Mattias Schyberg
Administratör
Drack Chateau Musar 2005 förra helgen. Har druckit vinet förut och det gick då ganska obemärkt förbi.
Men...
Blev denna gång riktigt imponerad av balansen, komplexiteten och den trevliga brett-tonen med lite härligt rött nagellack på toppen. Ovanpå detta så fanns där mängder av feta körsbär, samt en del äppelskal, rosenolja och torkad frukt. Faktiskt även lite restsötma som balanserade upp syran förträffligt. Slankt men med tyngd på helt rätt ställen som en kurvig dam.
Blint hade Italien inte varit en främmande gissning, frågan är om det hade varit norr eller söder?
Kul att bli såpass positivt överraskad; förväntningarna var trots allt moderata.
Är man känslig för brett och VA kanske man skall hålla sig undan, vad vet jag. Tycker dock dessa toner hölls i schack.
Vad är era erfarenheter av detta klassiska vin?
Men...
Blev denna gång riktigt imponerad av balansen, komplexiteten och den trevliga brett-tonen med lite härligt rött nagellack på toppen. Ovanpå detta så fanns där mängder av feta körsbär, samt en del äppelskal, rosenolja och torkad frukt. Faktiskt även lite restsötma som balanserade upp syran förträffligt. Slankt men med tyngd på helt rätt ställen som en kurvig dam.
Blint hade Italien inte varit en främmande gissning, frågan är om det hade varit norr eller söder?
Kul att bli såpass positivt överraskad; förväntningarna var trots allt moderata.
Är man känslig för brett och VA kanske man skall hålla sig undan, vad vet jag. Tycker dock dessa toner hölls i schack.
Vad är era erfarenheter av detta klassiska vin?