Emanuel
Instagram; Swedish Champagne Dude
Någon mer än undertecknad som funderat på vetenskapen bakom prissättningen av roséchampagne?
-Många producenter verkar tycka det är ett rimligt påslag att öka priset med cirka 50-80 procent för att man gjort sig omaket att skvätta i lite rött vin från Bozy eller låta skalen ligga och dra sig lite.
-Nu antar jag att saignée innebär lite mer arbete och inte alla tar ohemult mycket mer betalt för sin rosé kontra sina andra viner men det är ändå väldigt tydligt pisskillnad hos många producenter?
Nu är jag nyfiken, finns det några markant ökande kostnader relaterade till tillverkningen av roséchampagne som försvarar det ökade priset som jag helt missat eller är det bara någon sorts cementerad praxis att man kan ta mer betalt för rosé?
Jag tänker att exempelvis @vintomas kanske kan bidra med lite klokskap i frågan?
-Många producenter verkar tycka det är ett rimligt påslag att öka priset med cirka 50-80 procent för att man gjort sig omaket att skvätta i lite rött vin från Bozy eller låta skalen ligga och dra sig lite.
-Nu antar jag att saignée innebär lite mer arbete och inte alla tar ohemult mycket mer betalt för sin rosé kontra sina andra viner men det är ändå väldigt tydligt pisskillnad hos många producenter?
Nu är jag nyfiken, finns det några markant ökande kostnader relaterade till tillverkningen av roséchampagne som försvarar det ökade priset som jag helt missat eller är det bara någon sorts cementerad praxis att man kan ta mer betalt för rosé?
Jag tänker att exempelvis @vintomas kanske kan bidra med lite klokskap i frågan?