Skall den dekanteras? Serveringstemperatur? Tillbehör?
Dekantera max 30 minuter eller öppna 2 timmar innan servering och drick långsamt. Finns möjlighet hade jag gått på sistnämnda. Vad gäller temeperatur föredrar jag att servera röd bourgogne runt 15-16 grader. Temperaturen stiger ju rätt snabbt i glasen och även flaskan när man tagit fram den så serverar du vid 18 grader är du över 20 grader efter en kort stund och då är det definitivt för varmt.
Vad gäller mat har du fått massa bra tips redan. Hade själv börjat utan mat eller bara med en brödbit och sedan ätit något inte alltför smakstarkt, troligen fågel (anka, ripa, duva, vaktel, orre - inte tjäder som är väldigt smakrikt) med någon form av skysås och varför inte färskpotatis. Till det här vinet hade jag undvikit starkare saker som klassikerna apelsin eller körsbärssås. Kan annars funka bra om man inte gör den för söt, speciellt till yngre, lite krallig bourgogne.