This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Barolo och Barbaresco funkar kalasfint!
Vad har du provat för plonk?Säg en fyllig Barolo? jag tycker inte att de har varit speciellt fylliga som jag provat. Jag tänker snarare en tung shiraz från Australien om man vill ha fylliga viner. Fast tunga och fylliga kanske inte är samma sak?
Vad har du provat för plonk?
Barolo och Barbaresco är nästan alltid mitt förstahandsval till en mustig köttgryta. Tjonga i typ en flaska Nebbiolo för en fantastisk matchning.
Jag förstår @Deppodi och har själv svårt att riktigt ta till mig begreppet fyllighet i vin. Barolo och Barbaresco klassas som fylliga viner men jag håller med om att de snarare har en lätt och elegant känsla, åtminstone när det kommer till frukt och substans. Rent sakligt så verkar fyllighet vara en direkt avspegling av alkoholhalten i vinet, åtminstone enligt http://www.decanter.com/learn/wine-terminology/determining-weight-wine-ask-decanter-316132/Säg en fyllig Barolo? jag tycker inte att de har varit speciellt fylliga som jag provat. Jag tänker snarare en tung shiraz från Australien om man vill ha fylliga viner. Fast tunga och fylliga kanske inte är samma sak?
Kanske ska bidra med något tips också och inte bara protestera i sakfråganSkall snart ha en vinprovning där jag tänkte ta fram lite mustiga viner till en viltgryta, typ Bandol,
Har ni några förslag på relativt tunga röda viner från SB eller BS?
Djupa, animaliska och köttiga smakinslag varvas med kåda, peppar, björnbär, eneträ, soja och stall (hästrumpa, inte brett!) med lite delikat svalka som påminner om en nyregnad landsväg. Ganska typisk för regionen och komplex, precis så som jag vill ha det. Kvällens Bandol råkade av en händelse bli 2010 Domaine Bunan Bandol Moulin des Costes och jag blev allt annat än besviken, snarare lite förvånad över den relativt slanka kroppen och friska syran med härligt ettriga tanniner. Ett medelfylligt och balanserat vin. Har aldrig tidigare provat denna producent, men kommer garanterat ha ett gott öga till Domaine Bunan i framtiden. Skitgott!
Och fylligtVarför inte en Amarone? Får väl anses mustigt.
Utan tvekan!Och fylligt
Eftersom ingen tagit upp Spanienspåret så ger jag några rekommendationer där.Skall snart ha en vinprovning där jag tänkte ta fram lite mustiga viner till en viltgryta, typ Bandol,
Har ni några förslag på relativt tunga röda viner från SB eller BS?