stället ges, fortsätter du läsa så förloras en del av överraskningarna men kan du hålla dig?
nailbiting.png


Först ut berättades lite om kommande resa och en karta visades. Ska erkänna att jag kände mig obekväm med konceptet och att det kändes pretentiöst. Men efter hand så lättades det och man kände sig som barn på nytt vilket självfallet var tanken, dvs att väcka nyfikenheten och gamla minnen.


P.g.a. detta får man svara på en del frågor i samband med bokningen och Jesper sa att vårt gemensamma intresse var vin så vi fick frågan om vi nöjde oss med vinlistan eller om vi ville kolla källaren. Gissa om sommelieren blev förvånad när @Orpale och hans flickvän valde vatten till menyn.
clear.png
De ursäktade sig med att de inte kände för alkohol (på en fredag kväll) även om det naturligtvis var av snålhet. Till deras försvar så är de studenter och hade redan lagt 3 300 för maten plus kommande restauranger... Hursom så var vi bara två vindrickare kvar och då Jesper gick för ett rudimentärt vinpaket för 145 £ så valde jag istället en flaska Vilmart Cellier d´or 2009 och tänkte på @Elvis. Nu räddade jag situationen när jag sa att flaskan var min helt egna vilket kändes riktigt schtek.
cigar.png
Visst passar inte champagne till allt men hellre bra vin och bra mat en dåligt vinpaket...2009 är ett varmt år men just därför bra att dricka ungt då jag har svårt för syrastinna unga toppårgångar. Typisk fatad Vilmart med kraft som kan misstas för PN blint i alla fall av mig men nu var det så klart typiska chardonnaytoner med lätt jästighet.


Starten på resan var den första amusen, en rödbetsmaräng inte helt olikt en jag själv gjort till ett nyår så snacka om minnen.

fat-duck-1.jpg

Därefter en pepparrotskräm med gurka och jordärtstskocka. Ljuvliga rena smaker och härlig sås i vinpaketet var det en gindrink till men Vilmart funkar det med.
fat-duck-2.jpg

Nu var det dags att träffa draken. Man fick välja på fyra smaker; Campari-apelsin, rom-kokos, tequila-lime och gin-lime vad jag kom ihåg. Jag gick på Negronivarianten bitter som jag är. Ingredienserna var blandade i sifon och tillreddes till en maräng vid bordet m.h.a. flytande kväve. Kul grej och här kom drakens rök...

fat-duck-who-will-be-the-dragon.jpg

Efter det så var det gryning och dags för teet bestående av vertikalt (!?) skiktad kaninbuljong med dragon där den ena sidan var kall och den andra varm.
clear.png
Newton gillar inte detta och inte jag heller men häftigt värre!

fat-duck-4.jpg

Till frukost så är det flingor som gäller som alla barn vet så det var bara att välja! Lekfullt värre och det funkade tro mig och gör ni inte det så åk dit och erfar.

fat-duck-5.jpg fat-duck-7.jpg

Sen var det dags att åka till havet. En snäcka med hörlurar kom in och ljudet var vågor. Detta tillsammans med någon fisk, sjögräs och tapiocasand. Mer hav än så här kan det knappast smaka, tänk tång, strand och ostron på samma gång. Så långt bort från svensk smörstekt fisk man kan komma men gott och häftigt. Att ha Vilmart i glaset skadade inte heller.

fat-duck-8.jpg

På stranden har man så klart glass och här kom en Waldorfsalladsglass och en med lax, advocado och pepparrot in. För engelsmannen säkert mer bekant en för en annan men så klart kul och även gott med glass mitt på dagen (Ja lamporna över bordet följer dygnets skiftningar så nu var det ljust värre).

fat-duck-10.jpg

Efter glass så var det dags att leta krabbor

fat-duck-12.jpg

och döda dem...

fat-duck-14.jpg

Annan kanonrätt bestående av krabba, rom, musslor och deras spad. Ytterligare en topprätt och champagnen försvann allt snabbare...

Senare på dagen gick vi in i skogen och åt en svamp-tryffelrätt med rödbetor och svartvinbär. Helt magisk rätt! Inte helt olik "Woodlands" på Pergola. Mörka murriga jordiga smaker med svamp och tryffel i bakgrunden som ackompanjerade fyrverkeriet hela vägen i mål. Var bara en Bolly eller Dompa Rosé som saknades...

fat-duck-18.jpg

Sen blev det en sköldpaddssoppa som i England vart så dyr att de började göra den på kalvhuvuden istället. (Idag är det hästkött
clear.png
). En referens till Alice i underlandet som jag missat... så inget mer än en god soppa före middagen på kvällen.

