SV: Ch Reysson 1985
Ch. Reysson är en Cru Bourgeois, och de har vanligtvis inte lika lång lagringstid som de GC klassade vinerna i Medoc, vanligtvis görs dessa för att konsumeras tidigare, ungefär inom ca 10 år efter skörd. Så bristen på färg och intensitet i vinet kan helt enkelt tillskrivas att viner helt enkelt hade legat för länge. Om vinet sen även var korkat (finns det ingen chans att ni blandade ihop det med den lite muggiga doften från ett övermoget vin, speciellt Bx som gärna luktar skit?) så förklarar det också bristen på frukt och koncentration i vinet. Korkdefekten tar bort smaker och dofter i vinet och framhäver syran.
1985 var ett mellanår i Bx som producerade en del väldigt bra viner, men även i de bästa fallen så var livslängden ganska kort (allt är relativt naturligtvis).
Min gissning blir nog att ni drack ett vin som legat något för länge, men jag hoppas att ni njöt av middag och viner ändå! Mogen och öven övermogen Bx är alltid bra flr referenserna!