Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Feskekörkan gbg

En liten allmän fundering nu när jag sprang förbi nyöppnade feskekörkan idag, skulle köpa räkor men var tvungen att ta ett glas Champagne (Bonnet, Chardonnay) och två ostron bara för att testa. Vad är det som får ett nyöppnat ställe att välja ett par champagneglas som dessa? vilka fördelar kan man få av att välja dessa glas? är det bara en pengafråga? kan ju inte finnas något annat motiv bakom det? Möjligtvis att de kanske klarar fall & diskmaskiner bättre än andra.

vilka är det oftast inom restaurang som bestämmer om vilka vinglas som ska användas? måste ju va ekonomerna/inköparna som sitter på kontoret och bara läser siffror?



IMG_0193.jpeg
 

The Wall

Medlem
Okunnig och ointresserad personal som inte prioriterar bubbel. Brukar vara så iaf.
I kombination med "trångt, stimmigt, folkligt och sådär allmänt hääärlig stämning" som försvårar diskhantering av lite ömtåligare glas. Så länge man sitter vid dukade bord eller i bardelen av en restaurang brukar "riktiga" glas förekomma, men på trängre ställen som är mer inriktade på större flöde av folk prioriteras tyvärr i många fall mindre ömtåliga glas.
 

Johan L

Medlem
Stöldrisken är också en faktor, och kan tänka mig att det är ännu större faktor i en saluhallsmiljö än i vanlig restaurangmiljö. Även krossrisken borde vara större i den miljön. Sen är det ju en fråga om hantering av disk och vilka utrymmen man har för förvaring. Förväntat klientel och hur mycket de bryr sig om glaset kan säkert också spela in. Även om krögaren kan något om val av glas för att förhöja vinet kan säkert allt det andra väga tyngre.
 
Toppen