fat-duck-20.jpg


Först en "räkcocktail" på jätteräka, shiitake, sesamfrön, plommonpuré och kristalliserat sjögräs. Formidabel början/fortsättning på middagen och kvalitet av högsta klass. Inte en enda randanmärkning så långt och Vilmart funkar till allt!

fat-duck-23.jpg

Så till kvällen varpå lamporna dimmades och ett ankbröst med blodpudding, lök och apelsincest. Knaperstekt fett som smalt i munnen på denna gudomliga anka, var bara en SQN som fattades.

fat-duck-25.jpg

Till maten tar man så klart en cigarr.

fat-duck-26.jpg

Nu bör det varnas för att denna var till för att ätas och inte tändas som någon i sällskapet trodde efter några glas vin och vetskap om att Hestons mat är experimentell. Även efter att vi förvånat kollar på så framhåller personen att jo det händer nog något... varpå servisen med en sträng blick säger; försöker du sätta eld på stället som är byggt av stockar! Hårdare avhyvling går nog knappast att få när man degat +6k för en middag och stämningen vart lite tryckt efter det.
facepalm.png


Serverades även trevligt knapriga ankchips till.

Efter mat så krävs det efterrätt och då finns det väl inget bättre sätt att börja än en dekonstruerad Tjatå de Jakäm. Botrytisvinbär med rockefellerostpulver på. Kommer ärligt inte ihåg den till 100 % men andra säger att den var bra...

fat-duck-28.jpg

Så till något jag kommer ihåg, whiskeyvingummin! En resa runt Skottland med avslutning i Kentucky med pappa Jack. Oban är favoriten i vanliga fall och även här. Först tänkte jag ta JD föra tjäramonstet Laphroaig men självklart var ordningen noga genomtänkt. Gommen behöver svalkas av efter Laphroaigen och det fixade pappa Jack perfekt. För en gammal barräv var detta bästa efterrätten på länge.

clear.png

fat-duck-29.jpg

Efter cigarr och whiskey så var det läggdags...det var t.o.m. fläckar på kudden som kvinnan i sällskapet anmärkte på men det väckte en del minnen till liv så det kanske var meningen, japp alkohol och sen kväll medför sämre humor...
angelic.png


fat-duck-30.jpg

https://videos.files.wordpress.com/PsdFmkIz/fat-duck-1_dvd.mp4

Nästan natt och tema John Blund och till desserten av malt och apelsin så fick man en sked av luddigt fårskinn som värmde i handen.

fat-duck-31.jpg

I England så krävs det förstås te innan läggdags och drömmarna.

In i drömmen så var det bara att välja godis i godisaffären!

fat-duck-34.jpg


Det man inte orkade fick man ta med sig hem och det var bokstavligen natt nu! En middag eller resa som denna tar sin tid (+4 timmar) men är klart värt det. Häftigaste restaurangupplevelsen utan tvekan. Konceptet kanske skrämmer de renlärige men kommer även väcka barnet till liv. Jag rekommenderar dock att boka ett av de tidigare borden så man inte ser hela resan som övriga gör vilket hände oss. Å andra sidan, om ni läst detta så vet ni ändå historien även om jag inte avslöjat allt...

För mig topp 3 av alla restauranger jag ätit på tillsammans med Osteria Francescana och en senare restaurang på resan. Genomgående övergrym mat rakt igenom och omöjligt att hitta något att anmärka på (förutom vinpriset då...). Då får man även beakta att man har stora förväntningar från början som ibland kan förta känslan men detta hände inte här. Alltså en *** som gör skäl för kriteriet att den är värd en resa. Åk dit och lämna släkten hemma!
clear.png
 
Last edited:

Mattias Schyberg

Administratör
Efter en mjukstart i London med (usel) lunch på Gordon och Ducasse så bar det västerut till Bray där höjdpunkten på resan Fat Duck ligger. Fat Duck är Hestons barn och behöver väl inte närmare presentation (det är som att fråga vilken årgång CdM på magnum släpptes för första gången...
clear.png
). Ytterst svårbokad restaurang men tipset är att försöka med större sällskap (+4) vilket gäller för alla populära restauranger. Vi lyckades inte få ihop det innan de stängde för ombyggnad och gästspelade i Australien, men nu precis vid nyöppnandet 29 september 2015 lyckades matporrsurfandes @Jesper boka bord. Först var tanken lunch på lördagen men över natten så vart alla bord fullbokade så det blev fredag kväll vilket knappast var någon förlust! Eftersom Fat Duck varit stängt för ombyggnad så finns den inte i guiden 2015 men jag dunkar in *** i alla fall i förebyggande syfte.


