Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Finewines medlemmar i fokus

Hejhej

Första riktiga semesterdagen - vad kan vara mer prioriterat än att sortera vinflaskor i garderoben och att kort presentera sig på det här eminenta forumet, som jag följt under längre tid som blyg men nyfiken gäst, innan jag slutligen skapade en profil och började vara litet aktiv.:)

Vem är jag?
Dryga 40, småbarnsfar, vars seriösa vinintresse sammanföll med att jag fick ett riktigt jobb med inkomst och ett par bedårande barn vilket ledde till mer av hemmaliv och middagar (och matlagning med bra råvaror), än i tidigare inkarnationer av mitt liv.

Jag bor på Södermalm i Stockholm, från fönstret ser jag just nu ut över bl a mitt lokala och mycket trevligt bemannade systembolag på Rosenlundsgatan, där jag är en besvärlig stammis i så måtto att antalet flaskor ur deras sortiment jag köpt kan räknas på en hand, medan mina återkommande beställningar skapar ibland logistiska utmaningar i kassa och på lagret.

Jag har ett ganska brett samhälls- och kulturintresse, senaste veckorna har jag främst läst om mina gamla serietidningar tillsammans med mina barn och deras kusiner. Har rest och bott en del i andra länder. Min resa med vinet har gått en inte så märklig omväg via intresse för andra länders litteratur, språk, matkultur och sedan vin. Jag har därmed inte börjat med rigorösa studier av de klassiska områdena i Frankrike för att sen bredda mig, utan helt respektlöst betraktat hela världen och alla dess vingårdar som ett öppet bibliotek där jag ständigt skaffar mig nya erfarenheter i den komplexa värld som är världen. Edit: vad jag försöker göra en fin omskrivning av är att jag är en autodidakt med många gapande tomrum i vinkunskapen.

Några viktiga hållpunkter i mitt vin-liv:
Först, när jag som ung tågluffare besökte en kompis kompis vars pappa var polischef i Dijon och vi fick vara med på 20-årsfest, där det bjöds på fina viner, och där de snällt tog med oss till Beaune på det första vinbesöket. Vilket planterade det första fröet - en fantastisk flaska 20-årig Charmes Chambertin, från en producent jag inte längre minns.

Under studietiden i södra Frankrike då vi tog våra CSN-pengar och skramlade ihop till en stjärnkrogsmiddag med en flaska Châteauneuf. Vilket ledde till den andra stora vinösa kärleken, Rhonedalens livsbejakande druvsorter.

När en kollega på jobbet på amerikanska östkusten bjöd på middag med gåsleverpate på färskt bröd han köpt hos Poilane i Paris någon dag tidigare, en efterätt där han hade strött krossad hel kakaonöt från Sao Tome, och vid huvudrätten en flaska Alter Ego 2001. Det som gav mest effekt var att jag då inte fullt ut förstod att uppskatta den då nyss släppta, och följaktligen rätt unga och strama, Margaux från ett svalare/regnigare år - M.s reaktion då jag uttryckte min faiblesse för ett annat, enklare och mer fruktigt vin som också serverades var något jag aldrig glömmer. Fick mig att studera Bordeaux intensivt under något år.

Att dricka eller inte dricka vin
Den svåra avvägningen med vinintresset (skratta inte nu...) är det här med hur mycket som är rimligt att dricka och på vilket sätt.

Under mina första stapplande vinår blev det en hel del provningar och resor till vinodlande länder, och vinmiddagar. Där har jag nog blivit litet mer försiktigt med åren och känner att det är viktigt att hålla vinintresset på en rimlig nivå. Försöker därför att undvika köpa på mig vin som jag sen inte hinner dricka. Lyckas dock inte alltid med den goda föresatsen. Läste en fantastiskt rolig artikel av några psykologer på temat "samlande män", och kände att där finns en riskzon med hur monoman man får tillåta sig att vara :). Ibland känner jag mig som en sån där farbror som samlar på Märklintåg. Kompromissen är ett litet vinlagringsskåp i garderoben. Även det tycker min hustru är att betrakta som en tillfällig lösning som vi behöver åtgärda:nagelbitare:

