Darth Angelus
Medlem
SV: Cider
Jag beställde just en flaska Sydre Argelette och en flaska Poiré Granit.
Hur fick man provlådor?
Jag beställde just en flaska Sydre Argelette och en flaska Poiré Granit.
Hur fick man provlådor?
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Darth Angelus skrev:Jag beställde just en flaska Sydre Argelette och en flaska Poiré Granit.
Hur fick man provlådor?
Har du provat än? Duponts cider och Calvados brukar vara mycket bra.Jag hämtade idag ut 12 flaskor av Dupont Cuvée Colette, som är en cider, där de har använt samma metod som för Champagne, men med äppelråvara. På baketiketten står till och med degorgeringsdatum!
Prova det till blandade ostar! Cider är grymt till det faktiskt! Sushin är nog lite smakmässigt besläktad med tanke på sältan och umamin.Öppnade den första flaskan av Cuvée Colette (2012) igår. Något av en besvikelse. Tunnare än jag mindes den och med en lite suspekt beska i slutet. Sockerdricksbubblig. Sparade halva flaskan i kylen och ikväll började det likna något. Smakerna hängde ihop bättre och det som igår var suspekt beska var mer åt det stalliga hållet... Till sushi var det alldeles utmärkt.
Har provat Astrakans variant, var ett par år sen dock. Den var god men lite tunn, minns jag det som, saknade lite struktur.Dammar av den här gamla tråden. Firade skolavslutning med en flaska "riktig" svensk cider, faktiskt av en de stora producenterna - Kiviks Flaskjäst Skånsk Äppelcider, från skörd 2013 och degorgerad 2015. Flaska nr 199 (av 1408), släppt för ett par veckor sedan. God, torr, "fyllig", bra intensitet med röda/bokna äpplen.
Visa bifogad bild 10319
Visa bifogad bild 10320
Kul att vi börjar komma igång i Sverige, vi har väl alla förutsättningar att lyckas. Tycker att det är trist att vi mest är kända för att göra ciderläsk.
Blev inspirerad och lägger en beställning på Skepparp Flaskjäst Cider och Astrakan Flaskjäst Äppelcider för att testa också. Någon som provat dessa eller har andra tips på riktig svensk cider? Vet att jag har läst om några "hipsterproducenter" som gör små batchar, någon som vet mer?
tips på riktig svensk cider?
Tack för tipset, blir till att prova i sommar!Får väl slå ett slag för en producent i min närhet:
https://www.systembolaget.se/dryck/cider-och-blanddrycker/sartshoga-8875001
Mycket syra, väldigt torr och en del brödighet. Legat ett drygt år på jästfällningen vill jag minnas.
Låter intressant! Berätta mer!trenden som ska leda Sverige till vår rättmätiga plats som världens bästa ciderland?