Varning, förskottsbetalning gäller om 255 £ för menyn gäller, så den som bokar sällskapet behöver ha deg! Sen tillkommer dricka med den fördelen att man glömt att man reda betalt för maten...
clear.png



Fat Duck är mer än mat och är ett helt koncept, en upplevelse helt enkelt och med minnen som röd tråd. Därför bör en varning för den som tänkt besöka stället ges, fortsätter du läsa så förloras en del av överraskningarna men kan du hålla dig?
nailbiting.png


Först ut berättades lite om kommande resa och en karta visades. Ska erkänna att jag kände mig obekväm med konceptet och att det kändes pretentiöst. Men efter hand så lättades det och man kände sig som barn på nytt vilket självfallet var tanken, dvs att väcka nyfikenheten och gamla minnen.


P.g.a. detta får man svara på en del frågor i samband med bokningen och Jesper sa att vårt gemensamma intresse var vin så vi fick frågan om vi nöjde oss med vinlistan eller om vi ville kolla källaren. Gissa om sommelieren blev förvånad när @Orpale och hans flickvän valde vatten till menyn.
clear.png
De ursäktade sig med att de inte kände för alkohol (på en fredag kväll) även om det naturligtvis var av snålhet. Till deras försvar så är de studenter och hade redan lagt 3 300 för maten plus kommande restauranger... Hursom så var vi bara två vindrickare kvar och då Jesper gick för ett rudimentärt vinpaket för 145 £ så valde jag istället en flaska Vilmart Cellier d´or 2009 och tänkte på @Elvis. Nu räddade jag situationen när jag sa att flaskan var min helt egna vilket kändes riktigt schtek.
cigar.png
Visst passar inte champagne till allt men hellre bra vin och bra mat en dåligt vinpaket...2009 är ett varmt år men just därför bra att dricka ungt då jag har svårt för syrastinna unga toppårgångar. Typisk fatad Vilmart med kraft som kan misstas för PN blint i alla fall av mig men nu var det så klart typiska chardonnaytoner med lätt jästighet.


Starten på resan var den första amusen, en rödbetsmaräng inte helt olikt en jag själv gjort till ett nyår så snacka om minnen.

Visa bifogad bild 5588

Därefter en pepparrotskräm med gurka och jordärtstskocka. Ljuvliga rena smaker och härlig sås i vinpaketet var det en gindrink till men Vilmart funkar det med.
Visa bifogad bild 5589

Nu var det dags att träffa draken. Man fick välja på fyra smaker; Campari-apelsin, rom-kokos, tequila-lime och gin-lime vad jag kom ihåg. Jag gick på Negronivarianten bitter som jag är. Ingredienserna var blandade i sifon och tillreddes till en maräng vid bordet m.h.a. flytande kväve. Kul grej och här kom drakens rök...

Visa bifogad bild 5616

Efter det så var det gryning och dags för teet bestående av vertikalt (!?) skiktad kaninbuljong med dragon där den ena sidan var kall och den andra varm.
clear.png
Newton gillar inte detta och inte jag heller men häftigt värre!
Visa bifogad bild 5592

Till frukost så är det flingor som gäller som alla barn vet så det var bara att välja! Lekfullt värre och det funkade tro mig och gör ni inte det så åk dit och erfar.

Visa bifogad bild 5593 Visa bifogad bild 5595

Sen var det dags att åka till havet. En snäcka med hörlurar kom in och ljudet var vågor. Detta tillsammans med någon fisk, sjögräs och tapiocasand. Mer hav än så här kan det knappast smaka, tänk tång, strand och ostron på samma gång. Så långt bort från svensk smörstekt fisk man kan komma men gott och häftigt. Att ha Vilmart i glaset skadade inte heller.

Visa bifogad bild 5596

På stranden har man så klart glass och här kom en Waldorfsalladsglass och en med lax, advocado och pepparrot in. För engelsmannen säkert mer bekant en för en annan men så klart kul och även gott med glass mitt på dagen (Ja lamporna över bordet följer dygnets skiftningar så nu var det ljust värre).
Visa bifogad bild 5597

Efter glass så var det dags att leta krabbor

Visa bifogad bild 5598

och döda dem...

Visa bifogad bild 5599

Annan kanonrätt bestående av krabba, rom, musslor och deras spad. Ytterligare en topprätt och champagnen försvann allt snabbare...

Senare på dagen gick vi in i skogen och åt en svamp-tryffelrätt med rödbetor och svartvinbär. Helt magisk rätt! Mörka murriga jordiga smaker med svamp och tryffel i bakgrunden som ackompanjerade fyrverkeriet hela vägen i mål. Var bara en Bolly eller Dompa Rosé som saknades...
Visa bifogad bild 5602

Sen blev det en sköldpaddssoppa som i England vart så dyr att de började göra den på kalvhuvuden istället. (Idag är det hästkött
clear.png
). En referens till Alice i underlandet som jag missat... så inget mer än en god soppa före middagen på kvällen.

