Jimmy Forsman
I det stora hela tämligen meh...
Och det säger jag inte bara för att jag för tillfället står och häller vin där. Har klivit in lite för att stötta upp medan de väntar på sin nya sommelier och kommer antagligen att köra ett par, tre kvällar i veckan under sommaren. Mest för att det är kul att slita lite golv.
Jag har hängt en hel del på 19 glas under åren. Mest för att de har Örebro Bitter, den i mitt tycke bästa svenska ölen, på fat. Mången eftermiddag har spenderats där med lite skinka och lardo och ett antal ÖB. De har också Stockholms bästa luncher – inget snack om saken. 130 spänn för en förrätt och varmrätt som håller absolut toppklass. Köket är ungt, rappt och innovativt – de skyfflar ut grym mat hela dagarna och jag kan verkligen rekommendera ett middagsbesök. Så mycket som möjligt av ingredienserna köps lokalt och hållet toppkvalitet.
Det är mycket naturviner, biodynamiskt och liknande på vinlistan, det är vad Peter gillar. Jag är inte lika frälst av tradition och hävd men jag har provat jävligt mycket grejer den senaste veckan och det finns mycket bra allt vi kör ut på vinpaketen är grymt – och det blandas friskt mellan naturligt och konventionella viner, dock är ett miljöfokus viktigt hos alla producenter.
Mycket väl värt ett besök, finns mycket att nörda ned sig i. Och ärtsoppan på torsdagslunchen är värd en resa i sig.
Jag har hängt en hel del på 19 glas under åren. Mest för att de har Örebro Bitter, den i mitt tycke bästa svenska ölen, på fat. Mången eftermiddag har spenderats där med lite skinka och lardo och ett antal ÖB. De har också Stockholms bästa luncher – inget snack om saken. 130 spänn för en förrätt och varmrätt som håller absolut toppklass. Köket är ungt, rappt och innovativt – de skyfflar ut grym mat hela dagarna och jag kan verkligen rekommendera ett middagsbesök. Så mycket som möjligt av ingredienserna köps lokalt och hållet toppkvalitet.
Det är mycket naturviner, biodynamiskt och liknande på vinlistan, det är vad Peter gillar. Jag är inte lika frälst av tradition och hävd men jag har provat jävligt mycket grejer den senaste veckan och det finns mycket bra allt vi kör ut på vinpaketen är grymt – och det blandas friskt mellan naturligt och konventionella viner, dock är ett miljöfokus viktigt hos alla producenter.
Mycket väl värt ett besök, finns mycket att nörda ned sig i. Och ärtsoppan på torsdagslunchen är värd en resa i sig.