StefanAkiko
Återgår till pendeldrickning post-COVID.
Upphör aldrig att förvånas över varken Champis eller journalister.
Men, vad vet jag?
Champoo har kanske alltid använt sötningsmedel? Känns isf bra att de slutar med dessa.
Finner det också fascinerande hur odlarna inte längre klarar av att undvika sötma och skapa 'brut'?
…medan man i det betydligt varmare Barcelonaområdet ännu inte drabbats av den problematiken.
Nya druvsorter och kultivarer?
Jamen, varför inte?
Släng in lite Assyrtiko så kanske också jag blir ett fan
…..som om inga andra förändringar skett vad gäller vinifikationsteknik och förfining av utrustning osv. Vilka, vad, hur tänker de? Hur mycket är det som både journalisterna och de intervjuade inte har koll på?
Fö är att byta druvor riktigt bra! Titta bara på Bdx där vi numer slipper Carmeniere.
Titta sen på Toscana, där man idag odlar fascinerande mängder olika druvor, varav ett flertal ännu inte är "godkända".
Så många fler områden!
Vad tror du om framtiden för sötningsmedel i Champagne? Är det snart ett minne blott?
Vad händer med alla brut-älskare då Champis återgår till att bli som det var förr: halvtorrt-halvsött?
Vilka druvsorter tror du kommer ersätta Chard, PN, PM mfl?
(Klippen fö saxade från dagens Omni.se)
Men, vad vet jag?
Champoo har kanske alltid använt sötningsmedel? Känns isf bra att de slutar med dessa.
Finner det också fascinerande hur odlarna inte längre klarar av att undvika sötma och skapa 'brut'?
…medan man i det betydligt varmare Barcelonaområdet ännu inte drabbats av den problematiken.
Nya druvsorter och kultivarer?
Jamen, varför inte?
Släng in lite Assyrtiko så kanske också jag blir ett fan
…..som om inga andra förändringar skett vad gäller vinifikationsteknik och förfining av utrustning osv. Vilka, vad, hur tänker de? Hur mycket är det som både journalisterna och de intervjuade inte har koll på?
Fö är att byta druvor riktigt bra! Titta bara på Bdx där vi numer slipper Carmeniere.
Titta sen på Toscana, där man idag odlar fascinerande mängder olika druvor, varav ett flertal ännu inte är "godkända".
Så många fler områden!
Vad tror du om framtiden för sötningsmedel i Champagne? Är det snart ett minne blott?
Vad händer med alla brut-älskare då Champis återgår till att bli som det var förr: halvtorrt-halvsött?
Vilka druvsorter tror du kommer ersätta Chard, PN, PM mfl?
(Klippen fö saxade från dagens Omni.se)