finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Senaste material av KimHartman

  1. KimHartman

    Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

    Detta!
  2. KimHartman

    Webblansering 20 februari 2025

    Sant, inte direkt vertikal-material! Jag har druckit en del, men har fortfarande en eller fler flaskor kvar av årgångarna 2014 till 2019. Enligt CT har jag köpt totalt 31 flaskor, räknat över alla årgångar. Av dessa har jag 18 st kvar.
  3. KimHartman

    Tillfälligt sortiment 31 januari 2025

    Bra vin till fisk, passar perfekt till makrill.
  4. KimHartman

    Webblansering 20 februari 2025

    Skönt att se en rejäl höjning!! Gör det enkelt att hålla fast vid mitt köpstopp. 2010 var första årgången för mig. Köpte sen varje årgång fram till och med 2019, som högst sannolikt blir den sista.
  5. KimHartman

    Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

    2010 Biondi-Santi Brunello di Montalcino Decanted 4.5 h prior to tasting. Dark cherries, ripe strawberries, orange peel, almond, black pepper, stone, earth, leather, wood, a touch of mushrooms. High acidity, medium tannins, very good length. Traditional style, austere, discrete oak, a little...
  6. KimHartman

    Termometer i vinlagringsskåp

    Jag kör Telldus sen en lång tid tillbaka i mina skåp. Har alltid funkat bra, men oklart hur de står sig i konkurrensen i dagsläget.
  7. KimHartman

    Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

    2014 Reichsrat Von Buhl Pechstein GG Decanted 1 h prior to tasting. Apples, pineapple, grapefruit, honey, wax, stones, wet wool, herbs, tobacco, menthol, a touch of wood. Fantastic acidity which is fully integrated and nicely contrasts the tropical fruit and the mineral dimension. Definitely...
  8. KimHartman

    Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

    Vin-vokabuläret vidags.
  9. KimHartman

    Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

    Muscadet-racet håller i sig! :D
  10. KimHartman

    Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

    Jag vet, visst är det trist?
  11. KimHartman

    Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

    ...och skrevs av ingen mindre än Finare Vinare. Fan vad åren går!
  12. KimHartman

    Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

    Tricket när man dricker det är att inte tänka att det är Barolo. Som Barolo är det för mycket, för brôtigt, saknar elegans (jag får även en känsla av små nya fat och de söta/ekiga tanniner som kan komma med det, men tror inte A Conterno använde det). Hursomhelst, om man bara tänker att det är...
  13. KimHartman

    Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

    2008 Aldo Conterno Barolo Colonnello Decanted 3 h prior to tasting. Sweet red fruit, oranges, menthol, hard candy, cinnamon, jasmine, a touch of smokey whisky. Intense, extracted, kind of showy, but thankfully there is plenty of acidity helping to maintain balance. Some oaky (?) tannins and...
  14. KimHartman

    Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

    2020 Baricci Rosso di Montalcino My tasting sample was double decanted over night, kept in a small topped up bottle in the fridge. Tart red fruit, sage, pine needles, water color, and a very slight whiff of licorice fudge. Fresh acidity, mild tannins. What a pretty Rosso! 90 p
Toppen