Har inte heller gått med i något mer organiserat vinprovarsammanhang här i Sverige, även om jag gästspelat på litet olika ställen och har full respekt för alla ni som orkar ta intresset ännu några steg längre än vad jag känner att tid, lever, plånbok, jobb och (inte minst) familjelivet klarar av. Samtidigt har jag ett stort behov av att diskutera och prova vin, och detta härliga forum är ju ett uppenbart sätt att få utlopp för dessa impulser.

Verkligen spännande att få fortsätta lära sig om och upptäcka vin med er! Hoppas få tillfälle att mötas IRL på någon BYOB eller på något av mina favoritvattenhål här i Stockholm som jag vet att fler delar med mig (19 glas, eriks vinbar, the burgundy, gaston m fl) någon gång i framtiden!
 
Last edited:

gece

Man vänjer sig.
Hejhej

Första riktiga semesterdagen - vad kan vara mer prioriterat än att sortera vinflaskor i garderoben och att kort presentera sig på det här eminenta forumet, som jag följt under längre tid som blyg men nyfiken gäst, innan jag slutligen skapade en profil och började vara litet aktiv.:)

Vem är jag?
Dryga 40, småbarnsfar, vars seriösa vinintresse sammanföll med att jag fick ett riktigt jobb med inkomst och ett par bedårande barn vilket ledde till mer av hemmaliv och middagar (och matlagning med bra råvaror), än i tidigare inkarnationer av mitt liv.

Jag bor på Södermalm i Stockholm, från fönstret ser jag just nu ut över bl a mitt lokala och mycket trevligt bemannade systembolag på Rosenlundsgatan, där jag är en besvärlig stammis i så måtto att antalet flaskor ur deras sortiment jag köpt kan räknas på en hand, medan mina återkommande beställningar skapar ibland logistiska utmaningar i kassa och på lagret.

Jag har ett ganska brett samhälls- och kulturintresse, senaste veckorna har jag främst läst om mina gamla serietidningar tillsammans med mina barn och deras kusiner. Har rest och bott en del i andra länder. Min resa med vinet har gått en inte så märklig omväg via intresse för andra länders litteratur, språk, matkultur och sedan vin. Jag har därmed inte börjat med rigorösa studier av de klassiska områdena i Frankrike för att sen bredda mig, utan helt respektlöst betraktat hela världen och alla dess vingårdar som ett öppet bibliotek där jag ständigt skaffar mig nya erfarenheter i den komplexa värld som är världen. Edit: vad jag försöker göra en fin omskrivning av är att jag är en autodidakt med många gapande tomrum i vinkunskapen.

Några viktiga hållpunkter i mitt vin-liv:
Först, när jag som ung tågluffare besökte en kompis kompis vars pappa var polischef i Dijon och vi fick vara med på 20-årsfest, där det bjöds på fina viner, och där de snällt tog med oss till Beaune på det första vinbesöket. Vilket planterade det första fröet - en fantastisk flaska 20-årig Charmes Chambertin, från en producent jag inte längre minns.

Under studietiden i södra Frankrike då vi tog våra CSN-pengar och skramlade ihop till en stjärnkrogsmiddag med en flaska Châteauneuf. Vilket ledde till den andra stora vinösa kärleken, Rhonedalens livsbejakande druvsorter.

När en kollega på jobbet på amerikanska östkusten bjöd på middag med gåsleverpate på färskt bröd han köpt hos Poilane i Paris någon dag tidigare, en efterätt där han hade strött krossad hel kakaonöt från Sao Tome, och vid huvudrätten en flaska Alter Ego 2001. Det som gav mest effekt var att jag då inte fullt ut förstod att uppskatta den då nyss släppta, och följaktligen rätt unga och strama, Margaux från ett svalare/regnigare år - M.s reaktion då jag uttryckte min faiblesse för ett annat, enklare och mer fruktigt vin som också serverades var något jag aldrig glömmer. Fick mig att studera Bordeaux intensivt under något år.

