Anders Landström
Medlem
Fick den här artikeln av en vän som frågade om det var en bra beskrivning över hur champagne tillverkas. Då expertisen finns på forumet tänkte jag uppdatera mina kunskaper lite och få er syn på saken
Verkar vara en vanligt förekommande felföreställning. Var det inte bland annat @Elvis som fick det beskrivet för sig vid något besök?Färdig champagne kan däremot bara lagras i några år.
Hur länge sedan då? Jag vet att man gjorde Cramant men var det orsaken?Förr i tiden öppnade man flaskan och hällde försiktigt över allt utom fällningen i en annan butelj,
Så jävla sakta går det inte. Skulle inte vilja stå framför flaskan när fällningen skjuts utFällningen fryses därmed till en ispropp vilken sakta pressas ut av trycket då flaskan öppnas. I
Vilken firma häller i hallonsaft eller annat? Vet inte ens var man får detta frånSå vinet som trattas i kan innehålla lite socker, lite portvin, extrakt av fläder, saft av körsbär, hallon eller vad det nu månde vara.