Byfånen
Leg. byfåne
Men va tusan! Här sitter jag och ödslar med blygsamhet kring detta vin när jag sedan googlar fram att NY Times kröner det till bästa dolcetton som går att uppbringa. Jag citerar:
"Of the many bottles we liked, none appealed to us more than the 2010 Dolcetto di Dogliani Superiore from Luigi Einaudi, with its superb structure and beautiful balance of sweet, bitter and earthy flavors. Our No. 2 bottle, the 2010 Dolcetto di Dogliani from Anna Maria Abbona, showed a different style, so fresh and lively that it seemed to want to leap out of the glass, yet also well balanced."
Visserligen är det inte samma årgång, men det känns som en "potato"-diskussion för tillfället.
Och Anna-Marias dolcetto ligger ju bara två meter under mig så nu får man kanske ta och göra en jämförelse för att se om NT har rätt.
"Of the many bottles we liked, none appealed to us more than the 2010 Dolcetto di Dogliani Superiore from Luigi Einaudi, with its superb structure and beautiful balance of sweet, bitter and earthy flavors. Our No. 2 bottle, the 2010 Dolcetto di Dogliani from Anna Maria Abbona, showed a different style, so fresh and lively that it seemed to want to leap out of the glass, yet also well balanced."
Visserligen är det inte samma årgång, men det känns som en "potato"-diskussion för tillfället.
Och Anna-Marias dolcetto ligger ju bara två meter under mig så nu får man kanske ta och göra en jämförelse för att se om NT har rätt.