Jimmy Forsman
I det stora hela tämligen meh...
Pontus Frithiof lanserar eget vin
Pussy, King of the Pirates heter första vinet i en serie signerad krögaren Pontus Frithiof.
En serie med specialproducerade viner kallade ”Pontus No 1” kommer nu att lanseras av Pontus Frithiof på restaurangen Pontus! i Stockholm. Två till tre gånger om året ska nya viner presenteras. Alla viner ska döpas med namn ur Ponthus Frithiofs fondtapet med böcker som fyller upp stora delar av krogens väggar.
De första vinet som lanseras på fredagen heter ”Pussy, King of the Pirates” och är en blend av 60 procent Syrah samt 25 procent Grenache och 15 procent Mourvèdre där de sistnämnda druvorna kommer från mer än femtio år gamla stockar. Antalet buteljer är endast 1 200 och ursprungsbeteckningen är Ventoux i sydöstra Rhônedalen.
Alla viner ska produceras av den kände franske Rhõne-vinmakaren Xavier Vignon på Xavier Vins och importeras av Vinovativa. Själva blenden ska tas fram av Pontus Frithiof och hans sommelierer med Mario Moroni i spetsen.
– Vi är otroligt glada över samarbetet med Xavier och med de här egna vinerna på menyn kommer vi ha möjligheten att ge gästen en helhetsupplevelse där mat och dryck kan matchas på ett oöverträffat sätt, säger Pontus Frithiof.
På restaurang Pontus! kommer vinet att kosta ca 575 kr flaskan. Vinerna i serien ska även att finnas tillgängliga för ca 200 kr i Systembolagets beställningssortiment.
Pussy, King of the Pirates heter första vinet i en serie signerad krögaren Pontus Frithiof.
En serie med specialproducerade viner kallade ”Pontus No 1” kommer nu att lanseras av Pontus Frithiof på restaurangen Pontus! i Stockholm. Två till tre gånger om året ska nya viner presenteras. Alla viner ska döpas med namn ur Ponthus Frithiofs fondtapet med böcker som fyller upp stora delar av krogens väggar.
De första vinet som lanseras på fredagen heter ”Pussy, King of the Pirates” och är en blend av 60 procent Syrah samt 25 procent Grenache och 15 procent Mourvèdre där de sistnämnda druvorna kommer från mer än femtio år gamla stockar. Antalet buteljer är endast 1 200 och ursprungsbeteckningen är Ventoux i sydöstra Rhônedalen.
Alla viner ska produceras av den kände franske Rhõne-vinmakaren Xavier Vignon på Xavier Vins och importeras av Vinovativa. Själva blenden ska tas fram av Pontus Frithiof och hans sommelierer med Mario Moroni i spetsen.
– Vi är otroligt glada över samarbetet med Xavier och med de här egna vinerna på menyn kommer vi ha möjligheten att ge gästen en helhetsupplevelse där mat och dryck kan matchas på ett oöverträffat sätt, säger Pontus Frithiof.
På restaurang Pontus! kommer vinet att kosta ca 575 kr flaskan. Vinerna i serien ska även att finnas tillgängliga för ca 200 kr i Systembolagets beställningssortiment.