Mattias Schyberg
Administratör
Skönt, då blev det löst...mycket nöje.Det är nu beställt!
Och blir dessutom billigare i helbutelj än frakt av blygsam mängd till denna delen av Wästerbotten.
Tack IB!
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Skönt, då blev det löst...mycket nöje.Det är nu beställt!
Och blir dessutom billigare i helbutelj än frakt av blygsam mängd till denna delen av Wästerbotten.
Tack IB!
Jag lovarSkönt, då blev det löst...mycket nöje.
Jo, det får vi hoppas. Har skyhöga förväntningar...Nu!Hoppas du själv får en rejäl kick och underbar afton med denna mogna dam som sällskap.
Inte alla som gillar viner som tagit sig hela vägen från knopp till aktiva och aktiverade svettkörtlar.Jo, det får vi hoppas. Har skyhöga förväntningar...Nu!
Vi får hoppas på det bästa helt enkelt.Inte alla som gillar viner som tagit sig hela vägen från knopp till aktiva och aktiverade svettkörtlar.
Och, du vet ju hur det är: en enda liten unken naturkork kan störa ut all mogen mese, morfars otvättade strumpor, grannens bortglömda kadaver och de övemogna dofterna från blomsterbutikens lager som ligger granne med bowlinghallen... (Tur inte fiskbutiken ligger nära!)
Väntar.Så, idag är den stora dagen, i morgon skall jag försöka plita ner lite intryck. Känns lite som Julafton
Orkar inte sammanställa idag, men den gamla damen levererade, det kan jag säga. Fantastiskt vin, det fanns till och med tanniner kvar! Klockrent köp! Mer info imorgon...Väntar.
Otåligt!
Den dissade Sancerren dissades inte alls. Jag tycker bara personligen att den typen av flädersaft är tråkig@Matlen och @vininfo.nu tack för att ni delar med er.
Har nyligen druckit Moulin Touchais 71'an och fått två olika flaskor.
Ecu Granite var för mig det renaste mineraliska uttryck jag hitntills stött på. Kommer åldras med stort behag!
Den dissade Sancerren tror jag faktiskt också på.
...och ser väldeliga fram mot den mogna damen från '76.
Förstår ni hade en underbar afton.
Någon som fick träningsvärk?
Druet Grand Mont, CF, årgång 2006. Lite lågmäld i Cab tonerna men med en trevlig brettig stallton. Angenäm syrlighet och strävhet.
Couly-Dutheil Chinon Baronnie Madeleine, CF, årgång 1976. Ett sådant vin! Gjorde kvällen. Håller med om apelsinen vilket gav vinet en imponerande ungdomlighet och friskhet. Viss strävhet men ändå sammetslen. Svag morotston noterades förutom röda bär mot jordgubbar och körsbär. Nypon noterades av en av deltagarna vilket jag höll med om även om jag själv "bara" beskrivet karaktären som blommig.
10.) Couly-Dutheil Chinon Baronnie Madeleine, CF, årgång 1976! Pref. antal: 6
Mina noteringar: Arom: damm, gammalt bibliotek, läder, örter, ngt tomat, ngt körsbär, ngt rotfrukt, jordig, ngt målarfärg, ngt tjära. Smak: lång och komplex med strävhet och elegant syra (!). Smått fantastiskt vin på alla sätt och vis. Andas både Bourgogne, Bordeaux och Barolo i stilen, men kändes ändå helt unik. Enbart två personer i gruppen plockade att det var CF, resten tog den för en PN. Inte konstigt med tanke på att vinet hade tappat det mesta av sin färg. Klar favorit, både i heatet, men även på hela provningen. Så levande och harmonisk!
Har själv beställt mer av denna madame. Hoppas innerligt att du delar vårt omdöme. Meddela gärna när du vet. Vet inget om hur gamla de kan bli, men kan tänka mig att de klarar en del med tanke på den höga strävheten och syran i de bättre vinerna.Efter de bedömningarna var det omöjligt att inte beställa ett sexpack av Baronnie Madeleine - får hoppas att den är så bra som ni säger.
Hur gammal kan en röd Loire egentligen bli? Jag var på restaurang Jean Bardet i Tours 2005 och där innehöll vinlistan, vad jag vill minnas, en hel del Chinon och Bourgueil från tiden före första världkriget. Tyvärr hade jag varken ekonomi och intresse att ge mig på en av dem vid det tillfället och nu är restaurangen stängd
Kul, jag håller tummarna stenhårt att du kommer att gilla det!Då föll jag också för frestelsen och beställde 3 exemplar....
Loire, denna lilla region i norra Frankrike, mest känd för sina torra och söta viner på chenin blanc och fläderosande vin på sauvignon blanc, producerar även en hel del fantastiska röda på druvan cabernet franc. Nu är det såklart få pålästa vinnördar som missat detta, men faktum är att det är allt annat än lätt att hitta dessa viner på systembolaget. Visst finns det en del i beställningssortimentet, men det hjälper inte mig när jag på lördag eftermiddag känner ett sug efter en stram, örtig och uppfriskande Chinon
Min bild av vintypen är att den varierar ganska kraftigt från fyllig/medelfyllig med Bordeaux-liknande drag till lättare och bärigare stil med dragning åt Beaujolais. Tycker ofta det finns rejäl strävhet och syra och inte sällan en vägdammskänsla i eftersmaken. När man är på humör är känslan smått fantastisk. Vanligtvis behöver man inte betala mer än maximalt ca 200-300 kr för riktigt bra viner heller, vilket såklart är trevligt.
Varför denna vintyp har blivit så styvmoderligt behandlad av vårt förhatliga monopol, förstår jag dock inte (finns i dagsläget knappt ett enda vin på systembolaget, även om det kan dyka upp ibland i tillfälliga sortimentet). Vintypen känns trendig då den ofta är slank, relativt alkoholsvag och sällan överdrivet ekad. Den borde med andra ord passa vinhipstern perfekt.
Själv drack jag en Chinon Clos de'l Echo 2011 relativt nyligen. Mycket trevlig med ceder, blåbärsris, paprika och svartavinbär med rejäl strävhet och syra. Medelfyllig stil med dragning åt Bordeaux, typ St. Emillon. Klart för ung, borde nog ligga på rygg minst ett tiotal år. Jag gillar dock när vinet gör motstånd och känns som taggtråd, speciellt i denna lite örtiga och skogiga stil.
Nu vill jag höra era erfarenheter och gärna tips på vin som går att hitta någorlunda enkelt. Jag uppmanar er också att uppmärksamma denna region så att SB inser att dessa viner borde tas in oftare.