Emanuel
Instagram; Swedish Champagne Dude
Hallå där vänner och pirater!
Nu är semesteransökan inskickad till frun i tre exemplar och godkänd från högsta instans så då är det äntligen dags att möta våren i Paris, eller vänta nu, faktiskt ännu bättre, i Champagne!
Det är jag och några barndomsvänner som jag lurat ner i champagneträsket som skall åka och vi planera ingen "korvstoppning" utan kör väl kanske max två-tre producenter om dagen. Jag hade förstås klarat ett hårdare tempo men vi ska tydligen ha lite semester också, inte bara hårdpimpla champagne hela dagarna.
Jag hade varit väldigt tacksam för förslag på bra restauranger både för lunch och middag samt även andra saker som inte får missas. Är det någon rolig producent som man är en rutten fisk om man inte besöker och så vidare.
Jag får hjälp av en bekant med mycket kontakter därnere att boka upp några producenter och de som jag har på min förslagslista är:
Marguet
Paul Dethune
Selosse
Legras & Haas
Vilmart
Funderar även på David Léclapart
Och så här ser det mycket lösa planeringen ut för dagen, vilka producenter som besöks vilka dagar lär komma att ändas beroende på när de har tid osv.
Fredag 17
Landar CDG 13.00 och hyr bil
Checkar in på Hotel De La Paix i Reims?
Eventuellt ett besök när vi kommer fram om vi hinner?
Middag för kvällen var?
Lördag 18
Här kör vi hårt hela dagen
två besök med lunch i mellan, kanske tre? Lunch var?
Funderar på Vilmart, Marguet och Legras
Avslutas med middag på trestjärniga Asiette Champenoise och efter det fria aktiviteter på byn (ja, medveten om att det är farligt och kan sluta hur som helst)
Söndag 19
-Kanske lätt bakis?
Lite av en vilodag med tanke på föregående kväll, bilen får stå och vi turistar lite.
Tänker att vi ser källarna hos Moet och Pommey då det sägs vara mycket vackert
Får väl passa på och se Katedralen
Tips på lunch/Brunch och middag i Reims således.
Eftersom dagen innan var trestjärning hade det varit kul att kanske prova motsatsen med middag på något litet lokalt rustikt?
Måndag 20
Tour på Selosse på morgonen
Lunch på Selosse restaurang
Paul Dethune på eftermiddagen
Tisdag 21
Hem från CDG 15.20
Jag är tacksam för bra förslag roliga idéer och glada tillrop från forumets medlemmar och särskilt från @magnum som ju faktiskt är vår man på plats.
Hade även varit kul med lite tips på vad som kan vara lönt att släpa hem i vinväg, jag bryr mig ju inte om att köpa sådant som jag kan få tag på här hemma utan då skall det ju vara sånt som är svårt att hitta.
-Maten behöver inte vara trestjärnig varje måltid utan små okända smultronställen är nästan ännu roligare.
Sist men inte minst tips på bra vinbutiker i Reims, kanske då inte bara för Champagne utan vin i allmänhet.
Tackar på förhand och hoppas ödmjukt att forumet vill hjälpa mig med allt sitt kunnande!
/Emanuel
Nu är semesteransökan inskickad till frun i tre exemplar och godkänd från högsta instans så då är det äntligen dags att möta våren i Paris, eller vänta nu, faktiskt ännu bättre, i Champagne!
Det är jag och några barndomsvänner som jag lurat ner i champagneträsket som skall åka och vi planera ingen "korvstoppning" utan kör väl kanske max två-tre producenter om dagen. Jag hade förstås klarat ett hårdare tempo men vi ska tydligen ha lite semester också, inte bara hårdpimpla champagne hela dagarna.
Jag hade varit väldigt tacksam för förslag på bra restauranger både för lunch och middag samt även andra saker som inte får missas. Är det någon rolig producent som man är en rutten fisk om man inte besöker och så vidare.
Jag får hjälp av en bekant med mycket kontakter därnere att boka upp några producenter och de som jag har på min förslagslista är:
Marguet
Paul Dethune
Selosse
Legras & Haas
Vilmart
Funderar även på David Léclapart
Och så här ser det mycket lösa planeringen ut för dagen, vilka producenter som besöks vilka dagar lär komma att ändas beroende på när de har tid osv.
Fredag 17
Landar CDG 13.00 och hyr bil
Checkar in på Hotel De La Paix i Reims?
Eventuellt ett besök när vi kommer fram om vi hinner?
Middag för kvällen var?
Lördag 18
Här kör vi hårt hela dagen
två besök med lunch i mellan, kanske tre? Lunch var?
Funderar på Vilmart, Marguet och Legras
Avslutas med middag på trestjärniga Asiette Champenoise och efter det fria aktiviteter på byn (ja, medveten om att det är farligt och kan sluta hur som helst)
Söndag 19
-Kanske lätt bakis?
Lite av en vilodag med tanke på föregående kväll, bilen får stå och vi turistar lite.
Tänker att vi ser källarna hos Moet och Pommey då det sägs vara mycket vackert
Får väl passa på och se Katedralen
Tips på lunch/Brunch och middag i Reims således.
Eftersom dagen innan var trestjärning hade det varit kul att kanske prova motsatsen med middag på något litet lokalt rustikt?
Måndag 20
Tour på Selosse på morgonen
Lunch på Selosse restaurang
Paul Dethune på eftermiddagen
Tisdag 21
Hem från CDG 15.20
Jag är tacksam för bra förslag roliga idéer och glada tillrop från forumets medlemmar och särskilt från @magnum som ju faktiskt är vår man på plats.
Hade även varit kul med lite tips på vad som kan vara lönt att släpa hem i vinväg, jag bryr mig ju inte om att köpa sådant som jag kan få tag på här hemma utan då skall det ju vara sånt som är svårt att hitta.
-Maten behöver inte vara trestjärnig varje måltid utan små okända smultronställen är nästan ännu roligare.
Sist men inte minst tips på bra vinbutiker i Reims, kanske då inte bara för Champagne utan vin i allmänhet.
Tackar på förhand och hoppas ödmjukt att forumet vill hjälpa mig med allt sitt kunnande!
/Emanuel