grappa
Medlem
Jag skulle gärna vilja veta mer om era erfarenheter om luftning av viner. Jag fick en gång tex rådet att karaffering alltid är bra till och med enklare vita viner vinner på det. Själv har jag testat kompisar i blindprovning genom att lufta halva flaskan av tre olika viner, servera dessa blint i sex glas utan att någon hittade att det bara var tre viner. Ett antal frågor som jag har, fyll gärna på.
Vad är rätt tid för luftning för olika typer av viner?
Vilka bör undvika att luftas?
Vilka informationskällor finns att hitta om detta och är de att lita på?
Hur ser luftningsfaserna ut, sker mycket i början varför det är oviktigt om man väl har gått över en viss tid eller är det relativt linjärt?
Vad är rätt tid för luftning för olika typer av viner?
Vilka bör undvika att luftas?
Vilka informationskällor finns att hitta om detta och är de att lita på?
Hur ser luftningsfaserna ut, sker mycket i början varför det är oviktigt om man väl har gått över en viss tid eller är det relativt linjärt?