Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

La Rochelle 'Sanno' (Tokyo)

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
De har ingen stjärna och Michelin-folket har inte ens behagat besöka dem.
Vi äter där regelbundet och njuter av att alla rätter alltid är perfekta, sensitiva, balanserade med både smaker och texturer... Samt fabulöst vackert upplagda.
All personal håller högsta internationella klass. Priserna är ytterst rimliga, ca 900kr för kockens meny och ca 200kr i korkavgift för medhavda buteljer. Just denna tisdag drack vi en italiensk merlot. Mums!

image.jpg
 
Trådskapare
StefanAkiko

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Verkar det som om att jag kan lägga upp bilder igen. Blir inte från alla restaurangbesök. Men här är iaf från vårt @Matlen förberedande besök.
Vi drack medhavd 2005 Littorai Les Larmes samt bjöds på ett glas rock'n'roll signerat Charles Smith. Som av en händelse har vi inga viner av CS i vpr källare, och lär inte skaffa heller. Mer över för andra :cigarr:

image.jpg


Amuse-bouche.en hel värld av smaker och upplevelser: smaker, texturer, dofter, komposition...


image.jpg


Fisk, i det närmaste sashimi, med grönsaker och morotspure med apelsin.


image.jpg

Höstgrönsaker och svamp.

image.jpg

Fois gras, lever ätes lämpligen med ädla drycker och slutna ögon.

image.jpg

Potage på potäter.

image.jpg


Entrecôte, fois gras, finkött modell shabu-shabu, tryffel-perfekt soppa...

image.jpg

Crêpes med röda bär.

image.jpg

Mignardises, kaffe/thé.
 
Last edited:
Trådskapare
StefanAkiko

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Fredagsmys i Tokyo med en välluftad, dock för ung, 2010 La Spinetta Pin.

Var ju tvungna kolla upp @Per Stade s utmaning om att mixa saké och vin vid samma sittning. Så vi valde á la carte denna afton för att para ihop en bra rätt med en bra saké. Och för att göra det så svårt som möjligt för vinet, valde vi en nama-saké, dvs en nygjord, som måste stå i kyl även oöppnad och med kort hållbarhet. Ofta blir de väldigt blommiga i karaktären, har oftast restsötma och bra syra, elegans och renhet. Så och denna! Perfekt äktenskap med sashimi (som på franska heter typ 'carpacchio' :öga:). Även om sakén på franskt manér serverades i vinglas, så var den Jädrarns god. Kändes fö som ett väldigt ungt vin på druvan koshu iom ett örtkryddigt inslag och extremt blek färg...

Inga negativa interaktioner mellan vin och saké uppfattades samtidigt som sakén förgyllde en rätt som kvällens vin inte klarade av att lyfta ssk bra.

Vinet regerade dock med svampsåsen och grönsakerna samt med kötträtten. Men, det är ju inte så underligt då tanniner och umami ju är självklara vinnarpar i smakvärlden.

image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
image.jpg
 

Mattias Schyberg

Administratör
Vininferno i förrgår på denna eminenta restaurang ihop med @StefanAkiko och våra fantastiskt tålmodiga fruar. Trots den skyhöga kvaliteten på mat, personal och bemötande så lyckades maten att bli en parantes bland all overload av mat- och dryckestimulans på denna semester (med facit i hand så skäms jag lite). Trodde inte att man kunde bli överstimulerad, men det är helt klart möjligt och nu vet jag hur kungligheter kan ha det!

Svårt att fokusera på detaljerna i maten när man samtidigt har närmare tio blindviner av fantastisk kvalitet alldeles intill som bara måste analyseras in i minsta detalj...frosseri kallas detta, men här har ni lite bilder på allt underbart...(vinerna som dracks denna afton hittas här).

ALLT smakade grymt gott!

image.jpg


image.jpg


image.jpg


image.jpg


image.jpg


image.jpg


Bortskämd? Ja, lite...;)
 
Trådskapare
StefanAkiko

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Kvällens utgång bjöd på en hel del överrasknkngar av sublim natur.
Till detta drack vi Champagne av den bästa sort: torr, kall och gratis :D
Samt en mogen 2000 Chateau Musar för att hedra minnet av den utomordentligt underbara Serge Hochar.
image.jpg


Amuse bouche.
 
Trådskapare
StefanAkiko

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Detta är en rätt med krämig kabu-sås och både makalöst vacker, hantverksskickligt skapt och sublimt välbalanserade och milda smaker. iron Chef himself skapade detta recept för över 25 år sedan. Himmelsk hummer!
image.jpg


Notera hur perfekt de tunna skivorna av KABU ligger om varandra!
 
Trådskapare
StefanAkiko

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Bläckfisk på väldigt goda sätt:
Skum
Sås
Sashimi
image.jpg


Potatischipset med inlagd ört är en sådan där prick över i som bara genier klarar av att leverera. Överraskning, estetik och MUMS!
 
Trådskapare
StefanAkiko

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Ginkonötter är en favorit. Här grillade och i ginkonötsås - en första gg för mig!
image.jpg

Kinakål och en mycket örtaromatiskt kryddig olja som verkligen lyfte denna rätt med en fin knorr.
 
Trådskapare
StefanAkiko

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Vildsvin på två sätt. Subliiiiiiimt!
image.jpg

...de grillade och sedan friterade brysselkålsbladen med välstekt pinjenöt i var som smakexplosioner som lyfte brettigheten i vinet...
 
Trådskapare
StefanAkiko

StefanAkiko

Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Födelsedagstårta från konditorn... Jordgubbar är ett vinterbär i Japan, så det är helt som det skal vara.
image.jpg
 
Toppen