Visa bifogad bild 5604


Först en "räkcocktail" på jätteräka, shiitake, sesamfrön, plommonpuré och kristalliserat sjögräs. Formidabel början/fortsättning på middagen och kvalitet av högsta klass. Inte en enda randanmärkning så långt och Vilmart funkar till allt!

Visa bifogad bild 5607

Så till kvällen varpå lamporna dimmades och ett ankbröst med blodpudding, lök och apelsincest. Knaperstekt fett som smalt i munnen på denna gudomliga anka, var bara en SQN som fattades.

Visa bifogad bild 5609

Till maten tar man så klart en cigarr.

Visa bifogad bild 5617

Nu bör det varnas för att denna var till för att ätas och inte tändas som någon i sällskapet trodde efter några glas vin och vetskap om att Hestons mat är experimentell. Även efter att vi förvånat kollar på så framhåller personen att jo det händer nog något... varpå servisen med en sträng blick säger; försöker du sätta eld på stället som är byggt av stockar! Hårdare avhyvling går nog knappast att få när man degat +6k för en middag och stämningen vart lite tryckt efter det.
facepalm.png


Serverades även trevligt knapriga ankchips till.

Efter mat så krävs det efterrätt och då finns det väl inget bättre sätt att börja än en dekonstruerad Tjatå de Jakäm. Botrytisvinbär med rockefellerostpulver på. Kommer ärligt inte ihåg den till 100 % men andra säger att den var bra...

Visa bifogad bild 5611

Så till något jag kommer ihåg, whiskeyvingummin! En resa runt Skottland med avslutning i Kentucky med pappa Jack. Oban är favoriten i vanliga fall och även här. Först tänkte jag ta JD föra tjäramonstet Laphroaig men självklart var ordningen noga genomtänkt. Gommen behöver svalkas av efter Laphroaigen och det fixade pappa Jack perfekt. För en gammal barräv var detta bästa efterrätten på länge.

clear.png

Visa bifogad bild 5612

Efter cigarr och whiskey så var det läggdags...det var t.o.m. fläckar på kudden som kvinnan i sällskapet anmärkte på men det väckte en del minnen till liv så det kanske var meningen, japp alkohol och sen kväll medför sämre humor...
angelic.png


Visa bifogad bild 5613

https://videos.files.wordpress.com/PsdFmkIz/fat-duck-1_dvd.mp4

Nästan natt och tema John Blund och till desserten av malt och apelsin så fick man en sked av luddigt fårskinn som värmde i handen.

Visa bifogad bild 5614

I England så krävs det förstås te innan läggdags och drömmarna.

In i drömmen så var det bara att välja godis i godisaffären!

Visa bifogad bild 5615


Det man inte orkade fick man ta med sig hem och det var bokstavligen natt nu! En middag eller resa som denna tar sin tid (+4 timmar) men är klart värt det. Häftigaste restaurangupplevelsen utan tvekan. Konceptet kanske skrämmer de renlärige men kommer även väcka barnet till liv. Jag rekommenderar dock att boka ett av de tidigare borden så man inte ser hela resan som övriga gör vilket hände oss. Å andra sidan, om ni läst detta så vet ni ändå historien även om jag inte avslöjat allt...

För mig topp 3 av alla restauranger jag ätit på tillsammans med Osteria Francescana och en senare restaurang på resan. Genomgående övergrym mat rakt igenom och omöjligt att hitta något att anmärka på (förutom vinpriset då...). Då får man även beakta att man har stora förväntningar från början som ibland kan förta känslan men detta hände inte här. Alltså en *** som gör skäl för kriteriet att den är värd en resa. Åk dit och lämna släkten hemma!
clear.png
Kul, har enbart testat Hestons bar som ligger strax intill Fat Duck, men har alltid velat prova den riktiga restaurangen. Avundsjuk milt sagt!
 

matage

Medlem
Självklart kunde jag inte hålla mig från spoilern trots att jag har bord där för en lunchsittning i Februari.

Har försökt få en tvåa på Fat Duck i tre år men som bäst kommit ett steg in i bokningen och där torskat men nya setupen med att släppa bord för en månad i stöten gör det ju lite enklare.
Det dock nära den här gången också eftersom nåt scipt i bokningen inte verkade gilla Firefox utan föredra IE på Win 10 (Tips från coachen - kör IE här!).
Det var lite stressigt att bokstavligen se platsera försvinna framför ögonen medan man febrilt klickar utan att nåt händer ;)
 
Trådskapare
Crist(al)ian 77

Crist(al)ian 77

50 Shades of Grape
Administratör
Självklart kunde jag inte hålla mig från spoilern trots att jag har bord där för en lunchsittning i Februari.

