Jimmy Forsman
I det stora hela tämligen meh...
Man kan läsa på Decanters hemsida http://www.decanter.com/news/164745.html att herrarna Broadbent och Clarke är mäkta irriterade på den homogenisering som sker av Bordeauxvinerna. Man skyller främst på vad man kallar "the major international wine press", vem de menar med det står det naturligtvis alla att fritt spekulera om, och hävdar att vinmakare skyndar för att anpassa sina viner efter rådande normer. De rådande normerna är enligt herrarna M & C, speciellt C, som "claims he 'weeps' at the homogenisation of Bordeaux", resultatet av för hög alkohol, ny ek och konsulter.
De rackar också ner på viner från nyavärlden av samma anledning.
Vad tycker ni? är det en oroväckande utveckling i vinvärlden eller är det bara tidens tecken och en naturlig vidareutveckling? Rent generellt så kan man ju faktist se att vinerna har blivit kraftigare och kraftigare de senaste årtiondena, det var ju inte direkt så att exempelvis 1982 var ett "modernt" gjort år.
De rackar också ner på viner från nyavärlden av samma anledning.
Vad tycker ni? är det en oroväckande utveckling i vinvärlden eller är det bara tidens tecken och en naturlig vidareutveckling? Rent generellt så kan man ju faktist se att vinerna har blivit kraftigare och kraftigare de senaste årtiondena, det var ju inte direkt så att exempelvis 1982 var ett "modernt" gjort år.