Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Stora gristråden!

kayaker

Cyklist
SV: Stora gristråden!

shorepower skrev:
Ska till Djuret nu på fredag, till Linderödssvin serveras Prioratviner. Vilka producenter ska man titta efter?
Clos Erasmus (Daphne Glorian), Clos Mogador, Alvaro Palacios, Mas Doix och Clos Martinet är väl en bra början.
 
SV: Stora gristråden!

kayaker skrev:
Clos Erasmus (Daphne Glorian), Clos Mogador, Alvaro Palacios, Mas Doix och Clos Martinet är väl en bra början.
Stort tack. Får kolla upp dem på nätet. Har dålig koll på dessa viner.

Och det var på lördag jag ska dit vad det nu har för betydelse ;D
 
SV: Stora gristråden!

kayaker skrev:
Clos Erasmus (Daphne Glorian), Clos Mogador, Alvaro Palacios, Mas Doix och Clos Martinet är väl en bra början.
Håller med om Mas Doix, det är förmodligen bästa från Priorat tillsammans med Alvaro. Sedan skall du absolut kolla upp Rrotllan torra också. Och Coma Vella som gör bra vin till löjligt bra priser för att vara priorat.
 

CH

Medlem
SV: Stora gristråden!

Är väll inte så insatt i Priorat men av det jag testat så håller jag Eben Sadie (Terroir al Limit) högst.

CH skrev:
Vinobele var på besök i källaren idag och bjöd på lite smakprover från Terroir Al Limit. Tyvärr så hade jag bilen så det blev till att spotta för min del men man fick fortfarande en ganska god överblick på hur Ebens viner var.

Torroja 2006
Intensiv doft med övervägande svarta frukter med toner av kakao, svartpeppar och lakrits. Kraftfull och väldigt massiv med en påtaglig syra men ändå en len och fin avslutning. Mycket trevligt vin som jag definitivt tänker prova en flaska till av.

Arbossar 2006
Denna var inte alls lika tillgänglig som föregående flaska och hade en enorm strävhet i sig. Mycket av lukten som fanns i Torrojan finns även här men är mera gömda men trots det så har denna en betydligt kryddigare eftersmak. Ingen favorit hos mig och jag lär nog inte prova denna någon mera gång så vida jag inte blir bjuden på den.

Dits del Terra 2005
Betydligt varmare och öppnare än Arbossar men inte lika flirtig som Torrojan. Svartpeppar, lakrits, viol och en väldigt störande lukt av lim. Vet inte riktigt vad jag tycker om vinet. Limdoften störde mig verkligen men det fanns definitivt potential i vinet så några år i källaren skulle nog göra detta gott. Efter att smakat på deras 2006 så tänker jag dock inte lägga några slantar på det utan köper mycket hellre deras -06.

Dits del Terra 2006
Kvällens vinnare utan tvekan. Så sjukt trevlig på näsan och en smak som följer upp lika bra. Mycket svarta frukter, eucalyptus och kakao. Jag orkade inte notera mera utan stod bara och njöt. Om man bara ska prova ett vin från Terroir Al Limit så är det detta jag rekommenderar.
 

kayaker

Cyklist
SV: Stora gristråden!

CH skrev:
Är väll inte så insatt i Priorat men av det jag testat så håller jag Eben Sadie (Terroir al Limit) högst.
I Göteborg gör inte det så mycket eftersom vi alltid kan fråga Prioratexperten i Nordstan. :)
 

CH

Medlem
SV: Stora gristråden!

kayaker skrev:
I Göteborg gör inte det så mycket eftersom vi alltid kan fråga Prioratexperten i Nordstan. :)

Det har jag missat, vem då?
 
Trådskapare
Jimmy Forsman

Jimmy Forsman

I det stora hela tämligen meh...
SV: Stora gristråden!

I lördags efter att vi ankom till Düsseldorf så gjorde jag och kollegan "stan". I vår variant betyder det att man hoppar ned till Urigen, en av de många små kombinerade ölhallar/mikrobryggerier som finns i stan och tog in lite blandad plockmat och en grym råbiffmacka. Råbiff kanske är en liberal beskrivning av detta då det bara är mald fläskfärs med hackad lök, men det är brilliant till ölen. Vi skippade läggen den här gången och gick ut för hitta ett rockhak och ta ett par vidare bärs. Döm då om vår förvåning då vi går förbi ett av de vackraste ställen jag någonsin sett (bilder kommer senare) Sweine Janes, ett litet hål i väggen som är specialiserade på snabbmat med gris. Framför en öppen låga roterar spett efter spett med fläsklägg och grissidam gyllene och knapriga på ett sätt som skulle få de nordiska gudarna själva att tråna. Vi köpte raskt in en stor tallrik med sida, knaprig svål och stekssky. Till detta en mjuk vetebulle och en kall öl.

