Omar Khayyam
Medlem
Sommaren, minnen av det egeiska havets säregna blandning av filosofiskt djup och njutningsfull genomskinlighet, Aha-upplevelsen när jag först jag åt grillade, färska, skaldjur på ett enkelt strandhak, att pressa en fullmogen citron över några nygrillade lammspett på en soldränkt uteservering, att läsa ett vältummat exemplar av Willy Kyrklunds vackra reseskildring Aigaion, de varma nätterna, frihetskänslan av att ha bordat första färjan i piraeus och av att vara på väg, solidaritet med det grekiska folket som hamnat i kläm sju långa år under den kanske värsta finansiella och ekonomiska krisen i modern historia i ett västland. Allt detta gör att jag funderar på några väl valda inköp av grekiska viner, men skulle behöva råd och rön från det allvetande forumets kollektiva erfarenhet.
Således, har ni några tips på bra grekiska viner - från bolaget eller andra hyfsat lättillgängliga leverantörer?
Har själv inte druckit så många bra grekiska viner men vet att de finns! Enligt mina noteringar på CellarTracker har jag druckit och gillat bland annat, 2009 Sigalas Assyrtiko Santorini, 2007 Naoussa Boutari Grande Reserve (xinomavro), 2014 Gaia Assyrtiko Wild ferment, 2012 Argyros Atlantis White (Assyrtiko).
Således, har ni några tips på bra grekiska viner - från bolaget eller andra hyfsat lättillgängliga leverantörer?
Har själv inte druckit så många bra grekiska viner men vet att de finns! Enligt mina noteringar på CellarTracker har jag druckit och gillat bland annat, 2009 Sigalas Assyrtiko Santorini, 2007 Naoussa Boutari Grande Reserve (xinomavro), 2014 Gaia Assyrtiko Wild ferment, 2012 Argyros Atlantis White (Assyrtiko).