This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
CH skrev:
sunqan skrev:märkligt... Är det nåt fel på Dominus 2003 (om de har den kvar)? Drack den själv härom helgen (tyvärr var det enda intrycket den lämnade en djävulsk huvudvärk som väckte mig ur min törnrosasömn kl 0545...) den ligger visserligen liite över budgeten, mendet kan ju vara roligt att höra vad nån annan tycker om den...
-anders
sunqan skrev:märkligt... Är det nåt fel på Dominus 2003 (om de har den kvar)? Drack den själv härom helgen (tyvärr var det enda intrycket den lämnade en djävulsk huvudvärk som väckte mig ur min törnrosasömn kl 0545...) den ligger visserligen liite över budgeten, mendet kan ju vara roligt att höra vad nån annan tycker om den...
-anders
Jag tror att det blir lättare att hjälpa till med tips och råd om du specificerar lite mer vilken typ av viner du brukar dricka/tycker om, din erfarenhet av att dricka mogna viner (även om det brukar ordna sig i vilket fall som helst, det är ju bara gott), och prisklass. Folk här har en tendens att titta på önskad prisnivå, nicka förstående och sen rekommendera saker som ligger precis utanför det nämnda prisspannet, så det är bra att ge folk någonting att arbeta med!
En hyfsad Bdx-blend (56% merlot, 34% cabernet sauvignon och 10% cabernet franc) är Ingwe Reserve Alain Moueix (nr 2081), 149:- från RSA. Senast jag drack den var det en 05:a och den hade lite mognad och kunde lätt ha passerat som en Bordeaux. Hade den bl.a jämte en Pomerol (Château de Valois 2006 (nr 3843), 249 och den sistnämnda kom helt klart till korta i nuläget.Elvis skrev:Jag har haft lite olika rhoneviner som husvin hemma ett bra tag, men nu skulle jag vilja vidga vyerna lite. Kan någon tipsa om någon bra Cabernet Sauvignon i utbudet på SS (inklusive BS)? Prisklass max 200 kr.
Jos skrev:Haha... klassiskt!
chambertin skrev:Ett annat säkert kort med mer Cab i än de båda ovan är Thelema Cabernet Sauvignon 2006 (nr 95562), 199:-.
chambertin skrev:För några tior till så får du Meerlust Rubicon (nr 2026), 229:- och ett snäpp bättre kvalitet än t.ex Ingwe.
sunqan skrev:men för att nu prata allvar... Är det helt plötsligt nåt fel på champ...... ???
Precis den jag tipsade om! Jag beställde mina efter att ha läst om vinet på ett par bloggar. De som provat verkar vara positiva så jag ska försöka testa ganska snart.Jos skrev:Ok, lite mer on topic... Drack 5-6 olika viner från Beringer på en provning för ett tag sedan och jag vet att det var en Cabernet för inte så mycket pengar som jag tyckte var riktigt bra. Tappade dock bort den lilla foldern jag fick så jag kommer inte ihåg vad den heter men jag har för mig att det var den här http://www.systembolaget.se/SokDrycker/ ... kStrangar=
kayaker skrev:Precis den jag tipsade om! Jag beställde mina efter att ha läst om vinet på ett par bloggar. De som provat verkar vara positiva så jag ska försöka testa ganska snart.
Jos skrev:Elvis(och andra).., en fråga som slagit mig förut.. Inget direkt vetenskapligt från min sida men efter att ha följt trådarna "drucket" och "..senaste inköp" rätt länge så får jag en känsla av att det är en del här på forumet som inte har några som helst problem att köpa ett sexpack Champagne för 5-10K eller ibland mer men när det kommer till rödvin så är mitt spontana intryck att det ofta stannar långt innan i prisklass... Hur kommer det sig?
Nu har du ju skrivit husvin just här så jag förstår pristaket men det känns rent generellt att ni som är lite mer champagnenördar här på forumet har ganska låg smärttröskel vad ett rödvin får kosta jämfört med en Champagne. Om man i snitt ligger långt under i prisklass i vad man lägger på rödvin jämfört med skumpa så är det ju inte så konstigt att de stora upplevelserna sker med skumpan...
sry för lite ot
Vädligt o.t det här men skulle nästan kunnat skirva exakt samma sak (förutom att jag inte räknar Bordeux/Bourgogne som nordligt då ) som Shorepoewer med den skillnaden att jag byter plats på champagne och röda/vita stilla viner.shorepower skrev:För mig är det helt enkelt så att jag inte hittar samma komplexitet i röda och vita stilla viner som i champagne (eller så ska man upp i prisklasser som får champagne att vara en lågprisprodukt).
Det är ju helt baserat på min smak och här är det ju som med alla saker, smaken är delad. Vad jag funnit är dock att min smak har utvecklats även på rödviner och när jag dricker/köper dessa så blir de allt dyrare. De tenderar också att komma från de nordliga franska distrikten bordeaux och bourgogne
För övrigt var det vin som startade mitt vinintresse en 1975 Château de Pez som dracks allt för ung
Blev lite felskrivning där ;D , editeringar blir inte alltid rättchambertin skrev:Vädligt o.t det här men skulle nästan kunnat skirva exakt samma sak (förutom att jag inte räknar Bordeux/Bourgogne som nordligt då ) som Shorepoewer med den skillnaden att jag byter plats på champagne och röda/vita stilla viner..