Mattias Schyberg
Administratör
Vin som måltidsdryck är såklart lite av ett huvudsyfte med denna ädla dryck, men hur ser era vanor egentligen ut om ni funderar en stund?
För egen del så dricker jag såklart vin till det mesta som är ätbart, men ofta även helt utan. Även när en flaska öppnas till en lördagsmiddag så brukar det nästan alltid slinka ner en slatt innan maten och såklart även efter. Totalt dricker jag med andra ord närmare två tredjedelar av de mesta vin jag öppnar helt utan mat, undantaget diverse enklare tilltugg (stor variation här såklart, ibland dricker man ju upp en hel flaska i ystra sällskap, enbart till mat. Inget är svart eller vitt).
Med detta resonemang så kan man följaktligen fråga sig om jag borde välja vin som utmärker sig bäst med vald mat eller för sig själv? Svaret är enkelt; vinet måste fungera för båda ändamålen om jag skall känna mig optimalt nöjd. Maten kan ju alltid anpassas efter vinet, nästan oavsett hur vinet är uppbyggt, men smakar det inte bra för sig själv, så kommer en stor del av upplevelsen gå förlorad.
Vad är era tankar?
För egen del så dricker jag såklart vin till det mesta som är ätbart, men ofta även helt utan. Även när en flaska öppnas till en lördagsmiddag så brukar det nästan alltid slinka ner en slatt innan maten och såklart även efter. Totalt dricker jag med andra ord närmare två tredjedelar av de mesta vin jag öppnar helt utan mat, undantaget diverse enklare tilltugg (stor variation här såklart, ibland dricker man ju upp en hel flaska i ystra sällskap, enbart till mat. Inget är svart eller vitt).
Med detta resonemang så kan man följaktligen fråga sig om jag borde välja vin som utmärker sig bäst med vald mat eller för sig själv? Svaret är enkelt; vinet måste fungera för båda ändamålen om jag skall känna mig optimalt nöjd. Maten kan ju alltid anpassas efter vinet, nästan oavsett hur vinet är uppbyggt, men smakar det inte bra för sig själv, så kommer en stor del av upplevelsen gå förlorad.
Vad är era tankar?