Har försökt få en tvåa på Fat Duck i tre år men som bäst kommit ett steg in i bokningen och där torskat men nya setupen med att släppa bord för en månad i stöten gör det ju lite enklare.
Det dock nära den här gången också eftersom nåt scipt i bokningen inte verkade gilla Firefox utan föredra IE på Win 10 (Tips från coachen - kör IE här!).
Det var lite stressigt att bokstavligen se platsera försvinna framför ögonen medan man febrilt klickar utan att nåt händer ;)
Hur var det, har du glömt att du var där och hur det smakade?;)
 

matage

Medlem
Hur var det, har du glömt att du var där och hur det smakade?;)
Tack fär påminnelsen - hade helt glömt att jag lovat posta men jag kan lova att jag nog tänker på den där middagen minst en gång i veckan :)

Vi hade bord på lunchsittningen vilket jag nog skulle rekommendera. Vi åkte ut till Bray med runt 90 minuter till godo men det fanns verkligen inte jättemycket att göra. En fin kyrka med en fasad av flintamosaik var väl det mest spännande så vi passade på att ta en "enstjärning öl" på Hinds Head och prata igenom våra förväntningar. Väldigt mysigt pub och som jag gärna skulle äta på baserat på vad som bars ut till borden


12768196_10153962734462498_946552402359213070_o.jpg


Nåväl - Let's go down the Rabbit Hole...
Menyn var densamma som vid ditt besök förutom "middagen" som ändrats men jag lägger resten i spoilers.
Sammanfattningsvis kan jag säkert säga att den ligger på topp bland mina restaurangupplevelser. Just att konecptet verkligen "funkar" och det kändes aldrig krystat eller konstigt. Man satt verkligen mer och myste lite smått leende genom hela upplevelsen.
En högst oväntad upplevele var att vi fick en svensk servitris. Vi frågade var hon kom ifrån och hon svarar nåt i stil med "..en liten by uppe i Hälsingland som ni säkert inte hört talas om.. [byns namn har jag glömt nu].."
Det visade sig att det är typ under en mil från var jag är uppväxt så min pappa hade järnkoll :)

Vi startade med ett glas Comtes 06 men körde sedan vinpaketet. Jag *vet* att jag ska ha vinerna noterade nånstans men får leta..
Många spännande vinval i paketet och några som man vid första sipen tänkte att "... njaa - det här var väl inte så kul.." men när maten serverades var de spot on!

Det mest minnesvärda för mig var en slovensk PN (var f*n är mina vinnoteringar???) till "Into The Woods-rätten. Animmalisk, packade med skogstoner och klart det glas vi sparade sista dropparna längst av för att sitta och dofta på.

Menyn presenteras i kartform med ett redigt förstoringsglas. Rätterna beskrivs mer med var de hör hemma "på dagen" än vad de faktiskt är men som den "Hestonofil" jag är kunde jag lista ut de flesta. En stor del av mitt nöje var dock att se min pappas reaktioner eftersom han inte hade en aning vad han skulle förvänta sig..
10644378_10153962734672498_7049577602490572546_o.jpg

Maten så - Nu blir det bildbonanza!
Den klassiska Aerated Beetroot med pepparrot. Lätt som luft och en riktig aromatisk Amuse-käftsmäll till Comten och en lysande inledning som satte ribbban,
10683650_10153962731962498_5354074153844672003_o.jpg


Just The Tonic - glass på jordaätrskocka i en örtbuljong som serverades med en habil draja på sidan av
12719088_10153962732137498_5549115214938469575_o.jpg


Så var det dags för cryopoached fördrinkar - mao Puff the magic dragon :)
12079881_10153962731947498_4990756924859081213_o.jpg


Hot and Cold Rabbit Consomme vertikalskiktad. Kanske ett av de svagare korten men lekaen med den sensoriska känslan av kall vänster/varm högersida (eller vice versa) kanske fick mig att fundera mer över det än över smaken i sig. Skulle utan problem beställa den igen dock.
12719379_10153962732127498_7091855495496759787_o.jpg


Sen kom frukosten - flingor med en leksak (eftersom jag beställt bordet och svarat på frågorna om min gäst så var min pappas leksak personifierad - nåt det tog en stund för honom att inse ;) )
En gellad tomatconsomme i botten, rökt äggkräm, tryffel och crunch från löksmakande flingor.

12764882_10153962732372498_8020098533112302279_o.jpg


Signaturrätten Sound of The Sea. Väldigt milda finstämda smaker och bra... väldigt bra..
12764557_10153962732757498_586858619912015985_o.jpg


Efter det var det dags för stranden och glass.

