aldenniklas
Medlem
Hej!
Har typ aldrig haft problem med korkade eller på andra sätt defekta flaskor förrän senaste månaden då jag behövt hälla ut inte mindre än 7 flaskor:
Anledningen att jag skriver är dock att jag börjar undra lite varför flaskorna blir dåliga egentligen, vad kan man göra för att minimera skador? Misstänker att Beaujolais-vinerna är naturviner och kanske hade kvar lite jäst som gjorde att de påbörjade en ny jäsning.
Har sedan ett halvår tillbaks ett mQuvee vinlagringsskåp med plast för 188 flaskor enligt spec (i verkligheten typ 150 flaskor). Innan dess låg mina viner i en rätt hyffsad vinkällare. Vinlaggringsskåpet är inställt på 12 grader och 50% luftfuktighet, kan man ställa in det bättre?
Tacksam för alla svar och funderingar kring ämnet!
Har typ aldrig haft problem med korkade eller på andra sätt defekta flaskor förrän senaste månaden då jag behövt hälla ut inte mindre än 7 flaskor:
- 1 stBlack Stallion Pinot Noir, någon månad gammal, korkad
- 5 st Clotaire Michal Beaujolais, drygt ett år gamla, smakade som att de hade börjat jäsa i flaskorna
- 1 st Guy Michel Champagne -96, någon månad gammal, korkad
Anledningen att jag skriver är dock att jag börjar undra lite varför flaskorna blir dåliga egentligen, vad kan man göra för att minimera skador? Misstänker att Beaujolais-vinerna är naturviner och kanske hade kvar lite jäst som gjorde att de påbörjade en ny jäsning.
Har sedan ett halvår tillbaks ett mQuvee vinlagringsskåp med plast för 188 flaskor enligt spec (i verkligheten typ 150 flaskor). Innan dess låg mina viner i en rätt hyffsad vinkällare. Vinlaggringsskåpet är inställt på 12 grader och 50% luftfuktighet, kan man ställa in det bättre?
Tacksam för alla svar och funderingar kring ämnet!