Martinez1986
Medlem
Känner att det här kan vara rätt ställe. Någon som provat eller rent av äger en sån här?
https://www.coravin.com/
https://www.coravin.com/
This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
Arvid,Funkar bra, fast jag har bara testat med flaskor "öppna" i ett par veckor. Ingen märkbar skillnad.
Dyrt att köpa nya gasbehållare dock.
Funkar bra, fast jag har bara testat med flaskor "öppna" i ett par veckor. Ingen märkbar skillnad.
Dyrt att köpa nya gasbehållare dock.
Arvid,
Om du tar provglas på 5 cl, ungefär hur många får du ut på en gaspatron?
Och vad är dyrt?Funkar bra, fast jag har bara testat med flaskor "öppna" i ett par veckor. Ingen märkbar skillnad.
Dyrt att köpa nya gasbehållare dock.
Jag har provat Coravin och jag gillar tanken med den. Ett bra sätt att dricka ett glas vin utav bättre sort mitt i veckan utan att flaskan blir förstörd. Det kan säkert bli en populär pryl bland finewine drickare och i hushåll där bara den ena parten dricker vin. En Patron ska räcka till ca 15 glas och kostar ca 10 dollar. Jag tror dock att det kommer blir dyrare i Europa.Just nu går det bara att handla direkt ifrån Coravin i USA men jag hoppas på att de snart blir klara med en lansering i Europa.
1,5 dollar per glas då. Små kostnader för en flaska. För en restaurang blir det kanske svårare men med tanke på minskat svinn kanske en bra idé
Det är inga problem med natur och plastkorkar, kan bli allvarliga problem med skruvkorkar.Humm, har blivit erbjuden en i födelsedagspresent. Men jag blev lite osäker på om det verkligen inte sabbar korken när man tar ut nålen. Någon som har koll på hur det påverkar fortsatt lagring? Kan man fortsätta att lagra en påbörjad flaska ett par år till eller är det snarare veckor?
Haha, skall ha detta i åtanke om det nu blir en coravinDet är inga problem med natur och plastkorkar, kan bli allvarliga problem med skruvkorkar.
Glasproppar är svåra att penetrera.
Så länge korken är mjuk och har ett övertryck från sidorna, så kommer nålens hål att klämmas ihop.Haha, skall ha detta i åtanke om det nu blir en coravin
Har annars hört att det bara skulle funka på naturkork, dvs att även plastkorkar delar skruvkorkens oförmåga att återsluta sig.
@Arvid jobbar ju inte bara i restaurangvärlden, utan på en restaurang med vinambitioner. Vore kul att höra om de planerar/tittar på att köra CoravinKänns som en klockren pryl för restaurangvärlden. Kanske kan vi äntligen få dricka lite intressantare viner på krogen om denna pryl slår världen med häpnad. Det hade varit sanslöst trevligt tycker jag.
Sorry, jag är för dålig på att kolla sidan... Lite tankar om Coravin från restaurang-perspektivet.
Kostnad:
Har precis fått hem en laddning patroner mer. 24 patroner går för ~1760 kr inkl frakt från USA. Jag åkte inte på någon tullavgift, vilket gör mig lite fundersam. När jag fick maskinen fick jag ge ~1500 DKK för att få hämta ut paketet. Kanske bara tur, kanske inte.
De säger 15 pours / patron. Jag har ingen tillförlitlig data, men magkänslan säger att det tyvärr är mindre. Alltså är det en inte helt oansenlig konstnad som ska läggas på priset av ett glas, och alltså får vinerna inte vara för billiga.
Mål:
Vi testar Coravin på tre restauranger nu (Le Sommelier, MASH i Köpenhamn och MASH i London). Argumenten för att prova är:
1) Rensa upp i lagren. På restuaranger med stora vinkort blir där ibland rester, detta är ett bra sätt att kolla av mogenheten på viner och sätta fokus vid optimal potential. Vi har provat flera viner som vi trodde skulle vara på gränsen eller döda som är helt makalöst bra (ex 1989 Torres Mas La Plana eller 2001 Kistler McCrea Vineyard Chardonnay).
2) Ännu ett sätt att marknadsföra sig. Att fånga "vinnördarna" är A & O för verksamheter som vår.
3) Låta sommeliererna lära sina viner. Det är inte allt man har provat, och man poppar inte magnumar 1992 Vogüé Bonnes Mares (som vi nu sålt två av med Coravin) för att prova, och man vågar heller inte rekommendera vinet.
Erfarenheter:
Vinerna verkar inte ta någon som helst påverkan, i alla fall inte på ett par veckor.
Det är på sin höjd en break-even affär, om man inkluderar sommelier-provglas etc.
Intresset är svalare än jag trodde. Det funkar nog bättre på en vinbar där man kan rikta försäljningen till ett fåtal produkter. 300 kr för ett glas känns dyrt, medan 2000 för samma flaska kan vara billigt.
Jag tror kanske mer det är en bra grej för vinbarer eller samlare än stora restauranger. Men det är ju kul att ha möjligheten!