Senaste nytt
finewines.se

This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!

  • Som flera kanske har märkt är sig finewines.se inte sig likt rent utseendemässigt! En uppgradering av forumets mjukvara har genomförts och temat kommer successivt att uppdateras för att bättre matcha vår tidigare färgprofil! Eventuella buggar eller feedback tas tacksamt emot i den här forumtråden!

Comtes 2008 fällning

Trådskapare
HerrMelin

HerrMelin

Medlem
Jag va i kontakt med importören gällande Comtes -08, skickade över en film på båda mina flaskorna med fällningen/sedimentet och fick följande svar tillbaka:

Hej,

Taittingers kvalitetsavdelning har tittat på filmen du skickade.

Av den filmen kan du dra slutsatsen att det är exempel på ett ovanligt visuellt fenomen.
Alla Taittingers champagner filtreras före buteljering. Filtreringen kan leda till olika proteinnivåer i vinet, och i vissa fall kan en viss instabilitet hos proteinet dyka upp månader efter degorgering. Det handlar alltså inte om sediment, och det är ingen defekt.
Denna proteinvariation har ingen påverkan på kvaliteten eller smak/doft av champagnen. De partiklar som syns löses upp i samband med att trycket släpps när champagnen öppnas och serveras.

Best regards/Med vänlig hälsning/Cordialement
Erika Nord
Product Team Manager & Partner
 

Wintermute

Medlem
Jag va i kontakt med importören gällande Comtes -08, skickade över en film på båda mina flaskorna med fällningen/sedimentet och fick följande svar tillbaka:

Hej,

Taittingers kvalitetsavdelning har tittat på filmen du skickade.

Av den filmen kan du dra slutsatsen att det är exempel på ett ovanligt visuellt fenomen.
Alla Taittingers champagner filtreras före buteljering. Filtreringen kan leda till olika proteinnivåer i vinet, och i vissa fall kan en viss instabilitet hos proteinet dyka upp månader efter degorgering. Det handlar alltså inte om sediment, och det är ingen defekt.
Denna proteinvariation har ingen påverkan på kvaliteten eller smak/doft av champagnen. De partiklar som syns löses upp i samband med att trycket släpps när champagnen öppnas och serveras.

Best regards/Med vänlig hälsning/Cordialement
Erika Nord
Product Team Manager & Partner
Om 5--10 år får vi se om utsagan är sann för mina flaskor.
 

BallyJ

Medlem
Om 5--10 år får vi se om utsagan är sann för mina flaskor.
Tycker detta var ett riktigt dåligt svar. Ganska uppenbart att något inte stämmer, men att Taittinger ser för stor risk i att få tillbaka många flaskor om de ger ett annat svar än det mycket svävande och breda svar som de nu gett.
Det finns alltså partiklar i vissa flaskor som inte påverkar verkar vinet, men i andra flaskor finns det inte partiklar. Tror att vi kommer att se en flaskvariation när dessa flaskor öppnas:eek:
 

Wintermute

Medlem
Tycker detta var ett riktigt dåligt svar. Ganska uppenbart att något inte stämmer, men att Taittinger ser för stor risk i att få tillbaka många flaskor om de ger ett annat svar än det mycket svävande och breda svar som de nu gett.
Det finns alltså partiklar i vissa flaskor som inte påverkar verkar vinet, men i andra flaskor finns det inte partiklar. Tror att vi kommer att se en flaskvariation när dessa flaskor öppnas:eek:
Slarvdegorgering är i ärlighetens namn någonstans mellan sen- och normaldegorgering. Eller?
 

FredrikC

Medlem
Jag va i kontakt med importören gällande Comtes -08, skickade över en film på båda mina flaskorna med fällningen/sedimentet och fick följande svar tillbaka:

Hej,

Taittingers kvalitetsavdelning har tittat på filmen du skickade.

