This is a sample guest message. Register a free account today to become a member! Once signed in, you'll be able to participate on this site by adding your own topics and posts, as well as connect with other members through your own private inbox!
20+ år, med betoning på ”+” men lär leverera njutning vid varje tillfälle du väljer öppna en flaska oavsett flaskans ålder.Blev inköp av 2st Dönnhoff Niederhäuser Hermannshöhle Riesling Auslese Goldkapsel vid senaste webblanseringen. Någon som har en aning om inom vilken tidshorisont någon sådan här flaska bör poppas?
Är ett stort fan av åldrad riesling från Mosel om det kan ge någon guideline.
Visa bifogad bild 31390
…kanske lite som jag, då jag tänker högt? ( ◠‿◠ )Hur tänkte de här?Visa bifogad bild 31379
40-50 år är förmodligen en riktigt bra ledstjärna.Blev inköp av 2st Dönnhoff Niederhäuser Hermannshöhle Riesling Auslese Goldkapsel vid senaste webblanseringen. Någon som har en aning om inom vilken tidshorisont någon sådan här flaska bör poppas?
Är ett stort fan av åldrad riesling från Mosel om det kan ge någon guideline.
Visa bifogad bild 31390
Skickade själv efter ett par flaskor häromdagen när jag såg att Cartology 2019 på något vänster fortfarande finns, måste fan ha legat på BS i nästan tre år. 2022 av Cartology (och Alheits vingårdsviner) kommer 8 Mars och kostar då alltså en tia mer än 2019Gjorde en liten beställning på bolaget. Några flaskor Alheit och ett bubbel från Jura som jag blev nyfiken på. Alheits viner är alltid värt att ha hemma
Jag blir lite sugen att beställa, bara för att testa, när vinet har fått mycket bra omdömen på många håll. Men man kan nästan aldrig lita på årgångar på SB, det kan vara nästan vad som helst.Skickade själv efter ett par flaskor häromdagen när jag såg att Cartology 2019 på något vänster fortfarande finns, måste fan ha legat på BS i nästan tre år. 2022 av Cartology (och Alheits vingårdsviner) kommer 8 Mars och kostar då alltså en tia mer än 2019
Känns väl betryggande när en forumit har lagt ut bild på nyligen uthämtad beställning?Jag blir lite sugen att beställa, bara för att testa, när vinet har fått mycket bra omdömen på många håll. Men man kan nästan aldrig lita på årgångar på SB, det kan vara nästan vad som helst.
Sorry, jag såg inte originalposten alls …Känns väl betryggande när en forumit har lagt ut bild på nyligen uthämtad beställning?
Hälsade på hos Catherine Marshall i december och hon var ganska tydlig med att man INTE skulle jämföra hennes Chenin med ekade CheninerSorry, jag såg inte originalposten alls …
Men det verkar så att det är lite variationer mellan årgångarna, så det gäller att veta vilken källa man tror mest på.
Munkis skriver så här:
Generös, fruktdriven, rökig doft av vått ylle, lime, citrus,
fernissa, mango och ett stänk tångvall. Ung, fyllig smak med
generös fruktighet, hög fruktsyra, generös kropp med bra
längd och tydlig ek i eftersmaken. 100% chenin blanc. 15 +
Men de är nästan alltid snåla med poäng … År 2021 kostade vinet 289 kronor.
Obs! Alternativet kunde vara det här viner:
Catherine Marshall Chenin Blanc Fermented in Clay, 2023
www.systembolaget.se
Ok, det kan mycket väl vara så. Jag tog för givet att det var ekat när det står "tydlig ek i eftersmaken" i omdömet från Munskänkarna.Har inte järnkoll på hela portfolion men så vitt jag vet så använder sig Alheit av stora gamla neutrala ekkärl och betong/ståltank för jäsning och lagring av alla sina viner, ingen ny ek
Har inte järnkoll på hela portfolion men så vitt jag vet så använder sig Alheit av stora gamla neutrala ekkärl och betong/ståltank för jäsning och lagring av alla sina viner, ingen ny ek
The grapes were hand sorted and whole bunch pressed. The juice was very lightly settled (we like very cloudy raw juice) with no additions to the raw juice, wild fermentation took place in cements eggs, clay pots, foudres, and old barrels (various sizes). Fermentation of various parcels lasted anywhere between 3 weeks and 11 months. The wine was kept on lees for around 12 months, then rested in tank on fine lees without fining for a further five months prior to bottling. Very simple, careful winemaking.
Kommer alla deras vingårdsviner på webbsläppet den 8/3? Då blir det till att värma upp klick-fingret!Skickade själv efter ett par flaskor häromdagen när jag såg att Cartology 2019 på något vänster fortfarande finns, måste fan ha legat på BS i nästan tre år. 2022 av Cartology (och Alheits vingårdsviner) kommer 8 Mars och kostar då alltså en tia mer än 2019
Tror alla kommer förutom Magnetic North som de valde att inte buteljera som en Magnetic North utan som en blank label ist. Tydligen misslyckades man vid plockningen och tog druvorna för sent så att de blev aningens övermogna enligt Chris. 2022 var ju en riktigt varm årgång och det var svårt för många producenter att plocka druvorna vid perfekt mognad. Sadie verkar ha lyckats bäst i Swartland vilket inte förvånar mig. Eben verkar vara riktigt grym som agro.Kommer alla deras vingårdsviner på webbsläppet den 8/3? Då blir det till att värma upp klick-fingret!
Kommer alla deras vingårdsviner på webbsläppet den 8/3? Då blir det till att värma upp klick-fingret!