Det började med klassikerna Waldorf Salad och Smoked Salmon & Horseradish. Waldorfen (justerad för mig som nötallergiker) var kanske lite tam dock.
12440413_10153962732857498_3461981880491652677_o.jpg

Följt av en liten liten glasstrut med glass på krabba med topping på rostad paprika. Väldigt oväntad smak men märkligt nog väldigt gott. (jag har normalt lite invänjningsproblem med "cold savory dishes").
12768183_10153962732862498_3541370230077904314_o.jpg

Vi fortsatte sen på spåret sötma och krabba med Then we went Rockpooling. Veloutee på musslor, krabba, vit choklad med ett litet krabbskal gjutet i vit choklad och fylld med rökt kaviar och krabbkött. Nästan så man skulle behövt en brödbitför att suga i sig sista dropparna av såsen ;)
12719091_10153962732877498_8696975704862259020_o.jpg

Så kommer vi då till min favorit och kanske en av de godaste räter jag ätit - "Damping through the boroughgroves"
En ny centerpiece på bordet med ett skogsscenario/mossa (återigen med specialgjorda dekorationer baserat på min pappas intressen ;) ) där de häller på nån aromatisk vätska som tillsammans med den dolda kolsyreisen skapar en väldigt bra inledning.
12747350_10153962733087498_5577794748072082311_o.jpg


Rätten då?
En jord på något som liknar danskt rågbröd men sannolkt med lite lakrits(?), rödbeta..chokladtoner.. Varje tugga fick mig mer och mer fundersam och glad. Små öar av någon curryanstruken mayo och på andra ställen gömdes motsvarande med gele. Givetvis med en del tryffel som kronan på verket.
12779252_10153962733252498_3119150161478033626_o.jpg


Dags för afternoon tea med The Mad Hatters Tea Party. Ytterligare en Heston-klassiker och en av de snyggaste rätter jag vet.
Om jag inte minns fel innehåller dock orginalet tryffelkuber och jag *tror* det skulle lyft den ytterligare ett par snäpp.
12772069_10153962733307498_5073504185558965005_o.jpg

Sen var det faktiskt dags för middag :)
12747956_10153962733467498_7494454047662588016_o.jpg

En öppen lasagne på langouistine
12771743_10153962733527498_2452774786346544134_o.jpg

Venison Poivre med betor & rödkål
12778676_10153962733622498_5921388264296781505_o.jpg


Botrytis Cenera. Fullständigt lysande smakexplosion av botrytisvarationer och sjukt vacker.
Såg finalen på MasterChef Australia där de skulle återskapa den och med tanke på alla element som ingår skulle jag nog kastat in handduken... päronkla med popping candy, Aerated saffron, blåst socker, snö på roqouefort, apricot liquid gel..
Värd en resa i sig :)
12719261_10153962733742498_821801909653579768_o.jpg

Lite sprit efter maten - Whisky Winegums med ett australiensisk tillskott.
12671810_10153962734007498_9168808829902643657_o.jpg
Nått taket på 20 bilder/post så jag får skapa en till ;)
 

Attachments

  • 12747972_10153962733807498_8408012341328013730_o.jpg
    12747972_10153962733807498_8408012341328013730_o.jpg
    53,4 KB · Visningar: 252

matage

Medlem
wrapup
Sen börjar det närma sig läggdags.
Älskar presentationen med en leviterande kudde (komplett med speldosemusik) på vilken det serverades maräng-macaroner med apelsinblomma, Tonka och malt.. och en mjölkglass med kristalliserad vit choklad på tallriken om jag inte minns fel . Och sen som sagt skedar med handtag i kaninpäls som man preppat med babypuder för att leka med doftsinnet.
12710767_10153962734832498_4853516089826316913_o.jpg


12496337_10153962734102498_500552454852067372_o.jpg


Hemgjord varm Irish Cream
12768241_10153962734162498_4071747789054928675_o.jpg


Innan det var dags för Hestons Candy Shop med ytterligare en klassiker för oss tv-nördar - ätbara spelkort.
OxChoc var lite som nån typ av fransk nougat men med definitiv köttsmak i bakgrunden. Riktigt häftig..
12764464_10153962734287498_2442301956413997742_o.jpg

12771518_10153962734277498_7253811966392948957_o.jpg

Fem timmar senare och med en stadig Calva innanför västen fck vi också chans att titta in i köket där de var mittemellan wipedown från lunchen och prep för middagssittningen.
12038596_10153962734767498_2850251771317216647_o.jpg


Allts som återstod efter det var en snabb teknisk paus på övervåningen där Alice in Wonderland-temat helt klart går igen. Att hitta IN på toaletten var dock lite klurigt med de dolda öppningarna...
10562581_10153962733482498_1660327919474957560_o.jpg
Så vad ska man säga... Det är mycket pengar men för mig var det helt klart värt det. Jag är inte säker på om upplevesen är lika bra andra gången eftersom så mycket kommer av show och överraskningar men jag skulle vara beredd på att offra mig för att testa :)

Om jag nu bara kunde hitta listan med viner vi drack... dock vet jag att den helt saknar smaknoteringar
 

Thirsty

Smygnykterist
Bygger på tråden med en uppdatering från augusti 2019. I grunden samma meny som beskrivs så föredömligt ovan men med några rätter utbytta. Konceptet ”ett dygn” gäller fortfarande.