Av den filmen kan du dra slutsatsen att det är exempel på ett ovanligt visuellt fenomen.
Alla Taittingers champagner filtreras före buteljering. Filtreringen kan leda till olika proteinnivåer i vinet, och i vissa fall kan en viss instabilitet hos proteinet dyka upp månader efter degorgering. Det handlar alltså inte om sediment, och det är ingen defekt.
Denna proteinvariation har ingen påverkan på kvaliteten eller smak/doft av champagnen. De partiklar som syns löses upp i samband med att trycket släpps när champagnen öppnas och serveras.

Best regards/Med vänlig hälsning/Cordialement
Erika Nord
Product Team Manager & Partner
Jag har inte fått svar trots kontakt och bild. Det där är nog bara bullshit. Jag har aldrig sett så mycket partiklar ens i äldre champagne som jag har i mina 4/6 flaskor.
Och som någon nämnde om några flaskor har och några inte har kommer flaskvariationen vara enorm. Jag lämnar tillbaks alla med det i iaf.
 
Trådskapare
HerrMelin

HerrMelin

Medlem
Jag har inte fått svar trots kontakt och bild. Det där är nog bara bullshit. Jag har aldrig sett så mycket partiklar ens i äldre champagne som jag har i mina 4/6 flaskor.
Och som någon nämnde om några flaskor har och några inte har kommer flaskvariationen vara enorm. Jag lämnar tillbaks alla med det i iaf.
Om du ändå ska lämna tillbaka dina flaskor, (för du lär ju inte få nya antar jag) vågar du öppna en flaska och prova? är den defekt så kan du lämna tillbaka den oavsett.
 

Martinski

Medlem
Jag har haft partiklar i flertalet Selosse-flaskor, misstänker jästrester från degorgeringen. Smakade förträffligt ändå :).

I värsta fall får man helt enkelt låta flaskan stå i 24 timmar innan man ska hälla upp, så det sjunker till botten. Samt hälla upp på karaff så man inte får med några rester.

Jag är även villig som försöksperson om någon skickar en flaska med bös till mig. Öppnar den gärna nu. ;)
 

Johan L

Medlem
I värsta fall får man helt enkelt låta flaskan stå i 24 timmar innan man ska hälla upp, så det sjunker till botten. Samt hälla upp på karaff så man inte får med några rester.

Jag är även villig som försöksperson om någon skickar en flaska med bös till mig. Öppnar den gärna nu. ;)

Känns som en bra nukleationspunkt för bubblorna som då kommer dra med det upp i vätskan igen.
 

Thirsty

Smygnykterist
Jag har inte fått svar trots kontakt och bild. Det där är nog bara bullshit. Jag har aldrig sett så mycket partiklar ens i äldre champagne som jag har i mina 4/6 flaskor.
Och som någon nämnde om några flaskor har och några inte har kommer flaskvariationen vara enorm. Jag lämnar tillbaks alla med det i iaf.
Kan du inte lägga upp en bild? :confused:
 

FredrikC

Medlem
Om du ändå ska lämna tillbaka dina flaskor, (för du lär ju inte få nya antar jag) vågar du öppna en flaska och prova? är den defekt så kan du lämna tillbaka den oavsett.
Jo jag öppnar nog en imorgon och testar.
Kan du inte lägga upp en bild? :confused:

Jag fick svar av självaste Taittinger nu på insta. De skriver typ som leverantören ovan men lite mer utförligt. Jag frågade om de silar champagnen innan eller efter degorgering och varför inte allt sediment försvinner. De säger att det är någon proteinvariation och att det försvinner när man öppnar flaskan men om man vill sälja dem senare kommer det garanterat bli svårare med partiklar i flaskan..
20200929_135020.jpg
 

BallyJ

Medlem
Jo jag öppnar nog en imorgon och testar.


Jag fick svar av självaste Taittinger nu på insta. De skriver typ som leverantören ovan men lite mer utförligt. Jag frågade om de silar champagnen innan eller efter degorgering och varför inte allt sediment försvinner. De säger att det är någon proteinvariation och att det försvinner när man öppnar flaskan men om man vill sälja dem senare kommer det garanterat bli svårare med partiklar i flaskan..
Visa bifogad bild 20989
Reklamera och kräv en ny från SB!
 
Toppen