Fondberg
Leverantör
Vi ber givetvis ursäkt för ett mycket kortfattat inlägg.
Här kommer lite mer information
1 dec lanserade vi följande i fast sortiment.
5514 Sancerre Les Roches - Domaine Vacheron 189 SEK
Sedan några år tillbaka står de unga kusinerna Jean-Laurent och Jean-Dominique Vacheron vid rodret och de har omvandlat egendomen till att gå helt i biodynamisk anda. Kombinationen av naturlig produktion, fokuserad vinmakning och vingårdar ger rena viner med fantastisk mineralitet, hög syra och aningen rökiga toner vilket är ett signum för Vacheron.
Sancerre Les Roches blir det andra vinet från Domaine Vacheron i Systembolagets fasta sortiment. Druvorna som skördades för hand i andra halvan av september kommer från vingårdar med flintjord samt vingårdar med kalkstensjordar. Bara ståltank i vinifieringen av detta vin.
2313 Prugneto Sangiovese Superiore - Poderi dal Nespoli 79 SEK
Poderi dal Nespoli grundades 1929 av Attilio Ravaiolis i den lilla dalen Bidente i Romagna där fjärde generation Ravaiolis idag äger 160 hektar. Vinmakare är Celita Ravaioli.
Vinet jästes på ståltank där temperaturen var 18°C vid början och 28°C på slutet. Under macerationen tillämpades både remontage och delestage. 40% av vinet lagrades på franska 225 liters fat i 6 månader.
581-01 Derrumbes Mezcal No.3 399 SEK
Derrumbes är en Mezcal framtagen av destillatören Javier Mateo i syfte att påvisa skillnader och stilarna i de olika regionerna som utgör Mezcal appellationen. Till Derrumbes Mezcal No.3 används två arter av agave, agave Cupreata som ger toner av mogen frukt och agave Cenizo som ger mer vegetabiliska och örtiga toner. Agaven rostas efter skörden på stenar ovan jord i tre dagar innan den plantorna krossas med "Tahona" som är ett stort stenhjul till mäsk. Mäsken får sedan jäsa i stenkar innan destilleringen som sker två gånger i enkelpanna av koppar. Mezcalen lagras sedan tre månader på flaskan innan den släpps på marknaden.
92451 Spätburgunder Herrenwingert - Friedrich Becker 399 SEK 180 flaskor
Weingut Friedrich Becker ligger i byn Schweigen i södra delen av Pfalz precis vid gränsen till Alsace.
1973 tog Fritz Becker Sr över egendomen från sin far och började göra vin själv istället för att sälja druvorna. Han blev en av pionjärerna för högklassiga tyska röda viner. 2005 tog Fritz Jr över vinmakningen. Egendomen är idag 28 hektar varav 60 % är planterat med Pinot Noir. Större delen av vingårdarna ligger på den franska sidan men eftersin familjen ägt marken i flera generationer och gränsen flyttats ett par gånger får man de tillverka tyskt vin på dessa druvor. Herrenwingert är ett läge norr om Schweigen och ligger helt på den tyska sidan.
Jäsprocessen startar med naturlig jäst, oftast tillsätter de odlad jäst för att snabba på processen efter ett tag.
Vinet jäser i stora öppna kar av fransk ek. Vinet lagrades sedan på franska och tyska 228 liters ekfat varav cirka 70 % nya fat och 30% andra och tredje användningen.
Här kommer lite mer information
1 dec lanserade vi följande i fast sortiment.
5514 Sancerre Les Roches - Domaine Vacheron 189 SEK
Sedan några år tillbaka står de unga kusinerna Jean-Laurent och Jean-Dominique Vacheron vid rodret och de har omvandlat egendomen till att gå helt i biodynamisk anda. Kombinationen av naturlig produktion, fokuserad vinmakning och vingårdar ger rena viner med fantastisk mineralitet, hög syra och aningen rökiga toner vilket är ett signum för Vacheron.
Sancerre Les Roches blir det andra vinet från Domaine Vacheron i Systembolagets fasta sortiment. Druvorna som skördades för hand i andra halvan av september kommer från vingårdar med flintjord samt vingårdar med kalkstensjordar. Bara ståltank i vinifieringen av detta vin.
2313 Prugneto Sangiovese Superiore - Poderi dal Nespoli 79 SEK
Poderi dal Nespoli grundades 1929 av Attilio Ravaiolis i den lilla dalen Bidente i Romagna där fjärde generation Ravaiolis idag äger 160 hektar. Vinmakare är Celita Ravaioli.
Vinet jästes på ståltank där temperaturen var 18°C vid början och 28°C på slutet. Under macerationen tillämpades både remontage och delestage. 40% av vinet lagrades på franska 225 liters fat i 6 månader.
581-01 Derrumbes Mezcal No.3 399 SEK
Derrumbes är en Mezcal framtagen av destillatören Javier Mateo i syfte att påvisa skillnader och stilarna i de olika regionerna som utgör Mezcal appellationen. Till Derrumbes Mezcal No.3 används två arter av agave, agave Cupreata som ger toner av mogen frukt och agave Cenizo som ger mer vegetabiliska och örtiga toner. Agaven rostas efter skörden på stenar ovan jord i tre dagar innan den plantorna krossas med "Tahona" som är ett stort stenhjul till mäsk. Mäsken får sedan jäsa i stenkar innan destilleringen som sker två gånger i enkelpanna av koppar. Mezcalen lagras sedan tre månader på flaskan innan den släpps på marknaden.
92451 Spätburgunder Herrenwingert - Friedrich Becker 399 SEK 180 flaskor
Weingut Friedrich Becker ligger i byn Schweigen i södra delen av Pfalz precis vid gränsen till Alsace.
1973 tog Fritz Becker Sr över egendomen från sin far och började göra vin själv istället för att sälja druvorna. Han blev en av pionjärerna för högklassiga tyska röda viner. 2005 tog Fritz Jr över vinmakningen. Egendomen är idag 28 hektar varav 60 % är planterat med Pinot Noir. Större delen av vingårdarna ligger på den franska sidan men eftersin familjen ägt marken i flera generationer och gränsen flyttats ett par gånger får man de tillverka tyskt vin på dessa druvor. Herrenwingert är ett läge norr om Schweigen och ligger helt på den tyska sidan.
Jäsprocessen startar med naturlig jäst, oftast tillsätter de odlad jäst för att snabba på processen efter ett tag.
Vinet jäser i stora öppna kar av fransk ek. Vinet lagrades sedan på franska och tyska 228 liters ekfat varav cirka 70 % nya fat och 30% andra och tredje användningen.
Last edited: