Dovberg
Medlem
Har nyligen upptäckt den här fantastiska drycken och försöker bilda mig en uppfattning lite om drycken (Steffos spritbibel har väl gjort lite avtryck). Den uppfattning jag har fått verkar det vara så att Christian Drouin’s Coeur de Lion är den ledande calvadosen och den prissätts därefter. Har därför beställt en från 1986 och ska öppna den vid rätt tillfälle.
Nu undrar jag vad forumets medlemmar har för tankar och erfarenheter av calvados. Med längre lagringstid försvinner ursprungprodukten (äpple), men vad anser ni är en bra ålder för att hitta en bra balans? Jag förstår självklart att detta är relativt och alla har olika smak, men finns det någon något ålderspann som är extra intressant? Vilka producenter är intressanta att utforska förutom Chistian Drouin? Hur är det med årgångscalvados och hur skiljer sig denna från andra åldersbetecknade "blends". Tänker på Calvados som har legat t.ex. i 20 år på fat som vintage och som inte vintage.
Och slutligen, varför är Calvados så ”ute” i spritkretsar? Känns som att whisky slår undan alla konkurrenter inom spritvärlden och jag förstår inte varför i ärlighetens namn. En bra Armagnac kostar ungefär hälften/en tredjedel än vad motsvarande whisky kostar.
Nu undrar jag vad forumets medlemmar har för tankar och erfarenheter av calvados. Med längre lagringstid försvinner ursprungprodukten (äpple), men vad anser ni är en bra ålder för att hitta en bra balans? Jag förstår självklart att detta är relativt och alla har olika smak, men finns det någon något ålderspann som är extra intressant? Vilka producenter är intressanta att utforska förutom Chistian Drouin? Hur är det med årgångscalvados och hur skiljer sig denna från andra åldersbetecknade "blends". Tänker på Calvados som har legat t.ex. i 20 år på fat som vintage och som inte vintage.
Och slutligen, varför är Calvados så ”ute” i spritkretsar? Känns som att whisky slår undan alla konkurrenter inom spritvärlden och jag förstår inte varför i ärlighetens namn. En bra Armagnac kostar ungefär hälften/en tredjedel än vad motsvarande whisky kostar.