Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Bloom in the Park (fd * ) (Malmö)

MartinE

Medlem
I fredags blev det ett besök på fantastiska Bloom in the Park, som var en av de tre Malmörestauranger som belönades med var sin välförtjänt stjärna i Guide Michelin i vintras (de övriga två var Vollmers och Ambiance à Vindåkra).

Restaurangen ligger i Pildammsparken, mellan centrum och stadion. Inredningen är klart minimalistisk och väldigt vit och man erbjuder ett helhetskoncept, där man som gäst har relativt begränsade möjligheter att påverka vad som händer och serveras under kvällen. Bara att luta sig tillbaka, med andra ord! Det finns ingen meny och ingen vinlista, för hela konceptet bygger på att man inte ska veta vad man blir serverad. Efter middagen får man dock en kod som man kan knappa in på hemsidan när man kommit hem, för att få se vad man åt och drack. På fredagar och lördagar erbjuder de en 5-rättersmeny (695 kr, 1 490 kr med vinpaket). Övriga dagar i veckan kan man även välja tre rätter (495 kr, 1 090 kr med vinpaket). Det är väldigt rimliga priser med tanke på kvalitet och omfattning!

Till att börja med serveras vi ett glas champagne, som visar sig vara en Chauvet (ett mindre hus från Tours-sur-Marne), samt fyra små aptitretare (misoinlagd potatis, rischips, rödkålsgazpacho samt ”ägg royal” med svart tryffel). Ägget var riktigt bra medan de övriga inte var så märkvärdiga.

IMG_8833.JPG


Jag tackar nej till vinpaketet och kommer istället överens med sommelieren om att jag ska meddela när jag vill få in något nytt glas. Därefter kommer första rätten in, pilgrimsmussla med bl a blomkål, grönkål, pomelo och sojatapioka. En mycket god rätt med rena och fräscha smaker!

IMG_8837.JPG


Sedan får vi in varsitt fantastiskt kolbröd med tranbär! Även smöret som serveras till är riktigt bra.

IMG_8838.JPG


Rätt nummer två är även den mycket bra och består av lufttorkad Sousagås med ostron, röd brysselkål och libbsticka:

IMG_8839.JPG


Sedan blir det en liten bonus i form av en friterad boll på en pinne. Den smakar ost, wasabi och ”något från havet”. När vi kommer hem och läser menyn visar det sig vara snigel! Ibland är det bra att inte veta vad man äter! :)

IMG_8841.JPG


Därefter får jag in ett glas rött som i likhet med allting annat serveras helt utan presentation. Vinet är milt sagt tanninspäckat men inte särskilt kraftfullt och bjuder på toner av vinbär och plommon. Jag tänker spontant att det skulle kunna vara någon Bordeauxblandning, men känner mig väldigt osäker. Det visar sig sedan vara en Montefalco Sagrantino 2007. Ett trevligt vin som funkar bra till tredjerätten, som är lamm (i form av köttbit och korv), kastanjer, haverrot, hasselnötter och brysselkål. Underbart gott!

IMG_8844.JPG


Sedan blir det tjugo minuters paus, vilket känns välbehövligt på alla sätt och vis. Efter att rödvinet är slut kommer sommelieren in med ett glas champagne till mig (han har lyckats lista ut att det är det jag går igång på) och jag protesterar inte. För en gångs skull avslöjar han också vad det är i glaset, nämligen en Vincent Couche Sensation 1997. Det är en väl utvecklad champagne med mycket mogna äpplen i både doft och smak.

Fjärde rätten som sedan kommer är fantastisk! Det är en fikon- och päronkompott med julmust, montagnolo, ruccolaglass och torkade svarta oliver:

IMG_8846.JPG


Nytt mellanspel följer sedan i formen av var sitt provrör med en dryck bestående av grönt te och ingefära – effektfullt serverat med hjälp av kolsyreis! Mer roligt än gott.

IMG_8848.JPG


Den stora finalen blir sedan chokladglass med apelsinfromage, kumquats och någon form av fantastisk pepparkakssmet som tillsammans skapar underbara smakkombinationer!

IMG_8851.JPG


Till kaffet kommer det sedan in en liten pralin och – ett pepparkakshus! :) Helt klart en värdig och tidsenlig avslutning.

IMG_8855.JPG


Det blir en riktigt bra kväll där restaurangen lyckas höja nivån för varje rätt som kommer in. Rekommenderas varmt!
 
Last edited:

Mattias Schyberg

Administratör
I fredags blev det ett besök på fantastiska Bloom in the Park, som var en av de tre Malmörestauranger som belönades med var sin välförtjänt stjärna i Guide Michelin i vintras (de övriga två var Vollmers och Ambiance à Vindåkra).

Restaurangen ligger i Pildammsparken, mellan centrum och stadion. Inredningen är klart minimalistisk och väldigt vit och man erbjuder ett helhetskoncept, där man som gäst har relativt begränsade möjligheter att påverka vad som händer och serveras under kvällen. Bara att luta sig tillbaka, med andra ord! Det finns ingen meny och ingen vinlista, för hela konceptet bygger på att man inte ska veta vad man blir serverad. Efter middagen får man dock en kod som man kan knappa in på hemsidan när man kommit hem, för att få se vad man åt och drack. På fredagar och lördagar erbjuder de en 5-rättersmeny (695 kr, 1 490 kr med vinpaket). Övriga dagar i veckan kan man även välja tre rätter (495 kr, 1 090 kr med vinpaket). Det är väldigt rimliga priser med tanke på kvalitet och omfattning!

Till att börja med serveras vi ett glas champagne, som visar sig vara en Chauvet (ett mindre hus från Tours-sur-Marne), samt fyra små aptitretare (misoinlagd potatis, rischips, rödkålsgazpacho samt ”ägg royal” med svart tryffel). Ägget var riktigt bra medan de övriga inte var så märkvärdiga.

Visa bifogad bild 5708

Jag tackar nej till vinpaketet och kommer istället överens med sommelieren om att jag ska meddela när jag vill få in något nytt glas. Därefter kommer första rätten in, pilgrimsmussla med bl a blomkål, grönkål, pomelo och sojatapioka. En mycket god rätt med rena och fräscha smaker!

Visa bifogad bild 5709

Sedan får vi in varsitt fantastiskt kolbröd med tranbär! Även smöret som serveras till är riktigt bra.

Visa bifogad bild 5710

Rätt nummer två är även den mycket bra och består av lufttorkad Sousagås med ostron, röd brysselkål och libbsticka:

Visa bifogad bild 5712

Sedan blir det en liten bonus i form av en friterad boll på en pinne. Den smakar ost, wasabi och ”något från havet”. När vi kommer hem och läser menyn visar det sig vara snigel! Ibland är det bra att inte veta vad man äter! :)

Visa bifogad bild 5713

Därefter får jag in ett glas rött som i likhet med allting annat serveras helt utan presentation. Vinet är milt sagt tanninspäckat men inte särskilt kraftfullt och bjuder på toner av vinbär och plommon. Jag tänker spontant att det skulle kunna vara någon Bordeauxblandning, men känner mig väldigt osäker. Det visar sig sedan vara en Montefalco Sagrantino 2007. Ett trevligt vin som funkar bra till tredjerätten, som är lamm (i form av köttbit och korv), kastanjer, haverrot, hasselnötter och brysselkål. Underbart gott!

Visa bifogad bild 5714

Sedan blir det tjugo minuters paus, vilket känns välbehövligt på alla sätt och vis. Efter att rödvinet är slut kommer sommelieren in med ett glas champagne till mig (han har lyckats lista ut att det är det jag går igång på) och jag protesterar inte. För en gångs skull avslöjar han också vad det är i glaset, nämligen en Vincent Couche Sensation 1997. Det är en väl utvecklad champagne med mycket mogna äpplen i både doft och smak.

Fjärde rätten som sedan kommer är fantastisk! Det är en fikon- och päronkompott med julmust, montagnolo, ruccolaglass och torkade svarta oliver:

Visa bifogad bild 5715

Nytt mellanspel följer sedan i formen av var sitt provrör med en dryck bestående av grönt te och ingefära – effektfullt serverat med hjälp av kolsyreis! Mer roligt än gott.

Visa bifogad bild 5716

Den stora finalen blir sedan chokladglass med apelsinfromage, kumquats och någon form av fantastisk pepparkakssmet som tillsammans skapar underbara smakkombinationer!

Visa bifogad bild 5717

Till kaffet kommer det sedan in en liten pralin och – ett pepparkakshus! :) Helt klart en värdig och tidsenlig avslutning.

Visa bifogad bild 5718

Det blir en riktigt bra kväll där restaurangen lyckas höja nivån för varje rätt som kommer in. Rekommenderas varmt!
Härlig rapport och kul koncept med blind meny. Gillar tanken med att slippa välja själv dessutom!
 

Mattias Schyberg

Administratör
Tänk vad mycket som kan ändras med borttappade michelinstjärnor och passion! :(

Sämsta restaurangbesök av ”dignitet” som jag kan minnas. En fullkomlig dikeskörning av stora mått utan att för den saken smaka illa eller att maten var dålig, dock extremt oinspirerande, alldaglig och småtrist!

Hela konceptet att inte få veta innan vad man äter och dricker passar mig bra, men vinerna var nästintill katastroftrista och enkla vilket borde vara förbjudet för en restaurang med ambitioner.

