Var på Esperanto i Onsdags kväll. Första dagen med ny meny sedan hösten.
Otroligt inspirerande och gott. Kemi på hög nivå, allt med en Japansk touch.
Frusen Ingrid Marie med varmsyltade ostron från Grebbestad, caviar och ostronyoughurt
Vintergrönsaker och tryffelthé
Bönor från Sorana i långkokt kycklingskinn med korv på tupp och kalvbräss
Piggvarsslag, råräkor med crème de breton och röksötad koncentrerad mjölk
Råstekt kungskrabba med pilgrimsmussla, svart citron och krabbpastej
Lammtartar rörd i lammjus och brynt lök med jordärtskocka och champinjon
Oxmärg i krispig svartrot med torkat oxkött, kalvsky och saltgurka
Torsklammeller med confiterad torskrom, tempererad äggula och varm fänkål
Porc complet, pommes Epoisses, salad verte
Avokado och soyamjölkspudding med sötat ångat vete fylld med fermenterad macadamianöt
Le Vin
Nv Contraste, Jacques Selosse
Deggad 1 feb 2008
1995 Cuvée Enchanteleurs, Henriot
2007 Puligny-Montrachet Les Clavoillons 1er Cru
1998 Château Belair
Otroligt inspirerande och gott. Kemi på hög nivå, allt med en Japansk touch.
Frusen Ingrid Marie med varmsyltade ostron från Grebbestad, caviar och ostronyoughurt
Vintergrönsaker och tryffelthé
Bönor från Sorana i långkokt kycklingskinn med korv på tupp och kalvbräss
Piggvarsslag, råräkor med crème de breton och röksötad koncentrerad mjölk
Råstekt kungskrabba med pilgrimsmussla, svart citron och krabbpastej
Lammtartar rörd i lammjus och brynt lök med jordärtskocka och champinjon
Oxmärg i krispig svartrot med torkat oxkött, kalvsky och saltgurka
Torsklammeller med confiterad torskrom, tempererad äggula och varm fänkål
Porc complet, pommes Epoisses, salad verte
Avokado och soyamjölkspudding med sötat ångat vete fylld med fermenterad macadamianöt
Le Vin
Nv Contraste, Jacques Selosse
Deggad 1 feb 2008
1995 Cuvée Enchanteleurs, Henriot
2007 Puligny-Montrachet Les Clavoillons 1er Cru
1998 Château Belair