LarsW
Medlem
Var på Djuret med familjen i tisdags och åt och drack gott!
Då det var familjemiddag blev det dåligt fokus på noter och glömde att ta bild på flaskorna innan de försvann...
Men vilka viner!
Först ut var Billecart-Salmon Cuvée Elisabeth 2002
Massa rött godis (hallonbåtar, snören och ferraribilar), grapefrukt, mandarin och surdegsbröd. Moget på helt rätt sätt . Drack denna för 3 år sen hos @Sörplarn . Den har blivit ännu lite bättre!
Vi startade med kvällens vinnare.
Bästa champagnen i år! Måste ha 2008 av denna!
Försökte ta reda på deggdatum men stod inget på flaskan, var en kod på folien jag glömde skriva upp, på korken står det: OX12A eller OXI2A... kan vara en nolla och inte O först också... @magnum ?
Vin nummer dos:
Kokerboom 2018
Ville att resten av familjen skulle få smaka denna och ingen blev besviken.
Jasmin, fläder, vitpeppar och konserverad citron. Drack denna för ett år sen och gillade den skarpt, den har blivit ännu bättre och fått lite mer muskler. Överpresterade ordentligt bland de andra vinerna!
Tredje vin:
Bodegas Bhilar Rioja Phinca La Revilla 2013
Har läst om detta och ville prova. Kvällens vattendelare! Alla var inte lika förtjusta men jag blev förälskad.
Som om man knökat ned allt kola-godis man hittat (remmar, flaskor osv) i en amontillado och lagrat på franska ekfat i 6 år (det sista stämmer, vinet ligger på ek i 6 år). Hint till @Daniel A - tror detta vin talar till dig...
Kvällens mest speciella vin, kanske inte bästa kombon med havskräfta och svart kaviar men hade kvar av vin ett och två så led ingen nöd.
Vin 4 hade vi tänkt skulle vara en Scrio 2008 men de var slut...
Kompenserade med en Dal Forno Romano Valpolicella Superiore 2011
Kvällens mest förutsägbara vin men inte på något dåligt sätt.
Körsbär, ek, blod och ordentliga tanniner. Gott som tusan och har ett långt liv framför sig.
Passade perfekt till ryggbiffen med rödvinssås på slutet.
Vinerna i ordning från höger till vänster.
Då det var familjemiddag blev det dåligt fokus på noter och glömde att ta bild på flaskorna innan de försvann...
Men vilka viner!
Först ut var Billecart-Salmon Cuvée Elisabeth 2002
Massa rött godis (hallonbåtar, snören och ferraribilar), grapefrukt, mandarin och surdegsbröd. Moget på helt rätt sätt . Drack denna för 3 år sen hos @Sörplarn . Den har blivit ännu lite bättre!
Vi startade med kvällens vinnare.
Bästa champagnen i år! Måste ha 2008 av denna!
Försökte ta reda på deggdatum men stod inget på flaskan, var en kod på folien jag glömde skriva upp, på korken står det: OX12A eller OXI2A... kan vara en nolla och inte O först också... @magnum ?
Vin nummer dos:
Kokerboom 2018
Ville att resten av familjen skulle få smaka denna och ingen blev besviken.
Jasmin, fläder, vitpeppar och konserverad citron. Drack denna för ett år sen och gillade den skarpt, den har blivit ännu bättre och fått lite mer muskler. Överpresterade ordentligt bland de andra vinerna!
Tredje vin:
Bodegas Bhilar Rioja Phinca La Revilla 2013
Har läst om detta och ville prova. Kvällens vattendelare! Alla var inte lika förtjusta men jag blev förälskad.
Som om man knökat ned allt kola-godis man hittat (remmar, flaskor osv) i en amontillado och lagrat på franska ekfat i 6 år (det sista stämmer, vinet ligger på ek i 6 år). Hint till @Daniel A - tror detta vin talar till dig...
Kvällens mest speciella vin, kanske inte bästa kombon med havskräfta och svart kaviar men hade kvar av vin ett och två så led ingen nöd.
Vin 4 hade vi tänkt skulle vara en Scrio 2008 men de var slut...
Kompenserade med en Dal Forno Romano Valpolicella Superiore 2011
Kvällens mest förutsägbara vin men inte på något dåligt sätt.
Körsbär, ek, blod och ordentliga tanniner. Gott som tusan och har ett långt liv framför sig.
Passade perfekt till ryggbiffen med rödvinssås på slutet.
Vinerna i ordning från höger till vänster.