Att dricka eller inte dricka vin
Den svåra avvägningen med vinintresset (skratta inte nu...) är det här med hur mycket som är rimligt att dricka och på vilket sätt.

Under mina första stapplande vinår blev det en hel del provningar och resor till vinodlande länder, och vinmiddagar. Där har jag nog blivit litet mer försiktigt med åren och känner att det är viktigt att hålla vinintresset på en rimlig nivå. Försöker därför att undvika köpa på mig vin som jag sen inte hinner dricka. Lyckas dock inte alltid med den goda föresatsen. Läste en fantastiskt rolig artikel av några psykologer på temat "samlande män", och kände att där finns en riskzon med hur monoman man får tillåta sig att vara :). Ibland känner jag mig som en sån där farbror som samlar på Märklintåg. Kompromissen är ett litet vinlagringsskåp i garderoben. Även det tycker min hustru är att betrakta som en tillfällig lösning som vi behöver åtgärda:nagelbitare:

Har inte heller gått med i något mer organiserat vinprovarsammanhang här i Sverige, även om jag gästspelat på litet olika ställen och har full respekt för alla ni som orkar ta intresset ännu några steg längre än vad jag känner att tid, lever, plånbok, jobb och (inte minst) familjelivet klarar av. Samtidigt har jag ett stort behov av att diskutera och prova vin, och detta härliga forum är ju ett uppenbart sätt att få utlopp för dessa impulser.

Verkligen spännande att få fortsätta lära sig om och upptäcka vin med er! Hoppas få tillfälle att mötas IRL på någon BYOB eller på något av mina favoritvattenhål här i Stockholm som jag vet att fler delar med mig (19 glas, eriks vinbar, the burgundy, gaston m fl) någon gång i framtiden!
Hej granne! :)
 
Last edited:

AdamST

Medlem
Hade missat denna tråd, så jag tänkte ta och presentera mig!

Namnet är Adam, boende på Södermalm, och sedan många är förtjust i mat och vin. Till vardags pluggar jag mitt fjärde år på juristprogrammet, och mitt första år på företagsekonomprogrammet. Tidigare har jag jobbat på juristenheterna på två av Sveriges storbanker :) Eftersom jag är student försöker jag satsa på kvalitet över kvantitet, den stora lasten är champagne och rödvin från Piemonte.

I övrigt är jag aktiv på klocksnack, och våldsamt intresserad av mat och gastronomi. Min bästa upplevelse var på Osteria Francescana i somras, magiskt rakt igenom. Som en kul artefakt från min resa i Italien i somras skaffade jag detta glassiga "vinställ" att förvara lite mysiga viner i.
image.jpeg


Mycket nöje, och tack för det varma välkomnandet jag fått!
 

Daniel B

IT- & dryckesnörd
Tekniskt ansvarig
Hade missat denna tråd, så jag tänkte ta och presentera mig!

Namnet är Adam, boende på Södermalm, och sedan många är förtjust i mat och vin. Till vardags pluggar jag mitt fjärde år på juristprogrammet, och mitt första år på företagsekonomprogrammet. Tidigare har jag jobbat på juristenheterna på två av Sveriges storbanker :) Eftersom jag är student försöker jag satsa på kvalitet över kvantitet, den stora lasten är champagne och rödvin från Piemonte.

I övrigt är jag aktiv på klocksnack, och våldsamt intresserad av mat och gastronomi. Min bästa upplevelse var på Osteria Francescana i somras, magiskt rakt igenom. Som en kul artefakt från min resa i Italien i somras skaffade jag detta glassiga "vinställ" att förvara lite mysiga viner i. Visa bifogad bild 8099

Mycket nöje, och tack för det varma välkomnandet jag fått!

