gece
Man vänjer sig.
Gjorde en "tour de Sörmland" nyligen och besökte Blaxsta för att ser vad Sverige har att bjuda på i vinväg. Ringde dagen innan för att se om det fanns några platser lediga, vilket gick bra. I besöket ingick övernattning, femrätters middag med (gårdens eget) vin och frukost dagen därpå.
Maten var mycket bra, mycket med lokal prägel, till exempel ankan från flocken som spankulerade omkring på parkeringen. Grönsaksmässigt också väldigt väl utfört, med allmogebetor, maskrosrot och slika ting.
Vinet var långt över vad jag väntat mig för svenskt vin. Från deras ordinarie sortiment fick vi deras chardonnay (förrätt med bla havskräfta); lätt ekad och ganska angenäm. Till ankan blev det deras merlot, normalt ingen favoritdruva men det var ett rätt schysst matvin med bra struktur. Vidal Icewine 2007 var mycket bra, som sig bör för vineriets flaggskepp. Största överraskningen var dock ett nypon-eiswein till osten; påminde om en PX-sherry men med en klart friskare syra.
Värdskapet var en illuster duo med vilka man med fördel kan prata jordbruks- eller alkoholpolitik.
Klart värt ett besök!
Maten var mycket bra, mycket med lokal prägel, till exempel ankan från flocken som spankulerade omkring på parkeringen. Grönsaksmässigt också väldigt väl utfört, med allmogebetor, maskrosrot och slika ting.
Vinet var långt över vad jag väntat mig för svenskt vin. Från deras ordinarie sortiment fick vi deras chardonnay (förrätt med bla havskräfta); lätt ekad och ganska angenäm. Till ankan blev det deras merlot, normalt ingen favoritdruva men det var ett rätt schysst matvin med bra struktur. Vidal Icewine 2007 var mycket bra, som sig bör för vineriets flaggskepp. Största överraskningen var dock ett nypon-eiswein till osten; påminde om en PX-sherry men med en klart friskare syra.
Värdskapet var en illuster duo med vilka man med fördel kan prata jordbruks- eller alkoholpolitik.
Klart värt ett besök!