Heeeeeeelt lysande!
 

anders

Medlem
SV: Stora gristråden!

Düsseldorf är en riktigt trevlig stad. Om man skulle känna att man efter en stabbig grismåltid senare vill ta något lättare ska man absolut knata iväg till en japansk restaurang. Det finns väldigt mycket japaner i staden och restauranglivet har naturligtvis hängt på. Jag kan rekommendera Nagaya. Kolla adressen noga eftersom det inte är helt lätt att hitta restaurangen från utsidan.
 
Trådskapare
Jimmy Forsman

Jimmy Forsman

I det stora hela tämligen meh...
SV: Stora gristråden!

anders skrev:
Düsseldorf är en riktigt trevlig stad. Om man skulle känna att man efter en stabbig grismåltid senare vill ta något lättare ska man absolut knata iväg till en japansk restaurang. Det finns väldigt mycket japaner i staden och restauranglivet har naturligtvis hängt på. Jag kan rekommendera Nagaya. Kolla adressen noga eftersom det inte är helt lätt att hitta restaurangen från utsidan.

And i retort med Sweine janes. Det bästa jag käkat på mycket länge. Det bevisar att det inte behöver vara komplicerat för att vara gott. ;D

Halvofficiell blogg som är under uppbyggnad (med mer info om Den Goda Grisen) finns här.
 

Keen

slan
SV: Stora gristråden!

Krug skrev:
And i retort med Sweine janes. Det bästa jag käkat på mycket länge. Det bevisar att det inte behöver vara komplicerat för att vara gott. ;D

Halvofficiell blogg som är under uppbyggnad (med mer info om Den Goda Grisen) finns här.

Vafan, har du startat en ny utan att säga till förens nu? :(

Blir det inte schizofrent att ha flera olika bloggar med typ samma tema, och samma inlägg på båda? :D
 
Trådskapare
Jimmy Forsman

Jimmy Forsman

I det stora hela tämligen meh...
SV: Stora gristråden!

Ahr återanvänt en del. Men bara lite.

Den här är under uppstart, den ska vara "officiell" passagenblogg (det är genom jobbet). Hur det går får tiden utvisa, nu ska den bara designas till och så, men det sköter de kompetenta och gravt estetiska internetmänniskorna.
 

Keen

slan
SV: Stora gristråden!

Krug skrev:
Ahr återanvänt en del. Men bara lite.

Den här är under uppstart, den ska vara "officiell" passagenblogg (det är genom jobbet). Hur det går får tiden utvisa, nu ska den bara designas till och så, men det sköter de kompetenta och gravt estetiska internetmänniskorna.


Du ser ut att ha inspirerats en del designmässigt av den bruna maten. Den påminner lite om det där grytunderlägget de har på bilden i senaste inlägget ;D
 
Trådskapare
Jimmy Forsman

Jimmy Forsman

I det stora hela tämligen meh...
SV: Stora gristråden!

Finns ingen tanka bakom någonting. Jag valde den bakgrunden för att den är provocerande ful!
 

R.P

Medlem
SV: Stora gristråden!

Ikväll ser jag fram emot en hel vedungsgrillad spädgris, återkommer med rapport.
 

R.P

Medlem
SV: Stora gristråden!

R.P skrev:
Ikväll ser jag fram emot en hel vedungsgrillad spädgris, återkommer med rapport.

Till förrätt diverse korv, bla morcilla med ris (underbar), sparris, grillad paprika, sallad. Sen kom höjdpunkten, grisen, en hel spädgris nog för 7 personer grillad i vedugn i lerfat, otroligt gott, något helt ok vin från Ribera del Duero till, sen lite efterrätt och ett par brandys (kanske några för mycket), Carlos I, till kaffet efter.
En riktig brakmiddag, skulle ut efter men det fanns inte en chans, blev att åka hem, knäppa upp byxorna och sippa på rom & cola till ett parti monopol.
 

Bubblaren

Medlem
SV: Stora gristråden!

R.P skrev:
Till förrätt diverse korv, bla morcilla med ris (underbar), sparris, grillad paprika, sallad. Sen kom höjdpunkten, grisen, en hel spädgris nog för 7 personer grillad i vedugn i lerfat, otroligt gott, något helt ok vin från Ribera del Duero till, sen lite efterrätt och ett par brandys (kanske några för mycket), Carlos I, till kaffet efter.
En riktig brakmiddag, skulle ut efter men det fanns inte en chans, blev att åka hem, knäppa upp byxorna och sippa på rom & cola till ett parti monopol.

En vanlig spansk grisfest alltså!

(äh, jag är bara avundsfrisk på din fantastiska middag!!!)
 
Toppen