Välkommen @AdamST! Jag vet själv hur det är att vara student och med ett dunkande champagne-hjärta, men man har alltid något att se fram emot! =)

Om du vill bekanta dig mer med andra forummedlemmar och få chansen att dricka lite roligt och ofta vin av lite bättre kvalitet kan jag rekommendera att du hänger med på någon BYOB i Stockholmsområdet! Det är alltid bildande, okomplicerat men framförallt fruktansvärt trevligt och roligt!
 

AdamST

Medlem
Välkommen @AdamST! Jag vet själv hur det är att vara student och med ett dunkande champagne-hjärta, men man har alltid något att se fram emot! =)

Om du vill bekanta dig mer med andra forummedlemmar och få chansen att dricka lite roligt och ofta vin av lite bättre kvalitet kan jag rekommendera att du hänger med på någon BYOB i Stockholmsområdet! Det är alltid bildande, okomplicerat men framförallt fruktansvärt trevligt och roligt!
Det ska jag göra for sure, första temat jag såg var lite svårt för mig, men annars är jag taggad :)
 
Daniel heter jag, it-konsult inom systemutveckling, bor i Stockholm söderort med fru och två barn.

Snöade in på vin via mat (gillar både att äta och laga, framförallt grilla, har över 100 grilldagar per år).

Kan uppskatta de flesta områden och druvor även om jag har viss förkärlek för rhone-dalen och norra spanien som områden och syrah och tempranillo som druvor.
 

petterkalle

I rescued some wine. It was trapped in a bottle.
Nu har jag parasiterat på er tillräckligt länge och det är dags att kliva ur garderoben och bli ”aktiv” medlem på detta eminenta forum.:sluta:

Vem är jag?
Hatar att erkänna det men jag är nu närmare 60 än 55. Yrkesbroder till @Per Stade och jag tror tom att vi arbetat i samma bolag? Född och uppvuxen i Kalmar där jag hade min verksamhet till för 7 år sedan då jag flyttade till Hufvudstaden och numera sysslar jag mest med att utbilda blivande kollegor på KI. Bor fn i Huddinge men längtar in till city och jag har bokat en nyproduktion i Vasastan men det lär dröja ca två år innan den är färdig…

Är både gourmet och gourmand. Tack @KockJohan! Anklevern är suverän! Älskar att laga mat. Det mesta vinet dricks när jag lagar maten eller efter maten, mycket lite till maten.

Jag har tränat kampsporter i större delen av mitt liv men som ”gubbe” har jag fått trappa ned och sysslar nu bara med Iaido som är en lugnare form av japansk svärdskonst.

Min fru och jag brukar åka minst en gång om året till varmare länder för att dyka. I år går resan till Filippinerna. På sommaren spelar jag så mycket golf jag kan fast det blir aldrig så mycket som jag vill.

Mitt vinintresse började redan i slutet av 70-talet. Då alla andra drack starksprit drack en kompis och jag alltid Bourgogne Rouge i Orrefors kristallglas innan vi skulle ut på fredagarna. Sedermera försvann jag också alltid från min familj under våra semestrar i Spanien och letade dammiga Tondonia och MM i små livsmedelsbutiker. Oj vad goda de var! När barnen blev äldre bilade vi ofta ned till Frankrike och det blev mycket vingårdsbesök. Största delen av min vinkonsumtion har varit i 100-200 kronors klassen men sen jag hittade detta forum så har medelpriset per flaska mer än fördubblats. Ibland kan det bli en Calva eller en Cognac eller möjligen en rom. eller tequiladrink men det är sällan.

I slutet av 80-talet var jag på väg att bli medlem i Munskänkarna i Kalmar men jag tyckte då att de var alldeles för mossiga och uppnästa så det blev inget med det. Kanske kan det bli av här i Stockholm?

