Nu blir det ett spanskt rött vin, för hela slanten! Tack för förtroendet.
2011, Mazuelo de la Quinta Cruz (79054) - 185kr
Går att beställa via systembolaget och det finns ca 400 flaskor hos leverantör.
Jag valde detta vin då jag har haft turen att träffa producenten, och då jag själv uppskattade vinet så blev valet enkelt. Miguel Merino var en härlig, glad, entusiastisk karaktär som har jobbat med vin i större delen av sitt liv. Han har på senare dagar fått lämna över stora delar av verksamheten till sin son.
"Resultatet av ett samarbete mellan Lars (Torstenson) och Miguel Merino. Båda har länge arbetat med Mazuelo/Carignan och vet vilken potential druvan har om den behandlas på rätt sätt. Visst vet herrarna vad de pratar om... första årgången 2006 rankades bland Riojas tio bästa viner av spanska vintidningen Sobremesa.
100% Mazuelo från Rioja hör verkligen inte till vanligheten. Här är tredje årgången av det hyllade samarbetet mellan Torstenson och Merino.
Druvorna skördas för hand från vingården La Quinta Cruz i Briones i början av oktober. Vingården La Quinta Cruz planterades på tidigt 80-tal och är delad i två mycket olika delar. Den lägre delen med lerjord vetter mot söder medan den högre, stenigare delen ligger mot nordväst. Väl i vineriet jäser vinet på tempraturkontrollerade ståltankar och därefter vilar vinet på franska och amerikanska ekfat (70/30) i 12 månader innan vinet återigen får vila kortare tid på ståltank innan det slutligen buteljeras." - Källa
Hoppas det är till er belåtenhet!
2011, Mazuelo de la Quinta Cruz (79054) - 185kr
Går att beställa via systembolaget och det finns ca 400 flaskor hos leverantör.
Jag valde detta vin då jag har haft turen att träffa producenten, och då jag själv uppskattade vinet så blev valet enkelt. Miguel Merino var en härlig, glad, entusiastisk karaktär som har jobbat med vin i större delen av sitt liv. Han har på senare dagar fått lämna över stora delar av verksamheten till sin son.
"Resultatet av ett samarbete mellan Lars (Torstenson) och Miguel Merino. Båda har länge arbetat med Mazuelo/Carignan och vet vilken potential druvan har om den behandlas på rätt sätt. Visst vet herrarna vad de pratar om... första årgången 2006 rankades bland Riojas tio bästa viner av spanska vintidningen Sobremesa.
100% Mazuelo från Rioja hör verkligen inte till vanligheten. Här är tredje årgången av det hyllade samarbetet mellan Torstenson och Merino.
Druvorna skördas för hand från vingården La Quinta Cruz i Briones i början av oktober. Vingården La Quinta Cruz planterades på tidigt 80-tal och är delad i två mycket olika delar. Den lägre delen med lerjord vetter mot söder medan den högre, stenigare delen ligger mot nordväst. Väl i vineriet jäser vinet på tempraturkontrollerade ståltankar och därefter vilar vinet på franska och amerikanska ekfat (70/30) i 12 månader innan vinet återigen får vila kortare tid på ståltank innan det slutligen buteljeras." - Källa
Hoppas det är till er belåtenhet!