This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Alltid svårt att stava men lättare att uttala efter man druckit flaskan.DRC Excheveaux eller hur det nu stavas. Rött således
Beror ju på hur nördig man är, men med ett så pass unikt vin som dessutom är 26 år gammalt så hade jag fokuserat på vinet och inte velat käka korv till! Finns säkert andra som tycker det är viktigare att para ihop vinet med mat - anka eller annan fågel kanske? Någon slags rotfrukt som tillbehör? Något med svamp?Ok, ingen ost, ingen korv, inget?
Ja. Normalt används väl uttrycket dekantera (eller "karaffera") om att hälla på karaff, både om det syftar till att bli av med fällning (egentlig dekantering) eller att lufta vinet. Eftersom de flesta bra viner dricks för unga i dagens Sverige är det väl vanligare att viner behöver luftas än dekanteras i ursprunglig betydelse. I det här fallet kan det nog vara bra att bli av med lite fällning och att lufta lite, men inte för mycket.@vintomas Med dekantera menar du - som jag - att hälla över i …dekanter…av något slag, men inte långt innan servering…
Ursäkta en ’vän av ordning’, men jag skulle [gissa] att det stavas så här: 1996 Échézeaux Domaine de la Romanée-Conti. Hur vinet skrivs på producentens hemsida, borde ligga närmast sanning men variationer är nog många beroende på var man tittar.DRC Excheveaux eller hur det nu stavas. Rött således
Säker på att det inte är olika viner? Tycker det känns som lite av ett mysterium värt att gräva vidare iUrsäkta en ’vän av ordning’, men jag skulle [gissa] att det stavas så här: 1996 Échézeaux Domaine de la Romanée-Conti. Hur vinet skrivs på producentens hemsida, borde ligga närmast sanning men variationer är nog många beroende på var man tittar.
P.S. En sån här flaska kommer jag nog aldrig närmare än bara på bild …
Lustigkurre … Kika gärna här:Säker på att det inte är olika viner? Tycker det känns som lite av ett mysterium värt att gräva vidare i
Tryffel brukar trivas bra med mogen Bourgogne och dito Barolo, så kanske ripa eller fasan med en massa färsk tryffel med elegant rödvinssås till (Ducasse har en bra variant i sin Grand Livre de Cuisine).Beror ju på hur nördig man är, men med ett så pass unikt vin som dessutom är 26 år gammalt så hade jag fokuserat på vinet och inte velat käka korv till! Finns säkert andra som tycker det är viktigare att para ihop vinet med mat - anka eller annan fågel kanske? Någon slags rotfrukt som tillbehör? Något med svamp?
Man måste vara ganska snabb i vändningarna för att hinna åstadkomma allt detta under 30 minuter! Mig veterligen är koktiden för potatis minst 20 minuter. Sen tar det lite tid att få den ur jorden och borstad också. Kanske man behöver ett helt team för att åstadkomma allt detta inom tidsramen?Plan B som kanske är lite lättare att åstadkomma är svensk färskpotatis (dvs uppdragen ur jorden, borstad och kokad, allt inom 30 minuter, mao inte "färskpotatis" från Ica eller liknande) med lite havssalt och smör.
Säg en timme. Poängen var att färskpotatis på Ica är inte samma sak som riktig färskpotatis.Man måste vara ganska snabb i vändningarna för att hinna åstadkomma allt detta under 30 minuter! Mig veterligen är koktiden för potatis minst 20 minuter. Sen tar det lite tid att få den ur jorden och borstad också. Kanske man behöver ett helt team för att åstadkomma allt detta inom tidsramen?
Att laga god mat ska väl inte vara någon sorts tävling, eller hur? Vad blir nästa moment på Michelinkrogarna? En särskilt tidtagare för allting … Eller det kanske finns redan en sån tjänst?
Sönderkokad färskpotatis om du kokar 20 minuter.Man måste vara ganska snabb i vändningarna för att hinna åstadkomma allt detta under 30 minuter! Mig veterligen är koktiden för potatis minst 20 minuter. Sen tar det lite tid att få den ur jorden och borstad också. Kanske man behöver ett helt team för att åstadkomma allt detta inom tidsramen?
Att laga god mat ska väl inte vara någon sorts tävling, eller hur? Vad blir nästa moment på Michelinkrogarna? En särskilt tidtagare för allting … Eller det kanske finns redan en sån tjänst?
Inte en enda potatis som jag har kokt under mitt liv blir lagom mjuk på tio minuter. Men jag har inte tillgång på färsk potatis direkt ur jorden utan köper mina potatisar i affären som de flesta vanliga människor gör.Sönderkokad färskpotatis om du kokar 20 minuter.
10 minuter räckte igår och ja, 30 min från jord till bord är enkelt att lösa.