Gurto
Medlem
Var på restaurang Atmosfär i Malmö och käkade. Trevligt ställe med mellanrättskoncept. Ingen superbred vinlista men gick att hitta lite gott i alla fall. Följande åts (var där med familj så andras rätter smakades):
Vänern Löjrom: Crème Fraiche, Rödlök, Citron, Toast
Pilgrimsmusslor ”Kataifi”: Chili, Rättika, Rädisa, Gräslök
Sockersaltat Ankbröst: Getost, Krasse, Rödbeta
Halstrad Foie Gras: Rabarber, Brioche
Råbiff: Harsyra, Schalottenlök, Oxmärg
Fröjalax: Dill, Gurka, Laxrom
Marulk: Ärtor, Smörad Fiskbuljong, Citron
Vaktel: Tryffel, Jordärtsskocka, Gräslök
Bra rätter genomgående. Foie gras, vaktel, fröjalax och ankbröst stack ut som mycket bra.
Drack
Domaine des Baumard "Clos de saint Yves", Savennières 2009
Frisk, vaxig med äpplen, citron, petroleum och gummi. Bra.
Clos du Val Cabernet Sauvignon, Napa Valley 2010
Doftar svarta vinbär, ceder, blyertsväss, tobak, kryddigt. Fruktig (mörkfruktig) och kraftig men inte syltig. Mycket bra Napa-cab
Desserterna höll inte samma standard som övrig mat:
Crème Brûlée: Tahitivanilj
Citron x 4: Sorbet, Skum, Crumble, Verbena
Ost: skånsk blåmögel och dansk kittost. Fanns Västerbotten också men kändes för oinspirerat.
Visst var de goda men absolut inget speciellt.
Överlag dock väldigt nöjd med besöket.
Sorry för att jag återigen glömde det här med att fota.
Vänern Löjrom: Crème Fraiche, Rödlök, Citron, Toast
Pilgrimsmusslor ”Kataifi”: Chili, Rättika, Rädisa, Gräslök
Sockersaltat Ankbröst: Getost, Krasse, Rödbeta
Halstrad Foie Gras: Rabarber, Brioche
Råbiff: Harsyra, Schalottenlök, Oxmärg
Fröjalax: Dill, Gurka, Laxrom
Marulk: Ärtor, Smörad Fiskbuljong, Citron
Vaktel: Tryffel, Jordärtsskocka, Gräslök
Bra rätter genomgående. Foie gras, vaktel, fröjalax och ankbröst stack ut som mycket bra.
Drack
Domaine des Baumard "Clos de saint Yves", Savennières 2009
Frisk, vaxig med äpplen, citron, petroleum och gummi. Bra.
Clos du Val Cabernet Sauvignon, Napa Valley 2010
Doftar svarta vinbär, ceder, blyertsväss, tobak, kryddigt. Fruktig (mörkfruktig) och kraftig men inte syltig. Mycket bra Napa-cab
Desserterna höll inte samma standard som övrig mat:
Crème Brûlée: Tahitivanilj
Citron x 4: Sorbet, Skum, Crumble, Verbena
Ost: skånsk blåmögel och dansk kittost. Fanns Västerbotten också men kändes för oinspirerat.
Visst var de goda men absolut inget speciellt.
Överlag dock väldigt nöjd med besöket.
Sorry för att jag återigen glömde det här med att fota.