This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Enligt post på instagram ska det komma fler Kaseler Nies'chen till webblagret imorgon. Verkar finnas ett gäng på PK-huset och på Fleminggatan för de som bor i Stockholm.
Hur mkt sötma var det på ett ungefär då? Och hur var syran?Lämnade tillbaka mina 3 av 4. Riktig besvikelse i mun. Doft var klockren, men saknade kraft och sötman.
För att vara 2008 så kändes mer som en Trocken 14-15 i munnen. Syran fanns där, men med en sur/besk eftersmak.Hur mkt sötma var det på ett ungefär då? Och hur var syran?
Ni är med på att det är en kabinett trocken? Utjäst till typ 11%.Hur mkt sötma var det på ett ungefär då? Och hur var syran?
Druckit min beskärda del av kabinett trocken och denna föll kort helt enkelt. Jag säger inte att den var odrickligNi är med på att det är en kabinett trocken? Utjäst till typ 11%.
Värd att lufta i en karaff i några timmar? Med tanke på att den blev bättre efter en timme i glast.För att vara 2008 så kändes mer som en Trocken 14-15 i munnen. Syran fanns där, men med en sur/besk eftersmak.
Den lugnade ner sig lite efter 1 timme i glas, men finns bättre för pengarna.
Jag skulle absolut rekommendera karaff. Har halva min flaska kvar. Skall testas på torsdag efter 2-3 tim i karaff.Värd att lufta i en karaff i några timmar? Med tanke på att den blev bättre efter en timme i glast.
Tråkigt att du inte tyckte om den. Ser fram emot att testa en flaska i helgen.
Tack! Då blir det så.Jag skulle absolut rekommendera karaff. Har halva min flaska kvar. Skall testas på torsdag efter 2-3 tim i karaff.
Man brukar kunna få beställa från en annan affär till var som helst i landet. I vissa fall går det inte. Det är bara ringa till din butik och be de beställa åt dig.Enligt post på instagram ska det komma fler Kaseler Nies'chen till webblagret imorgon. Verkar finnas ett gäng på PK-huset och på Fleminggatan för de som bor i Stockholm.
Vinet ska ha sötma så här: Sockerhalt 0,7 g/100 ml. Lite annorlunda sätt att visa det. Normalt beskriver man gram per liter.Hur mkt sötma var det på ett ungefär då? Och hur var syran?
Jag förstår inte riktigt den smakbeskrivningen?! Varken syra eller beska, som är grundsmaker och beror på förekomsten av icke-flyktiga ämnen i vinet, ändrar sig väl av att ett vin står en timme i glas? Balansen eller helhetsupplevelsen kan möjligen ändras något av att vinet ändrar temperatur genom att stå i ett glas eller "utvecklar" andra aromämnen av att luftas. Men det verkar märkligt att en eftersmak skulle ändras så mycket av denna behandling.Syran fanns där, men med en sur/besk eftersmak.
Den lugnade ner sig lite efter 1 timme i glas, men finns bättre för pengarna.
Jag som tolkade fel. Jag läste det som om det fanns förvåning kring avsaknad av sötma. Den är ju i princip utjäst.Druckit min beskärda del av kabinett trocken och denna föll kort helt enkelt. Jag säger inte att den var odricklig
Ni är med på att det är en kabinett trocken? Utjäst till typ 11%.
Du har rätt och tack för påpekandet. Jag förväntade mig sötma för jag hade missat att den var Trocken. Kommer nog inte hämta ut mina 2 flaskor.Jag som tolkade fel. Jag läste det som om det fanns förvåning kring avsaknad av sötma. Den är ju i princip utjäst.
My bad!
Också SB:s "bad" som "glömt" skriva ut trocken i namnet...
Jag förstår inte riktigt den smakbeskrivningen?! Varken syra eller beska, som är grundsmaker och beror på förekomsten av icke-flyktiga ämnen i vinet, ändrar sig väl av att ett vin står en timme i glas? Balansen eller helhetsupplevelsen kan möjligen ändras något av att vinet ändrar temperatur genom att stå i ett glas eller "utvecklar" andra aromämnen av att luftas. Men det verkar märkligt att en eftersmak skulle ändras så mycket av denna behandling.
Eller menar du något annat med "sur/besk eftersmak"?
Om man funderar lite så borde man förstå att vinet från Ruwer som har 11% alkohol, kan inte normalt ha så mycket socker i sig.Jag som tolkade fel. Jag läste det som om det fanns förvåning kring avsaknad av sötma. Den är ju i princip utjäst.
My bad!
Också SB:s "bad" som "glömt" skriva ut trocken i namnet...
Nu finns susucaru i webblagret igen. 157st i skrivande stund.
Men vafan, missade dessa nu också! Då var jag ändå i kontakt med Systembolaget i fredags och frågade om det skulle dyka upp fler nu i veckan. De sa NEJ! Har därför inte haft koll på dessa. Trist!
(Jag fick för övrigt ett Mail igår att det skulle kommit flera, för jag tyckt på bevaka vara, men vet inte om det släpptes igår också? Fanns inga kvar då i alla fall. Inte för att denna bevaka vara tjänst är särskilt tillförlitlig, det vet jag ju såklart)