Mina vinpreferenser
Rött, rött, rött! Ju mer hedonistiska desto bättre. Jag vill att vinet skall ge mig en rejäl käftsmäll. Jag hittar dem fra i Norra Rhone, Spanien, SA och USA. Möjligen också i Sydamerika. På senare tid har jag faktiskt lärt mig att uppskatta unga, fruktiga och oekade rödviner också. Det blir mycket lite Italien (vill bli bättre där) och Bourgogne (allt för mycket pengar för blask). Vitt blir mest Alsace, Mosel och Chardonnay från hela världen. Champagne har det blivit mycket lite av då frugan inte gillar bubblor vare sig i vin eller vatten. Tack vare @Helen som sålde mig en champagnekork för återförslutning så kan jag nu avnjuta lite bubbel själv (måste själv upptäcka all fuzz om champagne som ni skriver om här)
Pga av er har min källare ökat med 200% och champagne med 600% (iof från en till sex men ändå;))
 
Trådskapare
Mattias Schyberg

Mattias Schyberg

Administratör
Nu har jag parasiterat på er tillräckligt länge och det är dags att kliva ur garderoben och bli ”aktiv” medlem på detta eminenta forum.:sluta:

Vem är jag?
Hatar att erkänna det men jag är nu närmare 60 än 55. Yrkesbroder till @Per Stade och jag tror tom att vi arbetat i samma bolag? Född och uppvuxen i Kalmar där jag hade min verksamhet till för 7 år sedan då jag flyttade till Hufvudstaden och numera sysslar jag mest med att utbilda blivande kollegor på KI. Bor fn i Huddinge men längtar in till city och jag har bokat en nyproduktion i Vasastan men det lär dröja ca två år innan den är färdig…

Är både gourmet och gourmand. Tack @KockJohan! Anklevern är suverän! Älskar att laga mat. Det mesta vinet dricks när jag lagar maten eller efter maten, mycket lite till maten.

Jag har tränat kampsporter i större delen av mitt liv men som ”gubbe” har jag fått trappa ned och sysslar nu bara med Iaido som är en lugnare form av japansk svärdskonst.

Min fru och jag brukar åka minst en gång om året till varmare länder för att dyka. I år går resan till Filippinerna. På sommaren spelar jag så mycket golf jag kan fast det blir aldrig så mycket som jag vill.

Mitt vinintresse började redan i slutet av 70-talet. Då alla andra drack starksprit drack en kompis och jag alltid Bourgogne Rouge i Orrefors kristallglas innan vi skulle ut på fredagarna. Sedermera försvann jag också alltid från min familj under våra semestrar i Spanien och letade dammiga Tondonia och MM i små livsmedelsbutiker. Oj vad goda de var! När barnen blev äldre bilade vi ofta ned till Frankrike och det blev mycket vingårdsbesök. Största delen av min vinkonsumtion har varit i 100-200 kronors klassen men sen jag hittade detta forum så har medelpriset per flaska mer än fördubblats. Ibland kan det bli en Calva eller en Cognac eller möjligen en rom. eller tequiladrink men det är sällan.

I slutet av 80-talet var jag på väg att bli medlem i Munskänkarna i Kalmar men jag tyckte då att de var alldeles för mossiga och uppnästa så det blev inget med det. Kanske kan det bli av här i Stockholm?

Mina vinpreferenser
Rött, rött, rött! Ju mer hedonistiska desto bättre. Jag vill att vinet skall ge mig en rejäl käftsmäll. Jag hittar dem fra i Norra Rhone, Spanien, SA och USA. Möjligen också i Sydamerika. På senare tid har jag faktiskt lärt mig att uppskatta unga, fruktiga och oekade rödviner också. Det blir mycket lite Italien (vill bli bättre där) och Bourgogne (allt för mycket pengar för blask). Vitt blir mest Alsace, Mosel och Chardonnay från hela världen. Champagne har det blivit mycket lite av då frugan inte gillar bubblor vare sig i vin eller vatten. Tack vare @Helen som sålde mig en champagnekork för återförslutning så kan jag nu avnjuta lite bubbel själv (måste själv upptäcka all fuzz om champagne som ni skriver om här)
Pga av er har min källare ökat med 200% och champagne med 600% (iof från en till sex men ändå;))
Välkommen till pengarslukarhålet!
 

