MartinE
Medlem
I fredags blev det ett besök på fantastiska Bloom in the Park, som var en av de tre Malmörestauranger som belönades med var sin välförtjänt stjärna i Guide Michelin i vintras (de övriga två var Vollmers och Ambiance à Vindåkra).
Restaurangen ligger i Pildammsparken, mellan centrum och stadion. Inredningen är klart minimalistisk och väldigt vit och man erbjuder ett helhetskoncept, där man som gäst har relativt begränsade möjligheter att påverka vad som händer och serveras under kvällen. Bara att luta sig tillbaka, med andra ord! Det finns ingen meny och ingen vinlista, för hela konceptet bygger på att man inte ska veta vad man blir serverad. Efter middagen får man dock en kod som man kan knappa in på hemsidan när man kommit hem, för att få se vad man åt och drack. På fredagar och lördagar erbjuder de en 5-rättersmeny (695 kr, 1 490 kr med vinpaket). Övriga dagar i veckan kan man även välja tre rätter (495 kr, 1 090 kr med vinpaket). Det är väldigt rimliga priser med tanke på kvalitet och omfattning!
Till att börja med serveras vi ett glas champagne, som visar sig vara en Chauvet (ett mindre hus från Tours-sur-Marne), samt fyra små aptitretare (misoinlagd potatis, rischips, rödkålsgazpacho samt ”ägg royal” med svart tryffel). Ägget var riktigt bra medan de övriga inte var så märkvärdiga.
Jag tackar nej till vinpaketet och kommer istället överens med sommelieren om att jag ska meddela när jag vill få in något nytt glas. Därefter kommer första rätten in, pilgrimsmussla med bl a blomkål, grönkål, pomelo och sojatapioka. En mycket god rätt med rena och fräscha smaker!
Sedan får vi in varsitt fantastiskt kolbröd med tranbär! Även smöret som serveras till är riktigt bra.
Rätt nummer två är även den mycket bra och består av lufttorkad Sousagås med ostron, röd brysselkål och libbsticka:
Sedan blir det en liten bonus i form av en friterad boll på en pinne. Den smakar ost, wasabi och ”något från havet”. När vi kommer hem och läser menyn visar det sig vara snigel! Ibland är det bra att inte veta vad man äter!
Därefter får jag in ett glas rött som i likhet med allting annat serveras helt utan presentation. Vinet är milt sagt tanninspäckat men inte särskilt kraftfullt och bjuder på toner av vinbär och plommon. Jag tänker spontant att det skulle kunna vara någon Bordeauxblandning, men känner mig väldigt osäker. Det visar sig sedan vara en Montefalco Sagrantino 2007. Ett trevligt vin som funkar bra till tredjerätten, som är lamm (i form av köttbit och korv), kastanjer, haverrot, hasselnötter och brysselkål. Underbart gott!
Sedan blir det tjugo minuters paus, vilket känns välbehövligt på alla sätt och vis. Efter att rödvinet är slut kommer sommelieren in med ett glas champagne till mig (han har lyckats lista ut att det är det jag går igång på) och jag protesterar inte. För en gångs skull avslöjar han också vad det är i glaset, nämligen en Vincent Couche Sensation 1997. Det är en väl utvecklad champagne med mycket mogna äpplen i både doft och smak.
Fjärde rätten som sedan kommer är fantastisk! Det är en fikon- och päronkompott med julmust, montagnolo, ruccolaglass och torkade svarta oliver:
Nytt mellanspel följer sedan i formen av var sitt provrör med en dryck bestående av grönt te och ingefära – effektfullt serverat med hjälp av kolsyreis! Mer roligt än gott.
Den stora finalen blir sedan chokladglass med apelsinfromage, kumquats och någon form av fantastisk pepparkakssmet som tillsammans skapar underbara smakkombinationer!
Till kaffet kommer det sedan in en liten pralin och – ett pepparkakshus! Helt klart en värdig och tidsenlig avslutning.
