Hej allihopa och god fortsättning!
Jag har lagrat viner hemma i vinlagringskåp samt vinkylar men har sedan ett år tillbaka hyrt en lokal med en vän där vi månadsvis sätter ner viner då det är platsbrist hemma..
Jag vet alla regler med temperatur, fuktighet etc men skulle vilja veta exakt HUR viktigt detta är.
Lokalen vi hyrt ligger i en ''halvkällare'' och håller ca 19 grader i temp, de viner som är här är inte tanken att de ska lagras i 10+ år men det gör mig ändå sömnlös.
Vad kan jag förvänta mig om jag skulle lagra viner i flera flera år i den temperaturen tänker även hemma de viner som ligger utanför lagringskåpen i tex en vinhylla i ett vardagsrum som håller 21grader ca..
Jag har lagrat viner hemma i vinlagringskåp samt vinkylar men har sedan ett år tillbaka hyrt en lokal med en vän där vi månadsvis sätter ner viner då det är platsbrist hemma..
Jag vet alla regler med temperatur, fuktighet etc men skulle vilja veta exakt HUR viktigt detta är.
Lokalen vi hyrt ligger i en ''halvkällare'' och håller ca 19 grader i temp, de viner som är här är inte tanken att de ska lagras i 10+ år men det gör mig ändå sömnlös.
Vad kan jag förvänta mig om jag skulle lagra viner i flera flera år i den temperaturen tänker även hemma de viner som ligger utanför lagringskåpen i tex en vinhylla i ett vardagsrum som håller 21grader ca..