sunqan

Vinös
Nu har jag parasiterat på er tillräckligt länge och det är dags att kliva ur garderoben och bli ”aktiv” medlem på detta eminenta forum.:sluta:

Vem är jag?
Hatar att erkänna det men jag är nu närmare 60 än 55. Yrkesbroder till @Per Stade och jag tror tom att vi arbetat i samma bolag? Född och uppvuxen i Kalmar där jag hade min verksamhet till för 7 år sedan då jag flyttade till Hufvudstaden och numera sysslar jag mest med att utbilda blivande kollegor på KI. Bor fn i Huddinge men längtar in till city och jag har bokat en nyproduktion i Vasastan men det lär dröja ca två år innan den är färdig…

Är både gourmet och gourmand. Tack @KockJohan! Anklevern är suverän! Älskar att laga mat. Det mesta vinet dricks när jag lagar maten eller efter maten, mycket lite till maten.

Jag har tränat kampsporter i större delen av mitt liv men som ”gubbe” har jag fått trappa ned och sysslar nu bara med Iaido som är en lugnare form av japansk svärdskonst.

Min fru och jag brukar åka minst en gång om året till varmare länder för att dyka. I år går resan till Filippinerna. På sommaren spelar jag så mycket golf jag kan fast det blir aldrig så mycket som jag vill.

Mitt vinintresse började redan i slutet av 70-talet. Då alla andra drack starksprit drack en kompis och jag alltid Bourgogne Rouge i Orrefors kristallglas innan vi skulle ut på fredagarna. Sedermera försvann jag också alltid från min familj under våra semestrar i Spanien och letade dammiga Tondonia och MM i små livsmedelsbutiker. Oj vad goda de var! När barnen blev äldre bilade vi ofta ned till Frankrike och det blev mycket vingårdsbesök. Största delen av min vinkonsumtion har varit i 100-200 kronors klassen men sen jag hittade detta forum så har medelpriset per flaska mer än fördubblats. Ibland kan det bli en Calva eller en Cognac eller möjligen en rom. eller tequiladrink men det är sällan.

I slutet av 80-talet var jag på väg att bli medlem i Munskänkarna i Kalmar men jag tyckte då att de var alldeles för mossiga och uppnästa så det blev inget med det. Kanske kan det bli av här i Stockholm?

Mina vinpreferenser
Rött, rött, rött! Ju mer hedonistiska desto bättre. Jag vill att vinet skall ge mig en rejäl käftsmäll. Jag hittar dem fra i Norra Rhone, Spanien, SA och USA. Möjligen också i Sydamerika. På senare tid har jag faktiskt lärt mig att uppskatta unga, fruktiga och oekade rödviner också. Det blir mycket lite Italien (vill bli bättre där) och Bourgogne (allt för mycket pengar för blask). Vitt blir mest Alsace, Mosel och Chardonnay från hela världen. Champagne har det blivit mycket lite av då frugan inte gillar bubblor vare sig i vin eller vatten. Tack vare @Helen som sålde mig en champagnekork för återförslutning så kan jag nu avnjuta lite bubbel själv (måste själv upptäcka all fuzz om champagne som ni skriver om här)
Pga av er har min källare ökat med 200% och champagne med 600% (iof från en till sex men ändå;))
Trevligt att höra om ytterligare en människa som tycker kolsyrat vatten smakar apskit. Men bubbligt vin är oftast rätt bra (men jag måste nog prova en oekad, non-malo zero dosage bara för att :)

Välkommen från en jämnårig som inte är käftmek.
 

Håkan

Medlem
Nu har jag parasiterat på er tillräckligt länge och det är dags att kliva ur garderoben och bli ”aktiv” medlem på detta eminenta forum.:sluta:

Vem är jag?
Hatar att erkänna det men jag är nu närmare 60 än 55. Yrkesbroder till @Per Stade och jag tror tom att vi arbetat i samma bolag? Född och uppvuxen i Kalmar där jag hade min verksamhet till för 7 år sedan då jag flyttade till Hufvudstaden och numera sysslar jag mest med att utbilda blivande kollegor på KI. Bor fn i Huddinge men längtar in till city och jag har bokat en nyproduktion i Vasastan men det lär dröja ca två år innan den är färdig…

Är både gourmet och gourmand. Tack @KockJohan! Anklevern är suverän! Älskar att laga mat. Det mesta vinet dricks när jag lagar maten eller efter maten, mycket lite till maten.

