Hej,
Hos mina vänner får jag ofta höra att cremant för säg 200-500 spänn är mer prisvärd än champagne för samma pengar. Jag hör dock nästan aldrig ett ”proffs” säga det, de nämner ju i 9 fall av 10 en champagne om vi pratar mousserande för dessa pengar.
Logiskt sett så tycker jag ju att en cremant borde vara mer prisvärd, de måste hålla ett lägre pris mot kvalite eftersom statusen inte är i närheten, även om kurvan pekar uppåt. Det som egentligen kan skilja när vi pratar om denna prisnivå som är till champagnes fördel är terroir och producent (om druvorna nu är samma), lagringstid och annat borde vara fördel cremant.
Vad säger ni? Har ni druckit många cremanter? Kanske har ni till och med jämfört dessa områden mot varandra? Vad är eran slutsats?
Hos mina vänner får jag ofta höra att cremant för säg 200-500 spänn är mer prisvärd än champagne för samma pengar. Jag hör dock nästan aldrig ett ”proffs” säga det, de nämner ju i 9 fall av 10 en champagne om vi pratar mousserande för dessa pengar.
Logiskt sett så tycker jag ju att en cremant borde vara mer prisvärd, de måste hålla ett lägre pris mot kvalite eftersom statusen inte är i närheten, även om kurvan pekar uppåt. Det som egentligen kan skilja när vi pratar om denna prisnivå som är till champagnes fördel är terroir och producent (om druvorna nu är samma), lagringstid och annat borde vara fördel cremant.
Vad säger ni? Har ni druckit många cremanter? Kanske har ni till och med jämfört dessa områden mot varandra? Vad är eran slutsats?