Caviste
Leverantör
Årets laddning från Domaine Binet-Jacquet, CAV0026, har släppts på www.caviste.se
Denna gång fokuserar vi på drickglädjen som de två vinerna 2012 Faugères (3 flaskor à 125 kr) och 2011 Faugères Réserve (3 flaskor à 175 kr) ger. Trots att vi befinner oss i södra Frankrike så har vi här 2 viner som levererar finess och elegans. Mycket tack var att vingårdarna i Faugères ligger 350 m.ö.h. förstås men Pierre och Olivier har verkligen känsla för eleganta viner. De menar att den biodynamiska filosofin också bidrar med naturlig friskhet i vinerna. Den enklare Faugères är redan charmig i en lite lättare stil. Mat behövs knappast när man öppnar denna men kan man slänga fram en skärbräda, kniv och lite kvalitetschark så är man garanterat hemma. Idealiskt före middagen medan man skramlar i grytorna. När sedan grytan står på bordet så åker Faugères Réserve (som har stått i karaff under tiden man lagat maten) fram.
Instegsvinet håller några år om man lagrar svalt, men jag tycker det är godast första året på den pigga, friska frukten. Réserve kan man spara några år om man vill locka fram lite mognadstoner men det är grymt bra balans för att drick ungt också.
Ta en titt på www.caviste.se för lite mer om producenten och deras filosofi samt Faugères grymma terroir.
900 kronor för sexpacket.
Denna gång fokuserar vi på drickglädjen som de två vinerna 2012 Faugères (3 flaskor à 125 kr) och 2011 Faugères Réserve (3 flaskor à 175 kr) ger. Trots att vi befinner oss i södra Frankrike så har vi här 2 viner som levererar finess och elegans. Mycket tack var att vingårdarna i Faugères ligger 350 m.ö.h. förstås men Pierre och Olivier har verkligen känsla för eleganta viner. De menar att den biodynamiska filosofin också bidrar med naturlig friskhet i vinerna. Den enklare Faugères är redan charmig i en lite lättare stil. Mat behövs knappast när man öppnar denna men kan man slänga fram en skärbräda, kniv och lite kvalitetschark så är man garanterat hemma. Idealiskt före middagen medan man skramlar i grytorna. När sedan grytan står på bordet så åker Faugères Réserve (som har stått i karaff under tiden man lagat maten) fram.
Instegsvinet håller några år om man lagrar svalt, men jag tycker det är godast första året på den pigga, friska frukten. Réserve kan man spara några år om man vill locka fram lite mognadstoner men det är grymt bra balans för att drick ungt också.
Ta en titt på www.caviste.se för lite mer om producenten och deras filosofi samt Faugères grymma terroir.
900 kronor för sexpacket.