Här hemma i Yapan så är en person som öht dricker vin en vinsnorksnobbextravaganza som alla närboende blir nyfikna på.
"Yomen, det där med vin, visst är det spännande, men var skall man börja? Fem år sedan köpte min farbror en flaska båshoree novåå (ボジョレーノボー) och det rimmade så illa med hans hustrus festligt tillagade sashimi och soba att grannarna vägrar låta dem göra mat igen då körsbärsblommen blommar."
De första vin-entreprenörerna i Yapan (1800-tal) stupade på att ingen japan uppskattade syrlighet i drycken. pH-neutral mat och pH-neutrala drycker hade dominerat denna ö över 1000 år, så... Men, med intåget av världens bästa västerlämdska mat med världens högsta servicenivå och njutningspotential, så har ... host ... Bgn accepterats. Alla yapaner envisas med att säga att Bgn är "muzukashii" 難しい、svårbegripligt. Hur kan man annars förklara att någon begär priset 1000 kr för en endaste liten ynklig flaska, en flaska som ingen ens blir fylld av, och som ingen i sällskapet hittar någon som helst njuting i? Emedan en flaska Shouchu eller Nihonshu (för en tiondel av priset per flaska och som gör minst två personer fyllt lyckliga) skulle försatt alla i trance av himmelsk njutning? Men, det yapanska kynnet ifrågasätter aldrig huruvida Bgn är bra el inte. Det ifrågasätter bara individens egna bristande förståelse för...
Ibland tycker jag synd om japaner...