Det blir en riktigt bra kväll där restaurangen lyckas höja nivån för varje rätt som kommer in. Rekommenderas varmt!
Restaurangen ligger i Pildammsparken, mellan centrum och stadion. Inredningen är klart minimalistisk och väldigt vit och man erbjuder ett helhetskoncept, där man som gäst har relativt begränsade möjligheter att påverka vad som händer och serveras under kvällen. Bara att luta sig tillbaka, med andra ord! Det finns ingen meny och ingen vinlista, för hela konceptet bygger på att man inte ska veta vad man blir serverad. Efter middagen får man dock en kod som man kan knappa in på hemsidan när man kommit hem, för att få se vad man åt och drack. På fredagar och lördagar erbjuder de en 5-rättersmeny (695 kr, 1 490 kr med vinpaket). Övriga dagar i veckan kan man även välja tre rätter (495 kr, 1 090 kr med vinpaket). Det är väldigt rimliga priser med tanke på kvalitet och omfattning!
Till att börja med serveras vi ett glas champagne, som visar sig vara en Chauvet (ett mindre hus från Tours-sur-Marne), samt fyra små aptitretare (misoinlagd potatis, rischips, rödkålsgazpacho samt ”ägg royal” med svart tryffel). Ägget var riktigt bra medan de övriga inte var så märkvärdiga.
Jag tackar nej till vinpaketet och kommer istället överens med sommelieren om att jag ska meddela när jag vill få in något nytt glas. Därefter kommer första rätten in, pilgrimsmussla med bl a blomkål, grönkål, pomelo och sojatapioka. En mycket god rätt med rena och fräscha smaker!
Sedan får vi in varsitt fantastiskt kolbröd med tranbär! Även smöret som serveras till är riktigt bra.
Rätt nummer två är även den mycket bra och består av lufttorkad Sousagås med ostron, röd brysselkål och libbsticka:
Sedan blir det en liten bonus i form av en friterad boll på en pinne. Den smakar ost, wasabi och ”något från havet”. När vi kommer hem och läser menyn visar det sig vara snigel! Ibland är det bra att inte veta vad man äter!
Därefter får jag in ett glas rött som i likhet med allting annat serveras helt utan presentation. Vinet är milt sagt tanninspäckat men inte särskilt kraftfullt och bjuder på toner av vinbär och plommon. Jag tänker spontant att det skulle kunna vara någon Bordeauxblandning, men känner mig väldigt osäker. Det visar sig sedan vara en Montefalco Sagrantino 2007. Ett trevligt vin som funkar bra till tredjerätten, som är lamm (i form av köttbit och korv), kastanjer, haverrot, hasselnötter och brysselkål. Underbart gott!
Sedan blir det tjugo minuters paus, vilket känns välbehövligt på alla sätt och vis. Efter att rödvinet är slut kommer sommelieren in med ett glas champagne till mig (han har lyckats lista ut att det är det jag går igång på) och jag protesterar inte. För en gångs skull avslöjar han också vad det är i glaset, nämligen en Vincent Couche Sensation 1997. Det är en väl utvecklad champagne med mycket mogna äpplen i både doft och smak.
Fjärde rätten som sedan kommer är fantastisk! Det är en fikon- och päronkompott med julmust, montagnolo, ruccolaglass och torkade svarta oliver:
Nytt mellanspel följer sedan i formen av var sitt provrör med en dryck bestående av grönt te och ingefära – effektfullt serverat med hjälp av kolsyreis! Mer roligt än gott.
Den stora finalen blir sedan chokladglass med apelsinfromage, kumquats och någon form av fantastisk pepparkakssmet som tillsammans skapar underbara smakkombinationer!
Till kaffet kommer det sedan in en liten pralin och – ett pepparkakshus! Helt klart en värdig och tidsenlig avslutning.
Det blir en riktigt bra kväll där restaurangen lyckas höja nivån för varje rätt som kommer in. Rekommenderas varmt!
Last edited: