Tycker det är viktigare att hitta riktigt bra sidfläsk och och bra köttråvara.
Tar alltid min högrev från den lokala gården utanför stan och den håller en sanslöst mycket högre kvalité än vad man får tag på i affären...
Tips på sidfläsk? Jag brukar använda mig av Vindelnrökt sidfläsk eller sidfläsk från toppchark i bastuträsk.
När det kommer till högrev så är det ett lotteri att få tag på bra kött. Brukar snegla i charkdisken där jag handlar och om det ser bra ut så köper jag, ser det inte bra ut så får det vara. Som konsument så tänker man(jag) att i charkdisken är köttet per automatik mycket bättre än det som säljs i vaccpåsar, men det är inte sanningen, nu pratar jag dock affärer såsom Coop, ICA och framförallt affärer utanför storstäder. Många gånger har jag handlat vacckött från scan som har betydligt bättre kvalité (marmorering, mörning, smak) än "hype:at" kött från charkdisk.
Nu halkade vi kanske ur topic lite, men så kan det vara ibland.