Hej alla,
För ett tag sen bevistade jag en Piemonteprovning och fick en likörkänsla i några av vinerna, en alkoholsötma jag inte riktigt gillade (årgångar 2006, 2007 och 2011). När jag nu går igenom viner från 2016 ser jag att många har 15% alkohol och även däröver? Nu blir jag lite rädd att eldigheten skall så igenom och att de dessutom skall ha likörsötma. När de flesta andra vinområden försöker få ner alkoholhalten gör Piemonte precis tvärtom. Jag har inte känt detta i årgångar som 2001 eller 2004 men har av förklarliga skäl inte testat så mycket yngre förutom de ovan (de ligger fortfarande och sover). Just nu känns det som rätt mycket pass för 2016 och mig (en bekant jag anser vara en rätt pålitlig källa anser 2013 som en bättre årgång).
För ett tag sen bevistade jag en Piemonteprovning och fick en likörkänsla i några av vinerna, en alkoholsötma jag inte riktigt gillade (årgångar 2006, 2007 och 2011). När jag nu går igenom viner från 2016 ser jag att många har 15% alkohol och även däröver? Nu blir jag lite rädd att eldigheten skall så igenom och att de dessutom skall ha likörsötma. När de flesta andra vinområden försöker få ner alkoholhalten gör Piemonte precis tvärtom. Jag har inte känt detta i årgångar som 2001 eller 2004 men har av förklarliga skäl inte testat så mycket yngre förutom de ovan (de ligger fortfarande och sover). Just nu känns det som rätt mycket pass för 2016 och mig (en bekant jag anser vara en rätt pålitlig källa anser 2013 som en bättre årgång).