Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Aloë

mackan92

Medlem
Hej,

Någon här som varit på Aloë på senaste och har erfarenhet av deras dryckespaket? Eller som har tankar kring deras vinlista?

Vinlista

Har själv fastnat lite för om det blir vitt så Kistler Chardonnay Durell Vineyard och om rött 2018 Occidental Pinot Noir Freestone-Occidental. Någon som har annat tips eller tankar kring listan och/eller rekommendationer? Gonon är också på ganska bra pris - fler olika årgångar.

Må bäst!

/M
 

Philip W

Medlem
Var där i början på februari, och det var ett helt fantastiskt besök!
De har ny sommelier - en riktigt ung fransk kille som är enormt kunnig och väldigt trevlig. Det är svårt att gå fel helt enkelt vilken väg ni än väljer - handlar mer om preferenser.
Ibland känner vi för att låta vinet så i centrum och välja vin från listan som vi vill dricka, och ibland känner vi för att fokusera på matupplevelsen och förhöja den genom vin matchade specifikt utifrån vad som serveras och därigenom även upptäcka nya spännande oupptäckta vinet och producenter.
När vi var där nu senast valde vi en väg mittemellan då vi också var många nog i sällskapet för att kunna beställa flera flaskor - så vi lät sommeliern välja tre flaskor utifrån budget och input från oss vad vi gillar men ändå se till att det matchar menyn såklart. Blev fantastiska val och ett par nya bekantskaper!

Hoppas att ni får en fantastisk mat och vin upplevelse!
 
Trådskapare
mackan92

mackan92

Medlem
Var där i början på februari, och det var ett helt fantastiskt besök!
De har ny sommelier - en riktigt ung fransk kille som är enormt kunnig och väldigt trevlig. Det är svårt att gå fel helt enkelt vilken väg ni än väljer - handlar mer om preferenser.
Ibland känner vi för att låta vinet så i centrum och välja vin från listan som vi vill dricka, och ibland känner vi för att fokusera på matupplevelsen och förhöja den genom vin matchade specifikt utifrån vad som serveras och därigenom även upptäcka nya spännande oupptäckta vinet och producenter.
När vi var där nu senast valde vi en väg mittemellan då vi också var många nog i sällskapet för att kunna beställa flera flaskor - så vi lät sommeliern välja tre flaskor utifrån budget och input från oss vad vi gillar men ändå se till att det matchar menyn såklart. Blev fantastiska val och ett par nya bekantskaper!

Hoppas att ni får en fantastisk mat och vin upplevelse!
Tack för utförligt svar - och vilken upplevelse vi hade i lördags!

Redan från första bemötande till vi gick ut genom dörren så var servicen på väldigt hög nivå - maten höll likväl väldigt hög klass med en hel del nya smaker med influencer från Afrika och Mellanöstern. Och gällande vinval så vart vi supernöjda med valet - landade i Amerikansk Pinot och jag tyckte den inte gjorde bort sig till någon av rätterna.

Svårt att hitta en rätt som var "bäst" men det som läggs på minnet först var nog havskräftan.

Axplock av bilder:

1679383704656.jpeg

1679383708976.jpeg

1679383712379.jpeg

1679383722819.jpeg

1679383732156.jpeg

1679383736010.jpeg


1679383739893.jpeg




1679383743768.jpeg

1679383759733.jpeg

1679383718446.jpeg


1679383747476.jpeg


1679383765136.jpeg
 

Håkan

Medlem

vintomas

Numera lågaktiv bloggare
Ni som ämnar besöka denna krog bör läsa detta först.

Citat Daniel Höglander "mat måste komma ifrån själen och hjärtat". Då vet vi hur den själen ser ut.

 

KockJohan

Cioccolato Catering
Leverantör
Men då är det ju helt enkelt inte hans krog. han hjälper bara sin kollega starta upp, sen drar han och fakturerar bara:gäspning:
 

matage

Medlem
Utan att gå djupare in på ämnet kan man väl konstatera att krishanteringen är sådär lyckad...
Hemsidan till krogen har nu en geo-redirect så surfar du från Sverige hamnar du på ett youtube-klipp om St Petersburg men via VPN ser man hemsidan med de glada krögarna på bild promotandes restaurangen. Sen är det väl inte nån stackars kämpande rysk kompis ur arbetarklass som fått hjälp utan snarare nån som haft hyfsat starka kopplingar till styrande partiet/oligarkerna och som redan är väletablerad på ryska krogmarknaden.

Oaktat den - enligt min åsikt - imponerande bristen på omdöme i detta engagemang sköt sig Höglander/Aloë sig i foten redan för nåt år sen efter ett katastrofalt gästspel med följande avsaknad av självkritik/ödmjukhet så jag är har redan avskrivit mig själv från listan av potentiella besökare.
 

Håkan

Medlem
Hoppla, från Ryssland till Operakällaren och hovleverantör! :oops:🥩🥗🥬🥕🍽️

Och Michel Jamais hejar på. Det är väldigt lätt att bli Vatnik.
 

Håkan

Medlem
Och Michel Jamais hejar på. Det är väldigt lätt att bli Vatnik.
Nu skall det sägas att Michel Jamais inte är någon Vatnik men att han gör sig till en nyttig idiot i frågan när han basunerar ut att DH är ett bra val som gastronomisk ledare. DH skulle kunna gjort avbön men väljer att tysta alla kritiker och göra sig oanträffbar, men frågan är hur hovet tacklar att gastronomiska ledaren för Operakällaren har rysslandskopplingar. Hade det varit någon annan tjänst i närhet av hovet hade det varit säkklass och då hade aldrig DH fått tjänsten. Så Operakällaren har gjort bort sig oerhört och sista ordet är inte sagt i denna historia.
 

vintomas

Numera lågaktiv bloggare
Nu skall det sägas att Michel Jamais inte är någon Vatnik men att han gör sig till en nyttig idiot i frågan när han basunerar ut att DH är ett bra val som gastronomisk ledare. DH skulle kunna gjort avbön men väljer att tysta alla kritiker och göra sig oanträffbar, men frågan är hur hovet tacklar att gastronomiska ledaren för Operakällaren har rysslandskopplingar. Hade det varit någon annan tjänst i närhet av hovet hade det varit säkklass och då hade aldrig DH fått tjänsten. Så Operakällaren har gjort bort sig oerhört och sista ordet är inte sagt i denna historia.
Jo, det kan bli intressant när t.ex. Expressen får för sig att fråga hovet om frågan i samband med något statsbesök där käket kommer från Operakällaren.
 

Håkan

Medlem
Mycket proryskt i Operahuset i Stockholm verkar det som! :eek:
Han har varit ett rysstroll i många år och spridit dynga på sociala medier. Har en del bekanta på operan och de är extremt trötta på honom. Han gick helt klart över gränsen nu.
 

matage

Medlem
Jag kan inte låta bli att förundras lite över att det är så tyst i medierna kring Höglander/Drevå/OK-trojkan.
Jag menar det är ju ingen världsnyhet men om man ser till vad kvällspressen normalt brukar blåsa upp rubriker kring så känns detta nedspelat.
 
Toppen