Betyg: Bästa restaurang upplevelsen jag har haft. Galet bra mat, service och helhet.

Pris: visst kostar det en slant men det är också en middag man kommer ihåg. Sen är ju allt relativt. Hade nöjet att beskåda en kinesisk familj på fyra personer där barnen var i 4-7 års åldern, japp det var full avsmakningsmeny som gällde. Frun släppte inte mobilen många minuter under middagen och petade lite i några rätter (mest intresserad av att fota vissa rätter. Herrn i sällskapet synes dock ha uppskattat måltiden och synes nöjd ut efter att ha spenderat ca 20 tkr på familjemiddagen. :D

Vin: vi tog vinpaketet Discovery för 195 GBP. Ett bland paket med Champagne, Saké, vitt, rött, orange och sött. Ingen aning om det var prisvärt i sig men lockades av att de fick gå bananas på drycken (som de gör på maten). Nöjd med valet. Finns en del dryck att välja på om än inte det billigaste stället, såklart.
ED033840-E409-4FA7-9731-0B0CBE2C0136.jpeg

Tack för tipset ovan att boka bord vid direkt vid öppnandet så att man inte såg vad som skulle komma (även om jag själv hade förberett mig genom att läsa på och kollat varje klipp på Youtube så var det en överraskning för sällskapet)! Kommer nya sällskap ca var 10 min tills det är fullt.
3D199465-353D-47F1-A3D8-68D97EA8269C.jpeg

Och så lite om maten (har inte lärt mig spoiler) så blunda om du inte vill se!

Välja smak och få lite spetsad glass.
64821E71-B1BC-4815-9F62-8347218507D1.jpeg


Fördrink, GT. Tror att den ingår med maten dvs inte dryckespaketet.
1E1CCE86-4FFD-4CDD-9CC0-573E921B1C7E.jpeg

Beställa frukost!
E2E74786-71AB-4C3C-822C-CA4146022163.jpeg


Innan frukosten får man en gazpacho med glass.
E4C55949-D767-4FDD-9044-AA21DA9070D5.jpeg


Bröd, smör och sylt. Gott jäkla bröd.
3D15473F-C991-4EEC-BF78-3C7A8C075E4F.jpeg


Hot and cold dvs 50% varm och andra halva kall. Kaffe eller the beroende på vad man valt.
B8A0E879-7052-4E16-AF6F-FE047063895C.jpeg


”Flingor med mjölk”, imponerande lika de vanliga flingorna men med en viss annan smak och mjölk.
E10499F8-0F89-456F-AD1E-75F51BD02D53.jpeg


Klassikern men så jäkla bra. Ljudet från havet har helt klart en positiv inverkan. Vill minnas att Krug (?) har kört något liknande med musik och dryck, förstår varför.
C4EEF60E-ACD5-4357-A610-06FC97A6F490.jpeg


Magiska glassar. Gillar att personalen förtydligar att ”ni bör inte äta sten och grus, de är riktiga!”. Man kan ju aldrig veta här..
62A8C775-4591-4968-8222-5A777ABAC604.jpeg


Och en strut.
2C01461C-2259-487F-8F0A-306DEBE95E60.jpeg


Halvsmält krabba. Gillade den skarpt!
23A25C75-989F-48A5-B5C7-D556A2B132CE.jpeg


Och in i skogen..
51EA5D85-DD4C-4181-8898-669FA49E3611.jpeg

66EECC87-49ED-4117-A195-B5FDA8B983AF.jpeg


Den vackraste rätten av de alla:
0CB8EC0E-C308-4BC5-85ED-E0822C8F9B03.jpeg

F5003821-8935-4546-A9FF-552DBCACBD97.jpeg


Serveras med en bättre macka..
C9943054-C905-4ACE-9A94-C1E3794B6699.jpeg


Rödbeta med pepparrot, så jäkla bra!
D84482C1-5018-465B-A5E6-D8BC7F449BD3.jpeg


Till varmrätt hade jag valt lamm som är tillagad i lager serverad med kaviar, trevlig kombo.
7AF53B2F-8B7D-4D33-B3E1-AEFD35353623.jpeg


Fortsättning i nästa inlägg.
 

