Sjödin
Joråsåatt...
Jahaja, då försöker vi igen!!
Nu har jag dessutom ringt lite importörer och säkerställt tillgången.
Jag har inte släppt vintage port-spåret, men som boende i ett riktigt U-land ur dryckessynpunkt är det inte helt enkelt.
Dalvan tyckte jag var lite kul då det dels är en bra årgång, men dessutom ett hus som kanske inte är riktigt lika känt och etablerat i Sverige som en del andra. Men skitsamma, den glömmer vi nu.
Jakten resulterade istället i;
Månadens pava att dela över nätet i Februari är.... Sandeman Vau Vintage 1997 (84818)
(sorry @Skumpagne )
1997 är första årgången som släpptes av Vau Vintage, där syftet var att ta fram ett vin med en något raskare mognadstid än en traditionell Vintage. Den behöver helt enkelt inte lika lång tid på rygg för att komma till sin rätt, påstås det. Tanken är ju god, då det kan kännas lite jobbigt att se flaskorna liggandes i hyllan och inse att det är >20 år kvar innan det är lönt öppna dem. Men, det ska alltså Vau Vintage råda bot på. Huruvida Sandeman lyckats med sin satsning, ja det är för oss att ta reda på.
Det finns 18 flaskor på lager hos importören. Sett till hur många deltagare vi brukar vara på den här aktiviteten så ska det räcka.
Kom ihåg:
Förvara flaskan stående minst ett dygn innan servering och dekantera den innan ni häller upp i svulstiga glas. Tilltugg? Kralliga chokladrätter eller fläskigt krämiga ostar.
Nu har jag dessutom ringt lite importörer och säkerställt tillgången.
Jag har inte släppt vintage port-spåret, men som boende i ett riktigt U-land ur dryckessynpunkt är det inte helt enkelt.
Dalvan tyckte jag var lite kul då det dels är en bra årgång, men dessutom ett hus som kanske inte är riktigt lika känt och etablerat i Sverige som en del andra. Men skitsamma, den glömmer vi nu.
Jakten resulterade istället i;
Månadens pava att dela över nätet i Februari är.... Sandeman Vau Vintage 1997 (84818)
(sorry @Skumpagne )
1997 är första årgången som släpptes av Vau Vintage, där syftet var att ta fram ett vin med en något raskare mognadstid än en traditionell Vintage. Den behöver helt enkelt inte lika lång tid på rygg för att komma till sin rätt, påstås det. Tanken är ju god, då det kan kännas lite jobbigt att se flaskorna liggandes i hyllan och inse att det är >20 år kvar innan det är lönt öppna dem. Men, det ska alltså Vau Vintage råda bot på. Huruvida Sandeman lyckats med sin satsning, ja det är för oss att ta reda på.
Det finns 18 flaskor på lager hos importören. Sett till hur många deltagare vi brukar vara på den här aktiviteten så ska det räcka.
Kom ihåg:
Förvara flaskan stående minst ett dygn innan servering och dekantera den innan ni häller upp i svulstiga glas. Tilltugg? Kralliga chokladrätter eller fläskigt krämiga ostar.