This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Vackert med dessa åldrade flaskor och vin; en färd bakåt i tiden med naturens frukter för människans njutning och behov
Vackert med dessa åldrade flaskor och vin; en färd bakåt i tiden med naturens frukter för människans njutning och behov
Om ni tänker kasta flaskorna kan jag istället hämta dem för framtida okommersiella fotografiska projekt?
Fantastiskt!! Det var vänligt av dig, jag hämtar gärna!@Christer Johansson : Jag har en del gamla flaskor, de flesta brukar följa med till glasåtervinningen men vill du ha så kan jag ställa undan till dig.
Ser ut som att ni haft det trevligt igår, var alla flaskorna ok?
Skönt att höra! Då kan jag sluta tråna efter den.Uhhh Den där stilla Moet är en av mina hemskaste vinupplevelser (smakmässigt) @vintomas hade med den på någon BYOB, och jag antar att det är han som är boven denna gång?
Minns fortfarande den där ruttna frukten så fort jag ser en likadan flaska!
Vet naturligtvis inte hur denna flaska var i för skick men utifrån den flaska vi drack har jag svårt att tro att tiden varit snäll.Skönt att höra! Då kan jag sluta tråna efter den.
Visst kan du få tombutejerna. Komsi å hämta bara, närsomhelstVackert med dessa åldrade flaskor och vin; en färd bakåt i tiden med naturens frukter för människans njutning och behov
Om ni tänker kasta flaskorna kan jag istället hämta dem för framtida okommersiella fotografiska projekt?
Tack för en fin kväll! Det var väldigt roligt, om än svårt med den höga åldern på alla flaskorna! Det känns också som att jag nått gränsen för vad jag klarar av i mognad; min preferens brukar vara en mix av primär frukt och mognadstoner, så att ändå hitta en del liv i kvällens flaskor var riktigt roligt. Givet att de flesta är i hög ålder, men ändå... Smaknoter följer här nedan. Jag gjorde rätt korta rader och baserade mycket på vad jag hade i huvudet, därav mina sparsmakade smaknoter. Vilket vin som officiellt blev WOTN har jag inte just nu dock, men jag tror att Patrik eller Daniel A fixade med noteringar vid omröstningen!
Flight 1: Bubbel och vitt
Flight 2: Rött omgång ett
- Notering: Knäck, kaffe, gamla äpplen, maderiserad, pomerans. Torrt, friskt, krutigt!
Lätt bränd smak, komplex och dammig.
Jag tror… att det är Champagne-78.
Facit: Michel Gonet -73.
- Notering: Gammal creme brulée! Russin och vanilj, aprikos, honung.
Kort smak, torrt. Kanderad frukt men inget avslut.
Jag tror… att det är gammal Chenin Blanc från Loire. Typ.
Facit: Moët stilla vin, BdB NV.
- Notering: Torkad gul frukt, honungskaka, farinsocker, citrus.
Halvtorr, frisk, mer torkad frukt, kanderad citrus, ett stänk petroleum...
Jag tror… att det är en Riesling Spätlese -75.
Facit: Kloster Eberbach Kabinett -75.
Flight 3: Rött omgång två
- Notering: Grus, korint, fat, läder, tobak, torkade röda bär.
Frisk och med tydliga tanniner, örtigt, skogigt, undervegetation…
Jag tror… att det är mitt vin!
Facit: Faustino -64 (inte mitt!).
- Notering: Ansjovis! Aska, trä, linolja, balsamico, pizzakrydda…
Hög syra och tydliga tanniner! ”past peak”
Jag tror… att det är Brunello di Montalcino -71.
Facit: Barolo -64.
- Notering: Peppar, örter, bränt gräs, vinbär, körsbär, tallbark, häst.
Grönpeppar, mogna tanniner, torr frukt, pomerans och rönnbär.
Jag tror… att det är C9dP -72.
Facit: Faustino-70.
- Notering: Damm, pastellkrita, körsbär, torkade blommor.
Stendamm, maraschino, barr, fat, läder och hö. Svår.
Jag tror… att det är ”Italien men vad -74”.
Facit: Faustino 2001!
- Notering: Colaremmar! Körsbär, gräs, syltade mörka bär…
Mer cola, körsbär, rönnbär, undervegetation, picklade kantareller.
Jag tror… Bourgogne Village -73.
Facit: Pommard -81.
- Notering: Örtig, sval, sten, fat, svartvinbärsblad, tobak.
Grusiga men behagliga tanniner, något stum frukt...
Jag tror… Bordeaux -78.
Facit: Bordeaux -45! Ch Fonreaud?!
- Notering: Svarta vinbär, tobak, kaffebär, grönpeppar, oliv, balsamico, mintigt!
Läder, stall, torkad frukt, fat, komplext.
Jag tror… Toscana -76.
Facit: Cornas -60! WOTN för min del, ruggigt bra vin alltså!
- Notering: Kaffe, pepparbiff, rått kött, slånbär, björnbär… Svårt!
Strävt på ett mindre bra sätt.
Jag tror… att jag inte vet alls.
Facit: Pedesclaux -75.
- Notering: Grönpeppar, grus, damm, köttig, köttbuljong, mörka bär.
Frisk och stram men håller ihop bra!
Jag tror… att det är mitt!
Facit: Mitt vin, Bdx -76. Minns inte hela namnet dock!
- Notering: Bläck, körsbär, fat, stall, vanilj.
Röd frukt, fat, källare, aningen stalligt, pomerans, blodapelsin… Lite för strävt för en Bggne.
Jag tror… Rioja -72, baserat på förra flighten.
Facit: Lagrange -47! Makalöst bra form på den, fortfarande vid liv!
Flight 4: Sött rött
- Notering: Alkoholigt, röda bär, gräddkola, maränger, rönnbär i gelé…
Eldig chokladfondant, mer maränger med kola/toffee.
Jag tror… att det är Banyuls -64.
Facit: Guimaraens Vintage Port -65.
- Notering: Katrinplommon, fikon, dadlar, valnötter, fat och tranbär.
Farinsocker, fikon, dadlar, än mer nötter på tungan...
Jag tror… att tungan börjar bli för trött nu.
Facit: Borges Vintage Port -70.
Jag håller med!Uhhh Den där stilla Moet är en av mina hemskaste vinupplevelser (smakmässigt) @vintomas hade med den på någon BYOB, och jag antar att det är han som är boven denna gång?
Minns fortfarande den där ruttna frukten så fort jag ser en likadan flaska!
Jag tycke tyckte den var rätt bra ¯\_(ツ)_/¯Haha! Ja, han har fått kämpa för att hamna på plus igen efter den där flaskan