Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

CT har nu snygga (?) diagram

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Här är mina snygga diagram.
De målar upp en både objektiv och tydlig bild av min smak. Combon Syrah-Grenache står dock på kraftfull tillväxt!
Inga bubblor, ingen PN, ingen Chard... Jag är en fri man :kyss:

Konstaterar krasst att "Past Drinking Window" enligt gammal amerikansk sed motsvarar viner som är på väg att tappa bäbishullet... Om dessa plebejernas galenskapsgissningar vore mer sanna än Q Anon, ja, då skulle jag ständigt ploppa oxidationsmonster. Men, som Robert F. Kennedy Jr. skulle ha sagt det: "Nästan alla konspirationsteorier har bevisats vara sanna!"


Screenshot 2025-02-07 02.06.32.png


Frankofili är en finfin fili.
För oj så många olika spännande uttryck som frodas i detta multikulturellt, gastronomigalet underbara land. Tänk ändå att det var fransoserna som uppfann individens frihet och kombon av en ostsort med en brödtyp för fler än varje medborgare. Jmf Sverige: Sirapslimpa och Hushållsost. (Notera: försök till humor på självdistans!). Man kan se på de tre huvudingredienserna i olika kök och konstatera hur mycket kreativitet som generationer av kreativa köksgenier knådat in i paltarna. Tre exempel:
  • Frankrike: mjölk, vete och druvor.
  • Japan: ris, sojabönor och rättika.
  • Sverige: potatis, råg och strömming.

Screenshot 2025-02-07 02.06.06.png


Rött på 5 av 6 pallplatser!
Inte oväntat. Och vitt får en mycket välförtjänt silvermedalj.
- Men, de vita är ju så billiga! sa Bill.
- Men, de vita är ju så billiga! sa Bull.
Bra! Då har jag ju råd köpa lådvis av de allra bästa och har pengar över till fine dining!

Iaf om man tänker kvalitet före etikett. En fäbless för Pais Nantaïs hjälper förvisso en hel del.
Dessa underbaringar mitt bidrag till att ha en massa överkomlig Bourgogne av högsta kvalisort i källarna :cigarr:

Screenshot 2025-02-07 02.05.37.png
 
Toppen