finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Senaste material av KimHartman

  1. KimHartman

    Vinlagringsskåp dog, hur påverkas vinet?

    Jag hade inte varit orolig.
  2. KimHartman

    Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

    Tyvärr ingen förbättring efter ett dygn i kylen. Frukten känns fortfarande kokt och det är väldigt mycket örtkryddighet (nej, jag har aldrig kokat vin för att se hur det smakar, men tänk typ glögg eller något åt det hållet). Flaskan är köpt direkt från Systembolaget (Webblansering tror jag) för...
  3. KimHartman

    Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

    2010 Domaine Saint Préfert Châteauneuf-du-Pape Charles Giraud Decanted 2 h prior to tasting. Overripe fruit, alcohol, fudge, herbal notes. Heavy, flat, the fruit verging on stewed. Not flawed, I suppose, but no fun at all. Bought on release and stored in perfect conditions. Reading the many...
  4. KimHartman

    Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

    Tack för tipset med AI men jag kommer fortsätta som jag gör. Det hela är komplext, men väldigt förenklat så är jag obotligt sjuk i en elak cancer och jag har inte tillgång till en dator där jag kan installera program som jag vill. Ingenting kommer stoppa mig från att prova vin dock! 😄 Gillar i...
  5. KimHartman

    Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

    Tråkigt att inte Barbarescon var bättre. Intressant att jag inte är den enda med en “Travkung” i min sfär. Länge leve alla Travkungar!
  6. KimHartman

    Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

    2017 Felton Road Chardonnay Block 2 Decanted 30 min prior to tasting. Apple, canned peach, blood grapefruit, stone, nuts, popcorn, a hint of arrack. Round and soft, but persistent flavors and still a decent amount of acidity. Oak is well integrated. There is also a very intriguing note of...
  7. KimHartman

    Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

    Jag skriver alltid noterna på engelska för att majoriteten på Cellartracker ska kunna ha nytta av dom (jag postar samma noter här som där). Antar att du skriver dina noter på svenska, men kan inte minnas att jag läst några av dom. Kan du länka till någon? Vore kul med lite inspiration! Har du...
  8. KimHartman

    Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

    2015 Il Marroneto Brunello di Montalcino Decanted 1.5 h prior to tasting. Came from a cold cellar and was still slightly chilled when tasted, which was to the wine’s advantage. Intense tart red fruit including red currants and cherries, citrus, stone, cinnamon, pine tree, and a whiff of...
  9. KimHartman

    Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

    2013 Bartolo Mascarello Barolo Decanted 2 h prior to tasting. Red fruit, dark cherries, orange peel, flowers, tea, stone. Very intense, with marked acidity. Not as exceptional as the last bottle, but still astonishingly good. The impression this time was a little less of the red bright fruit and...
  10. KimHartman

    Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

    2015 Pierre Gonon St. Joseph Decanted 2 h prior to tasting. Plums, lemon, tart red fruits, olives, leather, grilled meat, earth, thyme and a touch of citrus peel-like bitterness. It has distinct acidity and tannins, great energy, and freshness. Bits of development here and there, but still...
  11. KimHartman

    Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

    Detta!
  12. KimHartman

    Webblansering 20 februari 2025

    Sant, inte direkt vertikal-material! Jag har druckit en del, men har fortfarande en eller fler flaskor kvar av årgångarna 2014 till 2019. Enligt CT har jag köpt totalt 31 flaskor, räknat över alla årgångar. Av dessa har jag 18 st kvar.
  13. KimHartman

    Tillfälligt sortiment 31 januari 2025

    Bra vin till fisk, passar perfekt till makrill.
  14. KimHartman

    Webblansering 20 februari 2025

    Skönt att se en rejäl höjning!! Gör det enkelt att hålla fast vid mitt köpstopp. 2010 var första årgången för mig. Köpte sen varje årgång fram till och med 2019, som högst sannolikt blir den sista.
  15. KimHartman

    Idag dricker vi, provningsnoteringar och diskussioner

    2010 Biondi-Santi Brunello di Montalcino Decanted 4.5 h prior to tasting. Dark cherries, ripe strawberries, orange peel, almond, black pepper, stone, earth, leather, wood, a touch of mushrooms. High acidity, medium tannins, very good length. Traditional style, austere, discrete oak, a little...
Toppen