Jag har tränat kampsporter i större delen av mitt liv men som ”gubbe” har jag fått trappa ned och sysslar nu bara med Iaido som är en lugnare form av japansk svärdskonst.

Min fru och jag brukar åka minst en gång om året till varmare länder för att dyka. I år går resan till Filippinerna. På sommaren spelar jag så mycket golf jag kan fast det blir aldrig så mycket som jag vill.

Mitt vinintresse började redan i slutet av 70-talet. Då alla andra drack starksprit drack en kompis och jag alltid Bourgogne Rouge i Orrefors kristallglas innan vi skulle ut på fredagarna. Sedermera försvann jag också alltid från min familj under våra semestrar i Spanien och letade dammiga Tondonia och MM i små livsmedelsbutiker. Oj vad goda de var! När barnen blev äldre bilade vi ofta ned till Frankrike och det blev mycket vingårdsbesök. Största delen av min vinkonsumtion har varit i 100-200 kronors klassen men sen jag hittade detta forum så har medelpriset per flaska mer än fördubblats. Ibland kan det bli en Calva eller en Cognac eller möjligen en rom. eller tequiladrink men det är sällan.

I slutet av 80-talet var jag på väg att bli medlem i Munskänkarna i Kalmar men jag tyckte då att de var alldeles för mossiga och uppnästa så det blev inget med det. Kanske kan det bli av här i Stockholm?

Mina vinpreferenser
Rött, rött, rött! Ju mer hedonistiska desto bättre. Jag vill att vinet skall ge mig en rejäl käftsmäll. Jag hittar dem fra i Norra Rhone, Spanien, SA och USA. Möjligen också i Sydamerika. På senare tid har jag faktiskt lärt mig att uppskatta unga, fruktiga och oekade rödviner också. Det blir mycket lite Italien (vill bli bättre där) och Bourgogne (allt för mycket pengar för blask). Vitt blir mest Alsace, Mosel och Chardonnay från hela världen. Champagne har det blivit mycket lite av då frugan inte gillar bubblor vare sig i vin eller vatten. Tack vare @Helen som sålde mig en champagnekork för återförslutning så kan jag nu avnjuta lite bubbel själv (måste själv upptäcka all fuzz om champagne som ni skriver om här)
Pga av er har min källare ökat med 200% och champagne med 600% (iof från en till sex men ändå;))
Välkommen, vi är minst 2 Huddingebor här!
 

Elvis

Medlem
Nu har jag parasiterat på er tillräckligt länge och det är dags att kliva ur garderoben och bli ”aktiv” medlem på detta eminenta forum.:sluta:

Välkommen!

Största delen av min vinkonsumtion har varit i 100-200 kronors klassen men sen jag hittade detta forum så har medelpriset per flaska mer än fördubblats.

Pga av er har min källare ökat med 200% och champagne med 600% (iof från en till sex men ändå;))

:D Då kan det nog bli minst en ytterligare 600 % ökning av champagnerna i källaren.
 
Hej
Anders heter jag och jag har smugit runt i detta forum som gäst ett tag.

En kort presentation av mig:
Jag och min sambo bor på landet utanför Uppsala, jag har precis passerat 50.
Min vin intresse är mestadelas viner gjorda på Nebbiolo druvan, vår vinkällaare består till 50% av Nebbiolo viner.
på fritiden gillar jag att laga mat, Snickra på huset och på sommaren blir det mest att hänga i trädgården och odla grönsaker och plantera nya rabatter. Ett perfekt grävvin när det ska göras nya rabatter är Champagne tycker jag.
 
Toppen