Thirsty

Smygnykterist
Bygger på tråden med en uppdatering från augusti 2019. I grunden samma meny som beskrivs så föredömligt ovan men med några rätter utbytta. Konceptet ”ett dygn” gäller fortfarande.

Betyg: Bästa restaurang upplevelsen jag har haft. Galet bra mat, service och helhet.

Pris: visst kostar det en slant men det är också en middag man kommer ihåg. Sen är ju allt relativt. Hade nöjet att beskåda en kinesisk familj på fyra personer där barnen var i 4-7 års åldern, japp det var full avsmakningsmeny som gällde. Frun släppte inte mobilen många minuter under middagen och petade lite i några rätter (mest intresserad av att fota vissa rätter. Herrn i sällskapet synes dock ha uppskattat måltiden och synes nöjd ut efter att ha spenderat ca 20 tkr på familjemiddagen. :D

Vin: vi tog vinpaketet Discovery för 195 GBP. Ett bland paket med Champagne, Saké, vitt, rött, orange och sött. Ingen aning om det var prisvärt i sig men lockades av att de fick gå bananas på drycken (som de gör på maten). Nöjd med valet. Finns en del dryck att välja på om än inte det billigaste stället, såklart.
Visa bifogad bild 17801
Tack för tipset ovan att boka bord vid direkt vid öppnandet så att man inte såg vad som skulle komma (även om jag själv hade förberett mig genom att läsa på och kollat varje klipp på Youtube så var det en överraskning för sällskapet)! Kommer nya sällskap ca var 10 min tills det är fullt.
Visa bifogad bild 17807
Och så lite om maten (har inte lärt mig spoiler) så blunda om du inte vill se!

Välja smak och få lite spetsad glass.
Visa bifogad bild 17802

Fördrink, GT. Tror att den ingår med maten dvs inte dryckespaketet.
Visa bifogad bild 17804
Beställa frukost!
Visa bifogad bild 17803

Innan frukosten får man en gazpacho med glass.
Visa bifogad bild 17805

Bröd, smör och sylt. Gott jäkla bröd.
Visa bifogad bild 17806

Hot and cold dvs 50% varm och andra halva kall. Kaffe eller the beroende på vad man valt.
Visa bifogad bild 17808

”Flingor med mjölk”, imponerande lika de vanliga flingorna men med en viss annan smak och mjölk.
Visa bifogad bild 17809

Klassikern men så jäkla bra. Ljudet från havet har helt klart en positiv inverkan. Vill minnas att Krug (?) har kört något liknande med musik och dryck, förstår varför.
Visa bifogad bild 17810

Magiska glassar. Gillar att personalen förtydligar att ”ni bör inte äta sten och grus, de är riktiga!”. Man kan ju aldrig veta här..
Visa bifogad bild 17811

Och en strut.
Visa bifogad bild 17812

Halvsmält krabba. Gillade den skarpt!
Visa bifogad bild 17813

Och in i skogen..
Visa bifogad bild 17814
Visa bifogad bild 17815

Den vackraste rätten av de alla:
Visa bifogad bild 17816
Visa bifogad bild 17817

Serveras med en bättre macka..
Visa bifogad bild 17818

Rödbeta med pepparrot, så jäkla bra!
Visa bifogad bild 17819

Till varmrätt hade jag valt lamm som är tillagad i lager serverad med kaviar, trevlig kombo.
Visa bifogad bild 17820

Fortsättning i nästa inlägg.
Fortsättning:
Whiskey godis. Var lite orolig för denna då jag inte är något fan av denna dryck men de gick ner utan problem.
BB77DF5C-733D-4BFF-83CB-8B6A1E3A1820.jpeg


Dags att sova. Maräng och glass på svävande kudde. Ser dräkt ut om än att det nog var lite häftigare på den tiden då de introducerade den och tekniken har kommit allmänt ikapp men helt ok ändå.
47CD12C4-7DE3-4D72-A725-6318A35764AC.jpeg


Cindy shop
6868400D-542A-4B74-89B4-F05A5492C05B.jpeg

Perfekt att ha med sig tåget tillbaka till London.
DE4D3F20-E338-4647-B265-272925178FD5.jpeg


Avslutades en ett besök i köket. Just nu jobbar två svenskar där men den ena var på semester (somalier) men sen andra kom fram och pratade så glatt på ett skönt avslappnat sätt.
7ADCA4F3-2351-468E-A2AF-8CD558C5D7F0.jpeg


Hur lång tid tar måltiden. De anger 4-4,5 h. Vi var där i 5 h. Tog det lugnt, drack ut de sista, bara njöt och smälte alla intryck.

Mät, smårund under fötterna är det dags att ta taxi till tåget (10 min, 6-10 GBP) och tåget tillbaka till Paddington station (40 min).
 
Toppen