StefanAkiko
Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Av en slump fick jag upp att denna passionerade hole-in-the-wall skulle öppna. Och då mitt hotell bokats just invid... Samtidigt som Muscadet är en central del av min vinpassion. Vad kunde liksom gå fel?
Jag kan redan nu avslöja att jag blev utslängd från detta eminenta ställe.
Gustav i egen hög och otvungen person:
Det var han som kickade ut mig. En otroligt tålmidig, fin, långsiktigt mogen, serviceinriktad och ständigt redo att bryta med konventinoer.
I kylen ser du fisk, räkor och osannolikt goda ostron.
Drack bara två viner, då vin nr 2, th i bild, var så galet bra:
2013 Huchet Chateau Thebaud, 96p
CT är hitintills lätt mitt prioriterade crus communaux. Tajta viner med granitens och gnejsens skarpt mineraliska viner med ryggrad och ingenting alls av den (hemska) kalkiga fetman som i Clisson och Gorges. #Hurwen Château-Thébaud är (naturligtvis) en av de mest framstående crus communaux i Muscadet. Har jordar av granit och gnejs som skapar unika förutsättningar för druvan Melon de B tack vare djupa jordar som ger viner med hög syra, mineralitet och exceptionell lagringspotential. Château-Thébauds viner utvecklas normalt mycket väl.
Detta vin drar sig redan mot gult men beter sig mycket ungdomligt på både nos och i gom.
Vackert raffinerad med alla komponenter sammansmälta. Kabosu med vackra drag av krusbär och snygg, karg, mineralitet. Långt, komplext och fortfarande mycket ungt. Krusbär, stenkross, mörka violer, vacker kryddighet och stor charm. Fantastiskt vin: väl återhållet och stramt och har precis börjat öppna upp sig. Har åtskilliga år av dominans kvar att ge.
Muscadets crus communaux är så fantastiskt mångsidiga och intressanta. Alla kan hitta rätt i smak och tillfälle. Men Chateau-Thebault är solklart min personliga favorit.
Gaia, 92 p
Minns ej årgång, men gissar på 2022.
Ungt, ystert vin med ambitiösa syror. För den som gillar extra höga syror från ett moget vitt vin.
Jag kan redan nu avslöja att jag blev utslängd från detta eminenta ställe.
- Inte för att jag druckit för mycket.
- Inte för att jag var oförskämd.
- Inte för att jag vägrade betala för mig.
- Inte för att jag nallade ur flaskorna.
- Inte för att jag inte längre äter ostron.
Gustav i egen hög och otvungen person:
Det var han som kickade ut mig. En otroligt tålmidig, fin, långsiktigt mogen, serviceinriktad och ständigt redo att bryta med konventinoer.
I kylen ser du fisk, räkor och osannolikt goda ostron.
Drack bara två viner, då vin nr 2, th i bild, var så galet bra:
2013 Huchet Chateau Thebaud, 96p
CT är hitintills lätt mitt prioriterade crus communaux. Tajta viner med granitens och gnejsens skarpt mineraliska viner med ryggrad och ingenting alls av den (hemska) kalkiga fetman som i Clisson och Gorges. #Hurwen Château-Thébaud är (naturligtvis) en av de mest framstående crus communaux i Muscadet. Har jordar av granit och gnejs som skapar unika förutsättningar för druvan Melon de B tack vare djupa jordar som ger viner med hög syra, mineralitet och exceptionell lagringspotential. Château-Thébauds viner utvecklas normalt mycket väl.
Detta vin drar sig redan mot gult men beter sig mycket ungdomligt på både nos och i gom.
Vackert raffinerad med alla komponenter sammansmälta. Kabosu med vackra drag av krusbär och snygg, karg, mineralitet. Långt, komplext och fortfarande mycket ungt. Krusbär, stenkross, mörka violer, vacker kryddighet och stor charm. Fantastiskt vin: väl återhållet och stramt och har precis börjat öppna upp sig. Har åtskilliga år av dominans kvar att ge.
Muscadets crus communaux är så fantastiskt mångsidiga och intressanta. Alla kan hitta rätt i smak och tillfälle. Men Chateau-Thebault är solklart min personliga favorit.
Gaia, 92 p
Minns ej årgång, men gissar på 2022.
Ungt, ystert vin med ambitiösa syror. För den som gillar extra höga syror från ett moget vitt vin.