This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Läste först "arrogans", vilket jag har proppat min lilla källare helt full medÖl, sylt, saft, cider, matoljor, argongas
Hur kan man undvika att fylla en vinkyl med vin? Det finns väl inget som fylls så snabbt som en vinkyl?Beror väl kanske framförallt på hur mycket utrymme man har, men kanske också hur mycket man vill slippa spring. Och också om man har tänkt sig att prova vin nere i källaren, då vill man väl ha lite av ett tempel.
Mina viner förvaras i en låst, avskild del av källaren bakom den mer allmäna "grovkällaren" där potatis, konserver, mm finns. Man vill inte ha massa löst folk (exempelvis damens väninnor ) som ska ned och hämta grejor och släntrar in bland mina buteljer. Men som sagt, har man ont om plats och behöver svalutrymme så är det väl inte mycket att välja på.
Håller helt med dig angående vinkylar--- förvånansvärt många som har halvtomma kylar som de fyller upp med annat. Alldeles nyligen såg jag en fullstor dubbelkyl som innehöll fler Cola Zero PET än vinflaskor. Vet inte riktigt hur ägaren resonerade när han köpte på sig vinkylen... antar att det var status att ha en stor vinkyl men inte tillräckligt roligt för att orka fylla den med vin.
Men choklad skall väl ligga torrt, eller?Brukar ha choklad liggande i rödvinserveringskylen (16 grader), lagom temp för fingodis
Gillar ost fukt?Kan man inte hänga lite fina korvar och skinkor i taket och ha en liten del inglasad för lagring av egen ost.
Försöker få föräldrarna till att bygga en jordkällare på landet och då jävlar så lagras vin och göras ost och egna skinkor och korvar.
Det stämmer, men det är få delar av året som det är nåt problemMen choklad skall väl ligga torrt, eller?
En bild säger mer än tusen ord...det var länge sedan vänsterblocket var så tilltalande! Även mitten ser bra ut, är det mina Hugot du tjuvöppnat?Öl, sylt, saft, cider, matoljor, argongas m.m trycker jag in i min i alla fall.
Ser det som ett svalt förråd som går att använda till diverse förvaring där vin så klart har prioritet.
Finns vissa yngre familjemedlemmar också som gillar diverse kolsyrade drycker också...
Visa bifogad bild 6812
Ja även jag måste ju sörpla lite BdB ibland.En bild säger mer än tusen ord...det var länge sedan vänsterblocket var så tilltalande! Även mitten ser bra ut, är det mina Hugot du tjuvöppnat?
Får kategoriseras under familjära I-landsproblem. Dom ligger inte på samma sida i alla fall. Du har ryggen mot petcolan när du drar ut en Lascombes -05.Men inte vill jag gå in och hämta en bdx samtidigt som jag ser en öppnad petcola på golvet.
Rent byggnadstekniskt så är detta ett garage med vin.Vinkällare = 100 % vin
Källare < 100 % vin
Jag ser 4 Château Lascombes på bilden. Är alla 2005r?Ja även jag måste ju sörpla lite BdB ibland.
Får kategoriseras under familjära I-landsproblem. Dom ligger inte på samma sida i alla fall. Du har ryggen mot petcolan när du drar ut en Lascombes -05.
Rent byggnadstekniskt så är detta ett garage med vin.
Standardflaskor med skumpa funkar att stapla omlott med djup 36-37cm liksom Bourgogne/Rhône-flaskor.
Visa bifogad bild 6903
(Obs notera bönemattan på golvet i riktning mod Medocca)
Klart de gör. För mögelostar exempelvis är det en förutsättning.Gillar ost fukt?
Japp. Enda årgången jag har från Lascombes tyvärr.Jag ser 4 Château Lascombes på bilden. Är alla 2005r?
Fantastisk årgång. Kanske deras bästa någonsin.Japp. Enda årgången jag har från Lascombes tyvärr.