Dessutom så ljögs det med vad vi fick. Rödvinet till kötthuvudrätten hade aromer av plommon, vanilj och smörkola varvid min gissning gick mot Spanien och tempranillo. Kyparn tillrättavisade min ”enda felgissning” (förutom en felgissning på en halvtorr muskat från Argentina och ett missat engelsk bubbel som jag gissade Graham Beck på) och påstod att det var en Hermitage i glaset, vilket jag givetvis utmanade. Då påstod den erfarna krögarn att det var en speciell Hermitage som förstärkts med grenache och mourvedre, varvid jag kontrade med det självklara att sådana viner inte finns och han nog menade Côte du Rhône. Efter lite käbbel gav han mig rätt, men jag fick aldrig se flaskan, så vem vet var det faktiskt va. På facit efter besöket så stod det att jag druckit en Hermitage Cave de Tain. Så jäkla pinsamt. Är tvärsäker på att det handlade om rent lurendrejeri snarare än ett ärligt misstag.

Fy fan vilket skitställe! Även utan den vinösa fadäsen blev upplevelsen knappt medioker! Makrillen och köttet (get) var dock ganska gott, men när inramningen blir så tråkig är det ju föga värt.

1C3960BA-ECE3-4076-A5BE-3A44EE189BC1.jpeg

9B8E9FF4-3A75-47A7-B02B-F9DD775AB112.jpeg

59D4E5BC-D5F3-4D5B-8B54-810C233CFF50.jpeg

7FDA9E81-57A8-4C2A-A5E7-B8F4934EF3C6.jpeg

0CBCA031-BF3B-465D-9CA1-B80864A24B95.jpeg
 

The Wall

Medlem
Dessutom så ljögs det med vad vi fick. Rödvinet till kötthuvudrätten hade aromer av plommon, vanilj och smörkola varvid min gissning gick mot Spanien och tempranillo. Kyparn tillrättavisade min ”enda felgissning” (förutom en felgissning på en halvtorr muskat från Argentina och ett missat engelsk bubbel som jag gissade Graham Beck på) och påstod att det var en Hermitage i glaset, vilket jag givetvis utmanade. Då påstod den erfarna krögarn att det var en speciell Hermitage som förstärkts med grenache och mourvedre, varvid jag kontrade med det självklara att sådana viner inte finns och han nog menade Côte du Rhône. Efter lite käbbel gav han mig rätt, men jag fick aldrig se flaskan, så vem vet var det faktiskt va. På facit efter besöket så stod det att jag druckit en Hermitage Cave de Tain. Så jäkla pinsamt. Är tvärsäker på att det handlade om rent lurendrejeri snarare än ett ärligt misstag.
Varför i hela friden skulle flaskan hemlighållas? Helt obegripligt. Som betalande gäst borde det vara en självklarhet att få ett sådant enkelt önskemål tillgodosett.
 

Mattias Schyberg

Administratör
Varför i hela friden skulle flaskan hemlighållas? Helt obegripligt. Som betalande gäst borde det vara en självklarhet att få ett sådant enkelt önskemål tillgodosett.
Jag bad dock aldrig om att få se flaskorna, men om de hade visats hade det troligtvis varit attrapper. :D

Övriga viner var korrekta enligt vad han sa, hur enkla de var sedan spelar ingen roll. 100 eller 150 pix liksom (förutom bubblet från England).
 

The Wall

Medlem
Jag bad dock aldrig om att få se flaskorna, men om de hade visats det väl varit attrapper. :D

Övriga viner var korrekta enligt vad han sa, hur enkla de var sedan spelar ingen roll. 100 eller 150 pix liksom (förutom bubblet från England).

Aha. Det hade ju varit rätt lätt för kyparen att hala fram flaskan som bevis. Å andra sidan, kyparen kanske hade läst adressen till producenten på baksidesetiketten och konstaterade att det var "Hermitage".:D

Om 100- eller 150-kronorsvin serveras på en bättre restaurang kan man förvänta sig att vinet ska vara häpnadsväckande bra, men det händer inte så ofta. Eller snarare inte alls.
 

Mattias Schyberg

Administratör
Aha. Det hade ju varit rätt lätt för kyparen att hala fram flaskan som bevis. Å andra sidan, kyparen kanske hade läst adressen till producenten på baksidesetiketten och konstaterade att det var "Hermitage".:D

Om 100- eller 150-kronorsvin serveras på en bättre restaurang kan man förvänta sig att vinet ska vara häpnadsväckande bra, men det händer inte så ofta. Eller snarare inte alls.
Lite därför jag litade mer på mina sinnen än det han skulle ha tagit fram. Hans erkännande (intrassling i begrepp) och den färdigtryckta vinlistan var bevis nog för mig.
 
Toppen